Νιουκάστλ: Πλέον παίζει απελευθερωμένα και αυτό αποδίδει

Το στάτους της Νιουκάστλ άλλαξε από τη στιγμή που πέρασε στα χέρια των Αράβων, αυτό είναι δεδομένο!

Ομως, αυτή η εξέλιξη δεν σήμαινε αυτόματα και την βελτίωση του αγωνιστικού τομέα, ο οποίος μέχρι τότε διένυε μια μέτρια προς κακή σεζόν με την ομάδα να βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Η αποχώρηση του Μάικ Ασλεϊ από την ιδιοκτησία και του Στιβ Μπρους από την τεχνική ηγεσία οδήγησε στην πρόσληψη του ανερχόμενου και πολλά υποσχόμενου Εντι Χάου, ο οποίος έφτιαξε το όνομά του στην Μπόρνμουθ.

Μετά από μια προβληματική περίοδο προσαρμογής, όπου υπήρχε η θέληση αλλά όχι τα αποτελέσματα, η ομάδα άρχισε να… στρώνει!

Πλέον, το τελευταίο διάστημα, η Νιουκάστλ, με την προσθήκη και του Μπρούνο Γκιμαράες, ο οποίος έχει βοηθήσει τα μέγιστα, αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο και φέρνει νίκες κάτι που την έχει απελευθερώσει και ψυχολογικά μιας και πλέον έχει επιτευχθεί ο στόχος της παραμονής και από το καλοκαίρι αναμένονται ριζικές αλλαγές στο ρόστερ που θα απογειώσουν τον σύλλογο, ο οποίος θέλει να καταταχθεί ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της Premier League.

Σήμερα, η Νιουκάστλ του Εντι Χάου υποδέχεται την Κρίσταλ Πάλας του Πατρίκ Βιεϊρά, η οποία προέρχεται από τον αποκλεισμό στο FA Cup από την Τσέλσι. Αν η Νιουκάστλ πάρει το τρίποντο, θα ισοβαθμήσει στην 9η θέση με τις Μπράιτον και Λέστερ, μια θέση στον βαθμολογικό πίνακα που πολλοί δεν περίμεναν να δουν τη Νιουκάστλ πριν λίγους μήνες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News