Μίλαν - Ίντερ: Συμπτώσεις ή τέλος η αγωνία, αυτή είναι η πρωταθλήτρια Ιταλίας;

Ήταν το βράδυ της 29ης Μαΐου του 2011, που ο αρχηγός της Ίντερ, Χαβιέρ Ζανέτι σήκωνε το Coppa Italia στον ουρανό του «Ολίμπικο», μετά τη νίκη με 3-1 επί της Παλέρμο. Λίγες ημέρες νωρίτερα, η Μίλαν εξασφάλισε και μαθηματικά την κατάκτηση του Scudetto, στο ίδιο γήπεδο κόντρα στη Ρόμα. Το πρωτάθλημα της Serie A, ρίχνει αυλαία και ο Μάσιμο Αμπροζίνι υψώνει το τρόπαιο μέσα στο «Σαν Σίρο», μετά από 7 χρόνια ανομβρίας. Ήταν τότε και η τελευταία χρόνια, πριν τη φετινή, που η Γιουβέντους έμενε χωρίς τίτλο στην Ιταλία. 

 

 

Το βράδυ της Τετάρτης 11 Μαΐου του 2022, η Ίντερ κατέκτησε το Coppa Italia, μετά από έναν συγκλονιστικό τελικό κόντρα στη «Μεγάλη Κυρία», μέσα στο «Ολίμπικο», επικρατώντας στην παράταση με 4-2 και στέλνοντας του οπαδούς της στην Piazza del Duomo. Είχε να το πάρει από το 2011. Η ομάδα του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι μένει χωρίς τίτλο, όπως τότε και εύλογα όλοι αναρωτιούνται εάν η ιστορία θα επαναληφθεί.

Πολλές οι συμπτώσεις αλλά μπορεί και να μη λένε τίποτα. Οι πιο… προληπτικοί πάντως οπαδοί της Μίλαν, ήδη πανηγυρίζουν… Aκόμα μία για να… πιαστούν είναι και το γεγονός ότι οι «ροσονέρι» φτάνουν τους 80 βαθμούς στην κατάταξη στη σεζόν, για πρώτη φορά μετά το 2011, όταν και κατέκτησαν το πρωτάθλημα. Απομένοντας 2 αγωνιστικές για το φινάλε, οι «ροσονέρι» οδηγούν την κούρσα του Scudetto, έχοντας την «ασφάλεια» δύο βαθμών διαφοράς από τους «νερατζούρι». Στις 22 Μαΐου το Μιλάνο θα έχει σίγουρα την κυριαρχία στο ιταλικό πρωτάθλημα. Αρχικά με το Coppa Italia και τότε με την ανάδειξη της πρωταθλήτριας, ανάμεσα στις δύο συμπολίτισσες, που θα βάψουν με τα χρώματά τους την πλατεία του ιστορικού Kαθεδρικού Ναού, ως είθισται. 

Οι δύο τελευταίες αγωνιστικές της Serie A, για τις δύο μονομάχους:   

19/5:  Μίλαν-Αταλάντα και Κάλιαρι-Ίντερ   

22/5:  Σασουόλο-Μίλαν και Ίντερ-Σαμπντόρια

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερούν οι «ροσονέρι», λόγω των μεταξύ τους αγώνων. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News