Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Απλά απολαύστε την εποχή του Πεπ και του Κλοπ!

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει το ντέρμπι τίτλου της Premier League που εξελίχθηκε σε μια ποδοσφαιρική ραψωδία και βρήκε Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ ισόπαλες 2-2. 

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να είναι ο πιο γκαντέμης και συνάμα ο πιο… ευλογημένος προπονητής στον πλανήτη!

Γκαντέμης, γιατί αν η Λίβερπουλ που εμφανίζει την τελευταία τριετία έμπαινε σε μια χρονοκάψουλα και εμφανιζόταν στην Premier League σε μια άλλη εποχή, πιθανότατα θα σάρωνε όποιον αντίπαλο έβρισκε στο δρόμο της και θα σάρωνε τους τίτλους στο πέρασμά της.

Η γκαντεμιά και η ευλογία της Λίβερπουλ του Κλοπ λέγεται… Σίτι του Πεπ

Έχει την ατυχία, όμως, η δική του Λίβερπουλ να συνυπάρχει στην εποχή της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα. Μιας μηχανής που θα μνημονεύεται για πολλά χρόνια ως μια από τις κορυφαίες ομάδες που έχει απολαύσει ποτέ ο ποδοσφαιρικός πλανήτης.

Από την άλλη αυτή είναι και η ευλογία του Γερμανού τεχνικού: Γιατί η επική μονομαχία του με τον Πεπ και σε προσωπικό επίπεδο, αγγίζει πλέον τα όρια του μύθου! Και το ντέρμπι κορυφής του “Etihad” αποτέλεσε τον καθρέφτη της ασύλληπτης ποιότητας που μας χαρίζουν οι δύο κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες της τελευταίας τριετίας, που απλά τυγχάνει να συμμετέχουν στην ίδια λίγκα. Ένα παιχνίδι που θύμισε, σε μεγάλο βαθμό, το παιχνίδι του πρώτου γύρου στο «Άνφιλντ» που τις είχε βρει επίσης ισόπαλες 2-2.

Τότε χτυπούσε η Λίβερπουλ και πάνω που οι φίλοι των γηπεδούχων μετρούσαν αντίστροφα για το νοκ άουτ της Σίτι, οι πρωταθλητές απαντούσαν με δικά τους γκολ.

Το ντέρμπι του «Άνφιλντ» με… αντίστροφους ρόλους

Σήμερα, χτυπούσε η Σίτι, οι δικοί της οπαδοί ήταν εκείνη που μετρούσαν από το ένα προς τα δέκα, αλλά αυτή τη φορά ήταν οι «κόκκινοι» που έβρισκαν το σθένος και τη δύναμη να σηκώνονται από το ρινγκ και να ανταποδίδουν τα χτυπήματα. Μια μονομαχία που σε καθηλώνει, που σε μαγεύει, που σε γοητεύει σε κάθε της στιγμή.

Γιατί δεν είναι μόνο τα γκολ, οι ντρίμπλες, οι ασίστ. Κάθε φορά που οι δυο τους βρίσκονται αντίπαλοι στο χορτάρι, ακόμη και ένα τάκλιν, θυμίζει ζωγραφικό καμβά!

Γιατί σε κάθε γωνιά του γηπέδου βλέπεις προσωπικές μονομαχίες που σε καθηλώνουν. Σαν αυτή που μας χάρισαν Κανσέλο και Αλεξάντερ Άρνολντ, τα δύο ίσως κορυφαία ακραία μπακ στον κόσμο! Ενδεχομένως, μάλιστα, οι θεοί του ποδοσφαίρου να έμειναν τόσο γοητευμένοι από το θέαμα που μας χάρισαν οι δύο διεκδικήτριες του τίτλου που… βοήθησαν να ακυρωθεί για εκατοστά το γκολ του Στέρλινγκ κι ενώ το σκορ ήταν ήδη 2-2. 

Η αλήθεια είναι ότι το ντέρμπι του “Etihad” έμοιαζε με… ορεκτικό της πιο συγκλονιστικής τελικής ευθείας που θα ζήσουμε φέτος σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Ένα συναρπαστικό μπρα ντε φερ ανάμεσα στους δύο κορυφαίους προπονητές του κόσμου με έπαθλο τρία τρόπαια.

Πρωτάθλημα, κύπελλο και – γιατί όχι – ένα τελικό ραντεβού στο Παρίσι για το στέμα του Champions League! Απλά καθίστε αναπαυτικά στις θέσεις σας και απολαύστε! 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News