Premier League: Ιστορική απόφαση για τις διαδικτυακές επιθέσεις μίσους οπαδών σε ποδοσφαιριστές

Σε μία ιστορική απόφαση προχώρησε η Εισαγγελική Υπηρεσία του Στέμματος της Βρετανίας (CPS),που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία αλλά και τους κανόνες στο διαδίκτυο, σχετικά με αυτούς που προβαίνουν σε εγκλήματα μίσους κατά ποδοσφαιριστών και άλλων προσώπων στα social media.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, πλέον η CPS θα μπορεί να ζητήσει και να αιτηθεί βαρύτατες ποινές για ανθρώπους που έχουν επιθετική συμπεριφορά αλλά και ρατσιστική ρητορική.

Μάλιστα όπως ενημέρωσε, μία από τις ποινές που προβλέπονται είναι ακόμα και η απαγόρευση εισόδου στα γήπεδα δια παντός. Όσοι καταδικάζονται για εγκλήματα μίσους θα έρχονται αντιμέτωποι με τον νόμο, καθώς όπως επεσήμανε η CPS, τα τελευταία χρόνια οι επιθέσεις στο διαδίκτυο ολοένα και αυξάνονται. Έτσι είναι αναγκαίο το μέτρο της απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο και η είσοδος στους αγωνιστικούς χώρους.

Μάλιστα η CPS σε ανακοίνωσή της είπε τα εξής:

«Δεν υπάρχει χώρος για μίσος στο ποδόσφαιρο. Το έγκλημα μίσους μπορεί να έχει βαθύ αντίκτυπο στα θύματα. Από εδώ και στο εξής θα διαδραματίζουμε κρίσιμο ρόλο στην αντιμετώπιση της λεκτικής βίας και του μίσους. Θέλουμε να κάνουμε το παιχνίδι ασφαλέστερο για παρακολούθηση. 

Οι νέες νομικές διατάξεις που ψηφίστηκαν θα επιτρέπουν την έκδοση εντολών απαγόρευσης εισόδου για κακοποίηση, που περιλαμβάνει φυλετική ή άλλη εχθρότητα μίσους που εμφανίζεται στο διαδίκτυο».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News