Μεταγραφές: Τα δέκα πιο περιζήτητα ταλέντα του καλοκαιριού στην ευρωπαϊκή αγορά

Το φετινό μεταγραφικό καλοκαίρι αναμένεται καυτό. Κι αυτό γιατί, χωρίς υπερβολή, όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης έχουν βγει πολύ ενεργά στην αγορά. Το sportday.gr επέλεξε και σας παρουσιάζει δέκα ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, που αναμένεται φέτος να κάνουν το step up στην καριέρα τους και να βαδίσουν στα χνάρια Εμπαπέ και Χάαλαντ. 

Ντάργουιν Νούνιεζ (Μπενφίκα)

Όσοι δεν γνώριζαν τον ταλαντούχο επιθετικό της Μπενφίκα, τον έμαθαν για τα καλά στα νοκ-άουτ του φετινού UEFA Champions League, όπου ο Ουρουγουανός πήρε από το χέρι την ομάδα του και παρέα με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο την οδήγησαν μέχρι τα προημιτελικά. Οι φετινές του πληθωρικές εμφανίσεις στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, όπου σε 10 συμμετοχές πέτυχε 6 γκολ και η καυτή σεζόν που διανύει στο Πορτογαλικό Πρωτάθλημα με 26 γκολ και 4 ασίστ σε 26 συμμετοχές, έχουν κάνει τον 22χρονο Ουρουγουανό ένα από τα πιο περιζήτητα ονόματα του καλοκαιριού.

Ήδη το όνομά του βρίσκεται στην κορυφή της λίστας όλων των μεγάλων πορτοφολιών της Ευρώπης, και κυρίως, αυτών της Premier League. Έντονο είναι εδώ και καιρό το pressing της Άρσεναλ του Αρτέτα, όπως και αυτό της Νιουκάστλ, με τους νέους ιδιοκτήτες να βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα ηγηθεί της επιθετικής τους γραμμής. Ακόμη, ο 22χρονος αποτελεί πρώτο στόχο και του Έρικ τεν Χαχ για την νέα έκδοση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όμως, μετά τους προημιτελικούς με τη Λίβερπουλ, ο ταλαντούχος επιθετικός έκανε το «κλικ» στον Γιούργκεν Κλοπ. Κι όταν ένας νεαρός επιθετικός κάνει κλικ στον Γερμανό τεχνικό, αυτόματα η Λίβερπουλ μπαίνει στην «Pole Position» για την απόκτησή του. Σύμφωνα με το transfermarkt η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται στα 40.000.000€. Όμως, η Μπενφίκα δεν φαίνεται διατεθειμένη να τον πουλήσει με λιγότερα από 60.000.000€.

Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ντόρτμουντ)

Πριν καν κλείσει τα 19 του χρόνια, ο Τζουν Μπέλιγχαμ έχει ήδη δύο γεμάτες σεζόν με τη φανέλα της Μπορούσια Ντόρτμουντ, ενώ έχει και 12 συμμετοχές με την εθνική Αγγλίας του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Φέτος μετρά 29 συμμετοχές στη Bundesliga έχοντας σημειώσει 3 γκολ και 7 ασίστ ενώ στο Champions League αγωνίστηκε και στα 6 παιχνίδια των ομίλων έχοντας 1 γκολ και 3 ασίστ.

Για τον ταλαντούχο μέσο της Ντόρτμουντ ενδιαφέρονται όλες οι μεγάλες ομάδες της Premier League. Όμως, οι μεγάλες οικονομικές απαιτήσεις της Ντόρτμουντ, η οποία δεν θέλει να χάσει το ίδιο καλοκαίρι και τον Χάαλαντ και τον Μπέλιγχαμ, αναμένεται να αποτελέσουν εμπόδιο για κάποιους από αυτούς. Αυτή τη στιγμή εντονότερο ενδιαφέρον έχουν δείξει η Λίβερπουλ και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ από κοντά παρακολουθούν την περίπτωσή του τόσο η Τσέλσι, όσο και η Ρεάλ Μαδρίτης. Η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή ανέρχεται, σύμφωνα με το transfermarkt, στα 75.000.000€.

Κριστοφέρ Ενκουνκού (Λειψία)

Τα τελευταία χρόνια, η Λειψία αποτελεί έναν παράδεισο των σκάουτερς καθώς η ομάδα της Ρεντ Μπουλ αρέσκεται στο να δουλεύει με νεαρούς ποδοσφαιριστές τους οποίους όταν έρθει η ώρα, πουλάει στην κατάλληλη γι’ αυτήν τιμή. Πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα από αυτά των πωλήσεων των Τίμο Βέρνερ στην Τσέλσι και Νταγιό Ουπαμεκανό στη Μπάγερν δεν υπάρχουν, ενώ οι Βαυαροί απέκτησαν από τη Λειψία και τον Τζόσουα Κίμιχ. Η επόμενη μεγάλη πώληση, όσο κι αν οι ιθύνοντες των «Ταύρων» προσπαθούν να την αποφύγουν, πρόκειται να είναι αυτή του Κριστοφέρ Ενκουνκού. Ο 24χρονος Γάλλος διανύει μακράν την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όντας απόλυτος πρωταγωνιστής της ομάδας του Ντομένικο Τεντέσκο. Σε 31 συμμετοχές στην Bundesliga έχει 17 γκολ και 15 ασίστ, στους ομίλους του UEFA Champions League πέτυχε 7 γκολ και 2 ασίστ ενώ στους αγώνες νοκ-άουτ του UEFA Europa League έχει ήδη πετύχει 3 γκολ, με τη Λειψία να βαίνει ολοταχώς προς τον τελικό της διοργάνωσης.

Η εντυπωσιακή σεζόν που διανύει ο Ενκουνκού έχει κάνει τη μισή Ευρώπη να ασχολείται μαζί του. Το όνομα του πρώην παίκτη της Παρί Σεν Ζερμέν υπάρχει στα μπλοκάκια των ομάδων του αγγλικού «Big-6», της Μπάγερν, της Ρεάλ καθώς και της πρώην ομάδας του. Όμως, η Λειψία δεν αναμένεται να είναι εύκολος διαπραγματευτής. Οι «Ταύροι» θέλουν να κρατήσουν τον βασικό τους κορμό για την επόμενη σεζόν σε μια προσπάθεια να σπάσουν την κυριαρχία της Μπάγερν Μονάχου του πρώην προπονητή της, Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Και με τη χρηματιστηριακή αξία του παίκτη να ανέρχεται, σύμφωνα με το transfermarkt, στα 65.000.000€, οι ενδιαφερόμενες ομάδες θα πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη αν θέλουν να τον αποκτήσουν.

Άντονι (Άγιαξ)

Μετά την αποχώρηση του Έρικ Τεν Χαχ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο Άγιαξ βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα deja-vu. Στο Άμστερνταμ γνωρίζουν ότι θα είναι πολύ δύσκολο να κρατήσουν τα νέα ταλέντα τους την επερχόμενη μεταγραφική περίοδο, όπως ακριβώς συνέβη και το καλοκαίρι του 2019 με την ομάδα του Ντε Γιονγκ και του Ντε Λιχτ. Ένας από τους παίκτες που αναμένεται να αποχαιρετήσει την ολλανδική πρωτεύουσα είναι ο Άντονι. Ο Βραζιλιάνος είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους εξτρέμ της Ευρώπης και βρίσκεται στα ραντάρ κορυφαίων ομάδων που ψάχνουν ενίσχυση για τα άκρα της επίθεσής τους. Σε 23 εμφανίσεις φέτος στην Eredivisie έχει πετύχει 8 γκολ και 4 ασίστ ενώ στο UEFA Champions League σημείωσε 2 γκολ και 4 ασίστ.

Φαβορί για την απόκτησή του δεν είναι άλλος από την ομάδα του… προπονητή του. Ο Έρικ Τεν Χαχ σύμφωνα με δημοσιεύματα θέλει να τον πάρει «πακέτο» στο Ολντ Τράφορντ, παρέα με τον συμπαίκτη του, Γιούριεν Τίμπερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμένεται πολύ δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού και, κυρίως, αναμένεται πολύ πιεστική προς τον «Αίαντα». Την περίπτωση του νεαρού Βραζιλιάνου εξτρέμ παρακολουθούν «διακριτικά» και οι Μπαρτσελόνα, Μπάγερν και Παρί Σεν Ζερμέν. Η χρηματιστηριακή αξία του ανέρχεται, σύμφωνα με το transfermarkt, στα 35.000.000€. Δεδομένα, όμως, ο Άγιαξ θα ζητήσει μίνιμουμ ένα ποσό κοντά στα 50.000.000€.

Ορελιέν Τσουαμενί (Μονακό)

Η ποδοσφαιρική βιομηχανία των Γάλλων δεν σταματάει να παράγει ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Την τιμητική της σε αυτή την διαδικασία, βέβαια, έχει και η Μονακό. Η ομάδα του Πριγκιπάτου τα τελευταία χρόνια έχει μπει στη διαδικασία να «πλάθει» ποδοσφαιριστές και να τους προετοιμάζει για το επόμενο βήμα της καριέρας τους, μοσχοπουλώντας τους βέβαια στην κατάλληλη τιμή. Μεγαλύτερο παράδειγμα από αυτό του Κιλιάν Εμπαπέ δεν υπάρχει. Η επόμενη μεγάλη πώληση της Μονακό θα είναι, όπως όλα δείχνουν, αυτή του Ορελιέν Τσουαμενί. Με 32 συμμετοχές στη Ligue 1, 7 στο Europa League και 8 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας, ο δυναμικός μέσος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το επόμενο βήμα της καριέρας του.

Για τον 20χρονο Γάλλο ενδιαφέρονται, χωρίς υπερβολή, όλες οι μεγάλες ομάδες της Ευρώπης. Εντονότερο ενδιαφέρον έχει δείξει η Τσέλσι, με τον Τόμας Τούχελ, όμως, να μη γνωρίζει τί θα μπορεί να ξοδέψει το καλοκαίρι. Μεγάλος φαν του άσσου της Μονακό είναι και ο Γιούργκεν Κλοπ ο οποίος θα βγει στην αγορά για χαφ ενώ το όνομά του βρίσκεται στις λίστες και των υπόλοιπων μεγάλων του νησιού. Ακόμη, το όνομά του φιγουράρει στις λίστες της Γιουβέντους η οποία θέλει να επανέλθει στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος αλλά και της Ρεάλ Μαδρίτης ενώ κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο ο Γάλλος να μετακομίσει στην Παρί Σεν Ζερμέν. Η χρηματιστηριακή του αξία σύμφωνα με το transfermarkt ανέρχεται στα 40.000.000€.

Γκάβι (Μπαρτσελόνα)

Ο «Βενιαμίν» της συγκεκριμένης λίστας. Γεννημένος στις 5 Αυγούστου του 2004, ο Πάμπλο Μαρτίν Πάεθ Γκαβίρα, όπως είναι το πλήρες όνομά του, είναι ένα από τα πιο «καυτά» ταλέντα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Κι όσο δεν ανανεώνει με την Μπαρτσελόνα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες αποχώρησής του από το Καμπ Νου. Σενάριο που απεύχονται τόσο ο Τσάβι, όσο και ο Λαπόρτα. Στα 17 του μόλις χρόνια, μετρά ήδη σε 29 παιχνίδια στη φετινή La Liga, σημειώνοντας 2 γκολ και 6 ασίστ, ενώ αγωνίστηκε και στα 6 παιχνίδια των ομίλων του UEFA Champions League. Όλα αυτά έκαναν τον Λουίς Ενρίκε να τον καλέσει στην εθνική ανδρών της Ισπανίας, κάνοντάς τον τον νεότερο παίκτη που έχει φορέσει τη φανέλα της «Φούρια Ρόχα».

Την περίπτωση του ταλαντούχου Ισπανού μέσου παρακολουθούν στενά τόσο ο Γιούργκεν Κλοπ όσο και ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν. Αναμφίβολα, Λίβερπουλ και Μπάγερν μπορούν να καλύψουν και με το παραπάνω τις φιλοδοξίες του Γκάβι. Όμως, όντας μέλος της «Μασία» από τα 11 του χρόνια, η καρδιά του ανήκει στους «Μπλαουγκράνα», από τους οποίους περιμένει μια πρόταση ανανέωσης που θα καλύπτει τα θέλω του. Η χρηματιστηριακή του αξία, ανέρχεται αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με το transfermarkt, στα 60.000.000€. Σε περίπτωση, πάντως που εν τέλει ανανεώσει με την Μπαρτσελόνα και τον Αραούχο να έχει ρήτρα ενός δις, αδυνατούμε να σκεφτούμε που θα φτάσει η δική του.

Ραφαέλ Λεάο (Μίλαν)

Η Μίλαν για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έχει φτάσει σε σημείο να είναι διεκδικήτρια του τίτλου στη Serie A. Κομβικό ρόλο στην πορεία των «Ροσονέρι» έχει παίξει ο νεαρός Πορτογάλος επιθετικός, Ραφαέλ Λεάο. Ο 22χρονος έχει σημειώσει 9 γκολ και 5 ασίστ, έχοντας αγωνιστεί σε 30 παιχνίδια, πραγματοποιώντας μια γεμάτη σεζόν υπό τις οδηγίες του Στέφανο Πιόλι. Ο Ιταλός τεχνικός τον έχει χρησιμοποιήσει φέτος κυρίως στο αριστερό φτερό της επίθεσης, μετατρέποντάς τον σε έναν από τους πιο physical εξτρέμ της γενιάς του.

Τα φυσικά του προσόντα και η γεμάτη χρονιά που έχει πραγματοποιήσει στο κορυφαίο επίπεδο σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, έχουν κάνει πολλούς ευρωπαϊκούς συλλόγους να τον έχουν στη μεταγραφική τους λίστα. Ο Πορτογάλος φιγουράρει, σύμφωνα με δημοσιεύματα στις λίστες της Μπαρτσελόνα, της Άρσεναλ, της Νιουκάστλ καθώς και της Μάντσεστερ Σίτι με τη Μίλαν, όμως, να μην είναι διατεθειμένη να τον αφήσει να φύγει εύκολα. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται, σύμφωνα με το transfermarkt, στα 50.000.000€ με τους Ροσονέρι, όμως, να αξιώνουν ένα ποσό πάνω από 70.000.000€ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο πώλησής του.  

Μούσα Ντιαμπί (Λεβερκούζεν)

Με τον Φλόριαν Βιρτς να τίθεται εκτός συνέχειας της σεζόν από τον Μάρτιο λόγω ρήξης χιαστού στο γόνατο, ο Μούσα Ντιαμπί είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής της εξαιρετικής πορείας της Λεβερκούζεν όπου παρέα με τον Πάτρικ Σικ οδηγούν τις «ασπιρίνες» στην επιστροφή τους στο UEFA Champions League. Σε 29 συμμετοχές στη φετινή Bundesliga έχει πετύχει 12 γκολ και 9 ασίστ ενώ στο UEFA Europa League πέτυχε 4 γκολ και 2 ασίστ. Η εντυπωσιακή σεζόν του δεν πέρασε απαρατήρητη στον Ντιντιέ Ντεσάμπ ο οποίος τον συμπεριέλαβε στις πιο πρόσφατες κλήσεις του.

Ο 22χρονος Γάλλος αποτελεί διακαή πόθο της νέας διοίκησης της Νιουκάστλ οι οπόιοι θέλουν να τον ντύσουν στα ασπρόμαυρα και να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό γαλλικό δίδυμο στα φτερά τους, παρέα με τον Αλέν Σεν Μαξιμέν. Γενικότερα, εντονότατο είναι το ενδιαφέρον από το νησί με τις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ να έχουν τον Ντιαμπί στη μεταγραφική τους λίστα. Η χρηματιστηριακή του αξία ανέρχεται, σύμφωνα με το transfermarkt, στα 55.000.000€.

Κόνορ Γκάλαχερ (Κρίσταλ Πάλας/Τσέλσι)

Όσοι παρακολουθούν το πρωτάθλημα της φετινής Premier League, σίγουρα έχουν μείνει εντυπωσιασμένοι από την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποιεί ο Κόνορ Γκάλαχερ. Ο νεαρός Άγγλος μέσος αγωνίζεται ως δανεικός από την Τσέλσι στην Κρίσταλ Πάλας και υπό τις οδηγίες του Πατρίκ Βιεϊρά έχει μεταμορφωθεί σε έναν απόλυτο box-to-box κεντρικό χαφ. Με 8 γκολ και 3 ασίστ σε 29 συμμετοχές, ο 22χρονος κέντρισε το ενδιαφέρον του Σάουθγκεϊτ ο οποίος τον έχρισε για πρώτη φορά διεθνή με την εθνική Αγγλίας.

Το καλοκαίρι ο Γκάλαχερ επιστρέφει στην Τσέλσι στην οποία ανήκει. Ο Τόμας Τούχελ έχει δηλώσει πως παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του ποδοσφαιριστή. Όμως, ο Γερμανός τεχνικός γνωρίζει πως για να καταφέρει να προσελκύσει τους υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους του, θα χρειαστεί να προκύψουν και κάποιες «θυσίες». Μία από αυτές τις «θυσίες» θα μπορούσε να είναι του Κόνορ Γκάλαχερ, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών συλλόγων του νησιού, και όχι μόνο. Εντονότερο είναι το ενδιαφέρον της νυν ομάδας του, Κρίσταλ Πάλας, καθώς και της Ρόμα του Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος προσφέρει ποδοσφαιρική διέξοδο σε αρκετούς Άγγλους ποδοσφαιριστές. Η χρηματιστηριακή αξία του ποδοσφαιριστή ανέρχεται στα 25.000.000€, με την Τσέλσι όμως να ζητάει τα διπλάσια χρήματα για να τον αφήσει να φύγει.

Ράιαν Γκράφενμπεργκ (Άγιαξ)

Ο 19χρονος Ολλανδός φιγουράρει στη λίστα των κορυφαίων ταλέντων του πλανήτη για τουλάχιστον δύο χρόνια. Ο ίδιος σοφά αποφάσισε να μείνει  στον Άγιαξ και υπό την καθοδήγηση του Έρικ Τεν Χαχ να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο αποκτώντας πιο ηγετικό ρόλο στη μεσαία γραμμή του «Αίαντα» και να είναι απόλυτα έτοιμος για το επόμενο βήμα. Η ώρα, λοιπόν, για το επόμενο αυτό βήμα φαίνεται να έχει φτάσει. Ο δυναμικός μέσος (ύψους 1.90) έχει πραγματοποιήσει μια γεμάτη χρονιά με 29 συμμετοχές στην Eredivisie και 8 στο UEFA Champions League έχοντας συμβάλλει τα μέγιστα στη διαφαινόμενη κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος για την ομάδα του.

Για τον Γκράφενμπεργκ έχει εκφράσει έντονο ενδιαφέρον η Μπάγερν Μονάχου. Οι Βαυαροί ετοιμάζονται για ένα «λίφτινγκ» στη μεσαία τους γραμμή καθώς ο Τολισό αναμένεται να αποχωρήσει ενώ πωλητήριο φαίνεται να μπαίνει και στον Μαρσέλ Σάμπιτσερ, ένα χρόνο μετά την απόκτησή του από τη Λειψία. Έτσι, ο 19χρονος Ολλανδός αποτελεί βασικό τους στόχο, ώστε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο η «μηχανή» του Νάγκελσμαν. Ακόμη, ο ταλαντούχος μέσος βρίσκεται στη λίστα του πρώην προπονητή του για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ καθώς και του Κάρλο Αντσελότι, ο οποίος μετά την απόκτηση του Καμαβινγκά το προηγούμενο καλοκαίρι, θέλει να συνεχίσει να προετοιμάζει το έδαφος για τη «μετά Μόντριτς-Κρόος-Κασεμίρο εποχή» του κέντρου της Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη χρηματιστηριακή του αξία να ανέρχεται σύμφωνα με το transfermarkt στα 35.000.000€, η περίπτωση Γκράφενμπεργκ είναι κάτι παραπάνω από ελκυστική.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News