Ίντερ - Μίλαν: Διαγωνισμός... Αγίου Βασίλη και το αγόρι του Λούνα Παρκ

Ίντερ – Μίλαν: Διαγωνισμός… Αγίου Βασίλη και το αγόρι του Λούνα Παρκ

Με τέσσερις στροφές να απομένουν για την ανάδειξη του πρωταθλητή, στην Ιταλία η «μάχη» αναμένεται… αδυσώπητη. Η Μίλαν έχει το προβάδισμα βαθμολογικά αλλά η Ίντερ θα κάνει τα πάντα για να υπερασπιστεί τα σκήπτρα της και να… αποχαρακτηρίσει το περσινό Scudetto, ως το τρόπαιο του Αντόνιο Κόντε. 

Ο φετινός τίτλος θα κριθεί σε μεγάλο βαθμό στα στραβοπατήματα από εδώ και στο εξής, δεδομένου του προγράμματος των δύο συμπολιτισσών που το διεκδικούν, αφού απουσιαζει από το πρόγραμμά τους το μεγάλο «ντέρμπι». Μετά την ολοκλήρωση της 34ης αγωνιστικής, οι «ροσονέρι» έμειναν στην κορυφή με 74 βαθμούς, έναντι 72 της Ίντερ, με τη Νάπολι στην 3η θέση με 67, μετά την… αυτοκτονία της κόντρα στην Έμπολι και την ήττα με 3-2 με ανατροπή. Οι «παρτενοπέι» ουσιαστικά μοιάζουν να μένουν εκτός τίτλου, όχι όμως και μαθηματικά. 

Το πρόγραμμα της Μίλαν (74 βαθμοί):

Μίλαν-Φιορεντίνα
Βερόνα-Μίλαν
Μίλαν-Αταλάντα
Σασουόλο-Μίλαν

Το πρόγραμμα της Ίντερ (72 βαθμοί):

Ουντινέζε-Ίντερ
Ίντερ-Έμπολι
Κάλιαρι-Ίντερ
Ίντερ-Σαμπντόρια

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, υπερτερούν οι «ροσονέρι», λόγω των μεταξύ τους αγώνων. 

Η… εκδίκηση του Αρναούτοβιτς και το μήνυμα του Σανσόνε στη Μίλαν 

Οι «νερατζούρι» άφησαν πολύτιμους βαθμούς στο «Ρενάτο Νταλ’ Άρα» κόντρα στην Μπολόνια, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Το σκορ άνοιξε σχεδόν από… τα αποδυτήρια ο Ιβάν Πέρισιτς, αλλά ο Μάρκο Αρανούτοβιτς έφερε το ματς στα ίσα στο 28′, με τον Νίκολα Σανσόνε να σφραγίζει τη νίκη της ομάδας του Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, που δίνει τη δική του μάχη στο νοσοκομείο, με τη λευχαιμία. Moιραίος για την Ίντερ ήταν ο αναπληρωματικός της τερματοφύλακας, Αντρέι Ράντου, που έκανε… δώρο το τέρμα στον Ιταλό εξτρέμ. Mάλιστα, ο 24χρονος Ρουμάνος πορτιέρε ξέσπασε σε κλάματα μετά το τέλος του αγώνα. 

 

Ο Αυστριακός επιθετικός από το… αγόρι του Λούνα Παρκ, όπως είχε δηλώσει ότι βίωνε την θητεία του στην Ίντερ, με τη φανέλα της οποίας κατέκτησε το αλησμόνητο τρεμπλ το 2010, παίζοντας μόνο 55 λεπτά συνολικά, στις 3 συμμετοχές του εκείνη τη σεζόν. «Στην Ίντερ, ήμουν σαν ένα αγόρι στο Λούνα Παρκ. Η μεγάλη πόλη, το μεγάλο συμβόλαιο, οι μεγάλοι πρωταθλητές, όλα έλαμπαν. Κάθε μέρα ήμουν χαρούμενος που έβλεπα τους πρωταθλητές στο πλευρό μου. Αλλά για μένα ήταν πιο σημαντικό να βγαίνω έξω, η ζωή έξω από το ποδόσφαιρο. Κάθε άλλο παρά ποδόσφαιρο. Κακό παιδί; Δεν με ενδιέφερε ποτέ τι είπαν. Μόλις από τον έκτο μήνα και μετά άρχισα να επικεντρώνομαι στο ποδόσφαιρο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο με έκανε να καταλάβω μερικά πράγματα και άρχισα να παίρνω τα πράγματα στα σοβαρά. Αλλά στις συνεντεύξεις δεν είπα ποτέ ότι είχα κερδίσει το τρεμπλ. Ήμουν εκεί, αλλά κατά 2%, ως οπαδός».

Την επόμενη σεζόν αγωνίστηκε στη Στόουκ Σίτι, όπου σύμφωνα με τον ίδιο εκεί «γεννήθηκε» η καριέρα του. Έμεινε εκεί για 4 χρόνια, όπου σημείωσε 26 γκολ σε 145 συμμετοχές, πριν πάει στη Γουέστ Χαμ και στη συνέχεια έκανε ένα μικρό πέρασμα από την Σανγκάι. Εκεί… πρόλαβε να βρει δίχτυα 20 φορές σε 39 ματς. Επέστρεψε στη Serie A για λογαριασμό της Μπολόνια το περασμένο καλοκαίρι. «Μίλησα με τον Σίνισα πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και σκέφτηκα: αυτή είναι η ομάδα μου. Επέστρεψα για να κλείσω έναν κύκλο, όχι για εκδίκηση», δήλωνε πριν λίγους μήνες. Ο Αρναούτοβιτς, μετά την καλή του παρουσία στο EURO 2020, με την Μπολόνια έχει σκοράρει 14 γκολ σε 31 παιχνίδια και ίσως και το δικό του γκολ το βράδυ της Τρίτης να είναι ένα εξ αυτών που θα κρίνουν τον τίτλο. ‘Οπως και του Nίκολα Σανσόνε, το 2ο φετινό του, που μετά την αναμέτρηση με τους «νερατζούρι»… αυτοπροτάθηκε στη Μίλαν. 

 

«Να με πάρει δανεικό η Μίλαν για το… ευχαριστώ» 

«Ελπίζω ο Πάολο Μαλντίνι ή κάποιος από τη Μίλαν να παρακολουθούσε το ματς! Ίσως να πουν ευχαριστώ, να μου δώσουν μία πρόταση δανεισμού για να παίξω στο Champions League!», δήλωσε μεταξύ σοβαρού και αστείου ο «χρυσός» σκόρερ της Μπολόνια.

Πριν από λίγες ημέρες, το γκολ του Σάντρο Τονάλι ήταν αυτό που διεκδικούσε τον τίτλο του «γκολ – πρωτάθλημα», όταν χάρισε στη Μίλαν τη νίκη κόντρα στη Λάτσιο στις καθυστερήσεις. Στις 22 Μαΐου, θα ξέρουμε πια, ποιος τελικά θα είναι ο πρωταθλητής στο καμπιονάτο και θα γίνει ο απολογισμός των δώρων που αντάλλαξαν οι ομάδες της Serie A. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News