Τότεναμ – Άρσεναλ: Η μάχη για τα αστέρια… κρέμεται πλέον σε μια κλωστή!

Ο Χόλντινγκ… τρελάθηκε, ο Κέιν με τον Σον χόρευαν, η Τότεναμ διέλυσε την Άρσεναλ με 3-0 και πλέον η μάχη για την κατάκτηση του τέταρτου αγγλικού εισιτηρίου για το Champions League θα κριθεί σε… ροντέο για τις δύο Λονδρέζες στις δύο τελευταίες αγωνιστικές της Premier League. 

O Χάρι Κέιν ούτε που διανοείται να λείψει για τρίτη χρονιά από το ραντεβού των μεγάλων αστεριών του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.
Η Άρσεναλ συμπληρώνει αισίως πέντε χρόνια μακριά από το Champions League και παλεύει απεγνωσμένα να διώξει την πελώρια σκιά του Αρσέν Βενγκέρ που πλανάται πάνω από το “Emirates”.

Έντεκα λεπτά ήταν αρκετά για να επιβεβαιωθεί το… θρίλερ για το εισιτήριο του Champions League

Όσοι περίμεναν ότι το Βόρειο Λονδίνο θα μάθαινε το βράδυ της Πέμπτης τον δικό του πρεσβευτή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση για την επόμενη σεζόν, αντιλήφθηκαν μέσα σε μόλις έντεκα λεπτά ότι η μάχη για την τέταρτη εκπρόσωπο της Premier League θα διαρκέσει μέχρι το… 90’ της τελευταίας αγωνιστικής.

Γιατί έντεκα λεπτά χώρισαν τις δύο καθοριστικές φάσεις που όρισαν τη μοίρα του λονδρέζικου ντέρμπι. Η πρώτη, ευτυχώς, που δεν σημειώθηκε σε ντέρμπι της δικής μας Super League γιατί θα τη συζητούσαμε… κανένα μήνα! «Γκρεμίζουν» τον Σον, αρχικά ο Σέντρικ και σε δεύτερο χρόνο με το χέρι του ο Χόλντινγκ; Υπάρχει παράβαση; Είναι αυστηρή η ποινή που επιβλήθηκε στους «κανονιέρηδες»; Ο Πολ Τίρνεϊ και ο VAR ήταν κατηγορηματικοί: Πέναλτι και φυσικά… Χάρι Κέιν.

Αν, βέβαια, η συμμετοχή του Χόλντινγκ στη φάση που έδωσε την ευκαιρία στην Τότεναμ να ανοίξει το σκορ τίθεται προς συζήτηση, η ενέργεια που οδήγησε στην αποβολή του έντεκα λεπτά αργότερα έπρεπε να… διώκεται ποινικά από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα. Χτύπημα με τον αγκώνα στο πρόσωπο του Σον και μια χαριστική δεύτερη κίτρινη που θα μπορούσε κάλλιστα να είναι απ’ ευθείας κόκκινη.

Ενδεχομένως ο Άγγλος αμυντικός να ήταν θολωμένος από τον εφιάλτη στον οποίο τον είχε υποχρεώσει ο «ιπτάμενος» Κορεάτης από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Όποιο κι αν ήταν το αίτιο, αυτή ήταν η 13η (!) αποβολή παίκτη της ομάδας του Αρτέτα στο πρωτάθλημα, σε μια σπάνια αρνητική επίδοση. 

Ο Αντόνιο Κόντε μύρισε αίμα, βλέποντας την Άρσεναλ να μένει με δέκα παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, το… αρπακτικό Κέιν, χτύπησε μέσα σε λίγα λεπτά ξανά και η σεμνή τελετή έλαβε πρόωρα τέλος.

Με την Τότεναμ να θέλει να προκαλέσει… ψυχολογικά προβλήματα στην αντίπαλό της ενόψει του καθοριστικού, πλέον, φινάλε της σεζόν, οι παίκτες της θέλησαν να ανεβάσουν όσο το δυνατόν περισσότερο το δείκτη του σκορ για να φτάσουν σε μια όσο το δυνατόν πιο επώδυνη συντριβή των «κανονιέρηδων». Και το 3-0 του Σον έδειχνε ότι θα πετύχαιναν το στόχο τους. 

Οι ευκαιρίες διαδέχονταν η μία την άλλη, τα… καπνογόνα έπεφταν βροχή (ναι, καλά διαβάζετε, και η Premier League αρχίζει να κυριεύεται δειλά – δειλά από τη συννεφιασμένη μόδα της υπόλοιπης Ευρώπης), αλλά τελικά το κοντέρ δεν ανέβηκε ψηλότερα. Βέβαια, ο Αρτέτα θα προτιμούσε να δεχτεί και δύο και τρία γκολ παραπάνω, αλλά να μην έχανε με μυικό τραυματισμό τον Γκάμπριελ, τον στυλοβάτη της άμυνάς του καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Ο Βραζιλιάνος αποχώρησε με μυικό πρόβλημα ένα τέταρτο πριν το τέλος του αγώνα και αν προκύψει θλάση, γίνεται αντιληπτό ότι δεν θα αγωνιστεί στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της Άρσεναλ. 

Η Άρσεναλ την τύχη στα χέρια της, η Τότεναμ το μομέντουμ

Τί γίνεται από εδώ και πέρα; Δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του μαραθωνίου, η Άρσεναλ (66β.) ξεκινά το τελικό της σπριντ για την επιστροφή στο Champions League με ένα βαθμό πλεονέκτημα έναντι της Τότεναμ (65β.), αλλά με τους «πετεινούς» να έχουν το προβάδισμα σε περίπτωση ισοβαθμίας καθώς υπερτερούν στη διαφορά τερμάτων με διψήφιο αριθμό γκολ διαφορά.

Η ομάδα του Αρτέτα αντιμετωπίζει βράδυ Δευτέρας (16/5) εκτός έδρας τη Νιουκάστλ και ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της στο “Emirates” με την Έβερτον (Κυριακή 22/5), που είναι άγνωστο αν θα έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τη σωτηρία της.

Η ομάδα του Κόντε υποδέχεται την Κυριακή (15/5) την Μπέρνλι που δεδομένα «καίγεται» για βαθμούς, και τελευταία αγωνιστική (22/5) ταξιδεύει στο Νόριτς για να αντιμετωπίσει τα εδώ και εβδομάδες υποβιβασμένα «καναρίνια».

Τα πάντα σε μια κλωστή, τα πάντα σε μια ισορροπία του… τρόμου. Ενδεχομένως έστω κι αυτός ο ένας βαθμός διαφορά να αποδειχτεί υπερπολύτιμος για την  Άρσεναλ. Άλλωστε προσφέρει στον Αρτέτα και τους παίκτες του τη δυνατότητα να κρατούν το διαβατήριο για το Champions League στα δικά τους χέρια. Με δύο νίκες… το σεντόνι θα τεντώνει ξανά στο χορτάρι του “Emirates”, ότι κι αν κάνουν Κέιν και Σον στην εκπνοή της σεζόν! Όσα γκολ κι αν φόρτωσαν χθες βράδυ τον Ράμσντεϊλ και τους αντιπάλους τους…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News