Super League - πλέι οφ: Διπλή... Ανάταση για Παναθηναϊκό, ο Ολυμπιακός με χαμηλή πτήση στο +11 (βαθμολογία)

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 3ης αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Όχι μόνο επειδή ήταν η μοναδική από τις έξι ομάδες που βγήκε σήμερα (3/4) από το γήπεδο με τρίποντο αλλά γιατί μπήκε για τα καλά σε τροχιά Ευρώπης. Ωφελημένος εξήλθε και ο Ολυμπιακός καθώς βλέπει πλέον τον δεύτερο ΠΑΟΚ από απόσταση 11 βαθμών.

Τι έγινε στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ 

Ο Κώστας Φορτούνης επέστρεψε μετά από το σοβαρό τραυματισμό του, αποθεώθηκε από το κοινό αλλά αυτή ήταν η μόνη χαρά για τον Ολυμπιακό ο οποίος έμεινε στο 1-1 με την ΑΕΚ πραγματοποιώντας άλλη μια χαμηλή πτήση στα πλέι οφ. Παρόλα αυτά εκτίναξε τη διαφορά του από τον δεύτερο ΠΑΟΚ στους 11 βαθμούς.

H AEK ξόρκισε τον κακό δαίμονα του «Καραϊσκάκης» όπου είχε να πάρει αποτέλεσμα από το 2018 όταν στη θέση του Αραούχο έπαιζε ο νυν φορ της Σέλτικ, Γιώργος Γιακουμάκης. Δεδομένης αυτής της παράδοσης το 1-1 με τον Ολυμπιακό είναι επιτυχία αφού τη διατηρεί στην 3η θέση.

Ο Παναθηναϊκός, μέσα σε λίγες μέρες, βρέθηκε από τη Διπλή Ανάπλαση στη Διπλή… Ανάταση. Σκοράροντας δυο λάτιν γκολ (Αϊτόρ, Χουάνκαρ) υπέταξε 2-1 τον ΠΑΟΚ και έδωσε συνέχεια στη ευφορία των οπαδών του που έμαθαν μεσοβδόμαδα τις θετικές εξελίξεις στο θέμα του γηπεδικού.

Η νίκη αυτή ήρθε στο πιο κατάλληλο τάιμινγκ για να τον θέσει σε τροχιά Ευρώπης, αφού ήδη έπιασε τον Άρη στη βαθμολογία και απέχει μόλις ένα βαθμό από την ΑΕΚ που κρατά όχι και τόσο πειστικά την 3η θέση. Με το δίκιο του ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σφίγγει τη γροθιά του.

Το περίεργο με τον ΠΑΟΚ είναι ότι έχασε το ματς όχι από την άμυνα του όπως δείχνει ο πίνακας του σκορ αλλά από την επίθεσή του η οποία έχασε γκολ με το τσουβάλι. Την Πέμπτη κόντρα στη Μαρσέιγ δεν θα έχει αυτή την πολυτέλεια και στις λίγες μέρες που απομένου μέχρι το ταξίδι στη Μασαλία ο Ραζβάν Λουτσέσκου πρέπει να γυρίσει το… κουμπί.

Η διακοπή δεν έκανε καλό στον Άρη που στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα (0-0) στο Κλεάνθης Βικελίδης, θύμισε την ομάδα του Άκη Μάντζιου η οποία δυσκολευόταν να βρει το δρόμο για τα δίχτυα. Με το σημερινό συμπλήρωσε τρια «άνυδρα» ματς φέτος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Έπαιξε σχεδόν 280 λεπτά και δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ. Έτσι όχι στην Ευρώπη δεν πάει, αλλά ούτε μέχρι το… Νευροκόπι.

Μετά και την 3η αγωνιστική αγνοεί ακόμη τη νίκη. Μάλιστα έχει ξοδέψει τα δυο εντός έδρας ματς, με Παναθηναϊκό και ΠΑΣ Γιάννινα, τις ομάδες δηλαδή που είχε βάλει από κάτω στην κανονική περίοδο, με πολύ φτωχή συγκομιδή, μόλις δυο βαθμοί. Κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν είναι περίεργο που τον έφτασε ο Παναθηναϊκός στην 4η θέση.

 

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των πλέι οφ

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα 0-0

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-1

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1

Η βαθμολογία

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News