Τότεναμ - Γουέστ Χαμ 3-1: Νίκη με Σον και... άρωμα Ευρώπης στο ντέρμπι του Λονδίνου

Η Τότεναμ υποδέχτηκε την Γουέστ Χαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου για την 30η αγωνιστική και μέσα σε διάστημα 15 λεπτών πήρε προβάδισμα που δεν μπορούσε να ανατραπεί.

Ένα λάθος στο 9ο λεπτό που οδήγησε στο αυτογκόλ του Ζουμά αλλά και η εκπληκτική εκτέλεση του Σον στο 24′, διαμόρφωσαν από νωρίς το 2-0 για την Τότεναμ στο ντέρμπι του Λονδίνου και το μόνο που κατάφερε η Γουέστ Χαμ ήταν να μειώσει πριν το ημίχρονο με το γκολ του Μπενραμά. Ο Σον χτύπησε ξανά στο 88ο λεπτό, για το τελικό 3-1, με το δεύτερό του γκολ στην αναμέτρηση!

Μία νίκη που φέρνει την Τότεναμ στους 51 βαθμούς, τοποθετώντας την στην 5η θέση που οδηγεί στο Europa League και μόλις τρεις βαθμούς πίσω από την 4η Άρσεναλ, που έχει όμως παιχνίδι λιγότερο, με την αντίπαλό της να μένει -τουλάχιστον προς το παρόν- εκτός των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη.

Ο αγώνας

Η Τότεναμ μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας πολλά από το πρέσινγκ ψηλά. Η Γουέστ Χαμ παραχωρούσε διαρκώς την μπάλα με λάθη και με αυτόν τον τρόπο, ο Ντόχερτι έκλεψε από τον Μαζουακού, ο Κέιν μετέφερε την μπάλα στην περιοχή και ψάχνοντας τον Σον με το παράλληλο γύρισμα, ανάγκασε τον Ζουμά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του στο 9′.

Τα λάθη συνεχίστηκαν για τους φιλοξενούμενους, το πλάνο με τον Μαζουακού μπροστά από τον Κρέσγουελ δεν έβγαινε και η Τότεναμ στην κόντρα εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του Σον. Ο Κορεάτης βρέθηκε στο ένας εναντίον ενός με τον Ζουμά και βρήκε χώρο για το αριστερό του, νικώντας δεύτερη φορά τον Φαμπιάνσκι στο 24′.

Με μία στατική φάση, από την εκτέλεση του Κρέσγουελ, η μπάλα βρέθηκε στην περιοχή των «σπιρουνιών» και ο Μπενραμά δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη, δέκα λεπτά προτού εκπνεύσει το πρώτο μέρος, μειώνοντας σε 2-1.

Κέιν και Αντόνιο ήταν οι μοιραίοι στα πρώτα δέκα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, με τον πρώτο να σταματάει στον Φαμπιάνσκι και τον δεύτερο να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 55′ να ισοφαρίσει, όταν από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα ψηλά. Ο Κόντε έχοντας και το αποτέλεσμα υπέρ του, έδωσε χώρο και την μπάλα στους αντιπάλους του, ψάχνοντας διαρκώς τρόπους να βρει ανοιχτό γήπεδο. Σε μία τέτοια στιγμή, το σουτ του Ρεγκιλόν στο 69ο λεπτό πέρασε άουτ, ενώ ο Κέιν αστόχησε εξ επαφής μετά τη δημιουργία του Μπετανκούε, 11 λεπτά αργότερα.

Η λογική του… όλα ή τίποτα δε φάνηκε να αποδίδει για την Γουέστ Χαμ, που βρέθηκε για άλλη μία φορά εκτεθειμένη στο 88′, όταν από το βολέ του Γιορίς χρειάστηκε μόλις μία κεφαλιά του Κέιν για να βρεθεί ο Σον απέναντι στον Φαμπιάνσκι και να τελειώσει την υπόθεση νίκη στο ντέρμπι του Λονδίνου…

Ενδεκάδες

Τότεναμ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Ντόχερτι, Μπετανκούρ, Χόιμπιερκ, Ρεγκιλόν (88′ Έμερσον), Κουλουσέφσκι (90+2′ Μπέργκβαϊν), Σον (90+3′ Λούκας Μόουρα), Κέιν

Γουέστ Χαμ: Φαμπιάνσκι, Τζόνσον, Ντόουσον, Ζούμα, Κρέσγουελ, Ράις, Σούτσεκ, Μπενραμά, Λαντσίνι (84′ Βλάσιτς), Μαζουακού (56′ Φορνάλς), Αντόνιο (56′ Γιαρμολένκο).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News