Σον Ντάις: Όταν ο Ολυμπιακός ράγισε το γυαλί στη σχέση του Άγγλου κόουτς με την Μπέρνλι

Η Μπέρνλι θα δώσει τη μάχη της αποφυγής του υποβιβασμού σε αυτά τα οχτώ παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε, χωρίς τον προπονητή που την καθοδήγησε, την ανέβασε και την οδήγησε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τον Σον Ντάις. 

Με τη θηλιά του -4 από την ανανέωση της θητείας της στην Premier League να την πνίγει, η διοίκηση των Κλάρετς αποφάσισε να απομακρύνει τον πιο επιτυχημένο τεχνικό της σύγχρονης ιστορίας της, αλλά και αρκετά ιδιόρρυθμο όσον αφορά τη συμπεριφορά του και τις τακτικές του.

Κι όμως, το γυαλί στη σχέση του Ντάις με τη διοίκηση είχε ραγίσει πριν από 3,5 χρόνια. Η Μπέρνλι ερχόταν από μια σούπερ σεζόν με την έβδομη θέση το πρωτάθλημα να της χαρίζει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Στα πλέι-οφ κληρώθηκε με τον Ολυμπιακό και για το πρώτο ματς στο «Καραϊσκάκη», ο Άγγλος τεχνικός επέλεξε να ξεκουράσει παίκτες ενόψει του αγώνα με τη Φούλαμ για το πρωτάθλημα. Έχασε με 3-1. Στη ρεβάνς και πάλι δεν κατάφερε να νικήσει (1-1), παρ’ ότι επανέφερε αρκετούς βασικούς και το όνειρο της Ευρώπης έσβησε πριν καλά-καλά αρχίσει.

Η αμφιβολία και ένα μεγάλο «γιατί;» καρφώθηκε στο μυαλό διοίκησης, παικτών και φιλάθλων εκείνη την ημέρα και έκτοτε κάθε επιλογή του περνούσε από το μικροσκόπιο. Παρ’ ότι η Μπέρνλι αγωνίζεται για έκτη συνεχόμενη σεζόν στην Premier League και μολονότι τον αγάπησαν όσο κανέναν άλλον στη μικρή πόλη πλησίον του Μάντσεστερ (μέχρι και ποτό ονόμασαν προς τιμή του), η αρχηγική συμπεριφορά του, το μεγάλο συμβόλαιό του (75.000 λίρες την εβδομάδα), οι «κλεφτές» ματιές που έριχνε σε άλλες ομάδες και η επιθυμία του να ελέγχει τα πάντα είχαν το τίμημά τους.

Η νέα διοίκηση τού έκοψε τον βήχα στα μεταγραφικά και δεν τον καλούσαν πια ούτε στα συμβούλια, σε αντίθεση με τους προηγούμενους ιδιοκτήτες. Κάπως έτσι και με τις ήττες να μαζεύονται, το γυαλί που ράγισε ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς τον Αύγουστο του 2018, έσπασε και έπεσαν οι τίτλοι τέλους σε αυτή τη δεκαετή σχέση του Ντάις με την Μπέρνλι.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News