Τότεναμ – Άρσεναλ: Το Λονδίνο στις φλόγες για μια θέση στο Champions League

Άρσεναλ και Τότεναμ ετοιμάζονται για τελικό τετράδας το βράδυ της Πέμπτης στο «Tottenham Stadium» με τους «Κανονιέρηδες» να επικρατούν της Λιντς (2-1) και να πηγαίνουν στο ντέρμπι με αέρα 4 βαθμών.

Ο άσσος και ο… «άσσος στο μανίκι» του Αρτέτα

Από τη μέρα που μπήκε στην βασική ενδεκάδα της Άρσεναλ, ο Έντι Ενκέτια έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην μεγάλη προσπάθεια που κάνουν οι «Κανονιέρηδες» να τερματίσουν στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Για να πετύχει, βέβαια, το πρώτο του γκολ στη νίκη της ομάδας του κόντρα στη Λιντς, ο 23χρονος σέντερ φορ χρειάστηκε τη συμβολή του νεαρού γκολκίπερ της Λιντς, Ιλάν Μελιέ, ο οποίος… του το προσέφερε στο πιάτο.

Η Άρσεναλ συνέχισε με σπασμένα τα φρένα και μετά από άλλη μια ασίστ του Γκάμπριελ Μαρτινέλι και το δεύτερο γκολ του Ενκέτια στην αναμέτρηση, έδειχνε να καθαρίζει το παιχνίδι από το δέκατο μόλις λεπτό της αναμέτρησης. Ενώ κάποιος θα περίμενε ότι οι παίκτες του Αρτέτα θα έριχναν ρυθμό και θα σκέφτονταν τον προσεχή αγώνα της Πέμπτης, αυτό δεν έγινε. Οι “Κανονιέρηδες” κράτησαν τον ρυθμό σε υψηλά επίπεδα και έφτασαν τις 11 τελικές στο πρώτο ημίχρονο (οι 6 στην εστία) κρατώντας τους αντιπάλους τους μακριά από την εστία του Ράμσντεϊλ. Η κόκκινη κάρτα του Λουκ Έιλινγκ στο 27’ ξεθώριασε ακόμα περισσότερο τις όποιες ελπίδες του Τζέσε Μαρς για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο ρυθμός του δεύτερου ημιχρόνου έπεσε με τους παίκτες του Αρτέτα να έχουν βγει με διάθεση να διαχειριστούν το υπέρ τους αποτέλεσμα και με το μυαλό τους στο προσεχές ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Αντίθετα, οι παίκτες του Μαρς δεν είχαν τίποτα να χάσουν και στο 66′ μείωσαν με τον Γιορέντε. Η μείωση του σκορ άγχωσε τους ποδοσφαιριστές της Άρσεναλ οι οποίοι επανέφεραν τη σκέψη τους στο “Emirates” και κράτησαν εν τέλει το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι το τέλος. 

Στο χέρι της Άρσεναλ η τέταρτη θέση

Παρ’ όλο που στο «Colney» δεν υπολόγιζαν τον σπουδαίο βαθμό που πήρε η Τότεναμ στο ντέρμπι με τη Λίβερπουλ, οι «Κανονιέρηδες» εξακολουθούν να βρίσκονται σε θέση ισχύος ενόψει του άτυπου τελικού της Πέμπτης. Η νίκη επί της Λιντς σημαίνει ότι η Άρσεναλ πηγαίνει στους 66 βαθμούς με την Τότεναμ να έχει τέσσερις λιγότερους βρισκόμενη στους 62.

Συνεπώς, ακόμα και σε περίπτωση ήττας από την ομάδα του Αντόνιο Κόντε, με δύο νίκες στις τελευταίες δύο αγωνιστικές, ο Αρτέτα και οι παίκτες του θα πανηγυρίσουν την επιστροφή της ομάδας στο Champions League. Σε περίπτωση ισοπαλίας η διαφορά θα παραμείνει στους 4 και η Άρσεναλ θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να χάσει την τέταρτη θέση. Τέλος, σε περίπτωση νίκης μέσα στην έδρα της Τότεναμ, οι «Κανονιέρηδες» θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την επιστροφή τους στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το πρόγραμμα Τότεναμ και Άρσεναλ μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος:

12/05: Τότεναμ – Άρσεναλ

15/05: Τότεναμ – Μπέρνλι
16/05: Νιούκαστλ – Άρσεναλ

22/05: Νόριτς – Τότεναμ
22/05: Άρσεναλ – Έβερτον

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News