Premier League: Η Έβερτον σώθηκε - «Ο σώζων εαυτόν σωθήτω» για Μπέρνλι και Λιντς

Τα αποτελέσματα των εξ αναβολής αγώνων (19/5) άφησαν ανοιχτό ένα λογαριασμό όσον αφορά στη μάχη για τον υποβιβασμό μια αγωνιστική πριν από το φινάλε της σεζόν στην Premier League.

Μας περιμένει η πιο συναρπαστική τελευταία αγωνιστική εδώ και χρόνια αφού ο τίτλος, τα εισιτήρια για το Champions League, Europa και Conference League και ένα διαβατήριο για την Championship θα κριθούν στο νήμα.

H μεγάλη κερδισμένη στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού ήταν η Έβερτον η οποία με τη νίκη θρίλερ 3-2 επί της Κρίσταλ Πάλας εξασφάλισε την παραμονή της. 

Η Μπέρνλι πήρε ένα βαθμό από την Άστον Βίλα και κρατά την τύχη στα χέρια της την τελευταία αγωνιστική φιλοξενώντας τη Νιούκαστλ

 

Την τελευταία αγωνιστική παίζουν

Άρσεναλ -Έβερτον

Μπρέντφορντ -Λιντς

Μπέρνλι – Νιουκάστλ

Η Μπέρνλι είναι καλύτερη από τη Λιντς στη συνολική διαφορά τερμάτων.

Τσέλσι – Λέστερ 1-1

Με γκολ του Μάντισον (6′) η Λέστερ αιφνιδίασε την Τσέλσι που έφτασε το ποσοστό κατοχής της μπάλας στο 80% αλλά χρειάστηκε το γκολ του αμυντικού Αλόνσο (35′) για να φέρει το ματς στα ίσα, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος.

Έβερτον – Κρίσταλ Πάλας 3-2

Τα γκολ των Ματετά (32΄) και Αγιού (36′) έκαναν τους γηπεδούχους να τρέχουν και να μη φτάνουν. Όμως με αντεπίθεση διαρκεία στο δεύτερο ημίχρονο έφτασαν στην ανατροπή. Το γκολ του Κιν στο 64΄έδωσε τις πρώτες ελπίδες. Ακολούθησαν τα γκολ των Ριτσάρλισον (75΄), Κάλβερτ Λιούιν (85) που διαμόρφωσαν το 3-2. 

Άστον Βίλα – Μπέρνλι 1-1

H άμυνα της Μπέρνλι άντεξε τις επιθέσεις της Βίλα και στην εκπνοή του ημιχρόνου οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαρνς για το 0-1. Οι γηπεδούχοι ωστόσο βρήκαν γρήγορο γκολ στην επανάληψη με τον Μπουέντια στο 48′. Από την Μπέρνλι αποβλήθηκε στο 90΄ο Λόουτον.

Η βαθμολογία 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News