Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ: Αυτό το πρωτάθλημα πόσο... πληρώνει;

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ: Αυτό το πρωτάθλημα πόσο… πληρώνει; Πριμ, ντέρμπι, Premier league.

Μάντσετσερ Σίτι και Λίβερπουλ αναμετρώνται σήμερα με τους Βρετανούς να γράφουν -όχι άδικα- για το απόλυτο ντέρμπι.

Θεωρούν ότι οι δύο ομάδες βρίσκονται… έτη φωτός μπροστά από τις υπόλοιπες αυτή τη σεζόν ενώ η βαθμολογία και μόνο της Premier League, αρκεί για να δικαιολογήσει το ενδιαφέρον για το ματς. Η Σίτι προηγείται με έναν βαθμό με τις δύο ομάδες να έχουν από 30 αγώνες.

Προφανώς και υπάρχουν χίλιοι δυο λόγοι να θέλει κάθε ομάδα τη νίκη στο ντέρμπι. Υπάρχει όμως και το οικονομικό κίνητρο. Κάποιοι θα πουν… σταγόνα στον ωκεανό. Στις μέρες μας μπορεί και όχι.

Το οικονομικό όφελος για την ομάδα που θα νικήσει σήμερα, για να ακριβολογούμε, την ομάδα που θα κατακτήσει την Premier League είναι 6 εκατομμύρια λίρες περισσότερα, σε σύγκριση πάντα με αυτή που θα τερματίσει δεύτερη. Το ποσό αυτό προκύπτει ως εξής: 2 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από την Premier League, συνολικά 38 εκατομμύρια λίρες, 3 εκατομμύρια λίρες περισσότερα από το μερίδιο του Champions League και άλλο 1 εκατομμύριο, από το μερίδιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων στο εξωτερικό. 

Ναι, σταγόνα στον ωκεανό για τα οικονομικά δεδομένα αυτών των ομάδων, αλλά πρόκειται για χρήματα που μπορεί να προστεθούν μαζί με άλλες σταγόνες σε έναν οικονομικό ωκεανό και να καλύψουν μεγάλο μέρος του. Και για να μην μπερδευόμαστε, εμείς που δεν έχουμε λίρες, το ποσό είναι 7.191.240 ευρώ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News