Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ - Λίβερπουλ: «Θρυλικό» φιλικό για καλό σκοπό, με Ρόμπσον στον πάγκο!

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Λίβερπουλ: «Θρυλικό» φιλικό για καλό σκοπό, με Ρόμπσον στον πάγκο!

Ένα ιστορικό φιλικό παιχνίδι θα διεξαχθεί ανάμεσα σε Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ στις 21 Μαΐου 2022 στο «Ολντ Τράφορντ». Οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι του αγγλικού πρωταθλήματος, θα ενώσουν τις δυνάμεις τους στο πλαίσιο του «Legends of the North» και θα διαθέσουν τα έσοδα για την ενίσχυση του ιδρύματος της Γιουνάιτεντ, με σκοπό τη βοήθεια μικρών παιδιών. 

Όπως ανακοίνωσαν οι «Κόκκινοι Διάβολοι», στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει ο θρυλικός Μπράιαν Ρόμπσον, όπως είχε συμβεί και σε αντίστοιχα φιλικά «θρύλων»,  εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης, της Μπάγερν Μονάχου και της Μπαρτσελόνα, ενώ στο παιχνίδι θα αναμετρηθούν παλιές δόξες που έχουν φορέσει τη φανέλα των δύο ομάδων. Τα ονόματα των παικτών που θα λάβουν συμμετοχή, θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με τους Άγγλους φιλάθλους και όχι μόνο, να ανυπομονούν για αυτό το ιστορικό γεγονός. 

Ο Ρόμπσον, δήλωσε σχετικά: «Είναι πάντα συναρπαστικό να παίζεις εναντίον της Λίβερπουλ, ακόμα και στα παιχνίδια «θρύλων», η αντιπαλότητα εξακολουθεί να υπάρχει. Αλλά, πρόκειται επίσης για τη συγκέντρωση χρημάτων για το Ίδρυμα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το οποίο βοηθά πραγματικά στην ενθάρρυνση και την εκπαίδευση των νέων σε κοινότητες στο ευρύτερο Μάντσεστερ».

Ο John Shiels MBE, διευθύνων σύμβουλος του Manchester United Foundation, δήλωσε: «Αυτοί οι αγώνες είναι μια φανταστική ευκαιρία για τους οπαδούς να δουν τους θρύλους του παιχνιδιού ξανά στη δράση, αλλά το πιο σημαντικό, είναι η ευκαιρία να κάνουμε τη διαφορά στους νέους στις κοινότητές μας που υπέφεραν πραγματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Περισσότερα παιδιά από ποτέ ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας –στο Μάντσεστερ και στο Όλνταμ ο αριθμός των παιδιών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας αυξήθηκε κατά 53% και 84% αντίστοιχα από το 2016 έως το 2021– και αυτό είναι πιθανό να αυξηθεί ξανά λόγω της αύξησης της διαβίωσης και ενεργειακό κόστος. Πολλά παιδιά υποφέρουν επίσης με την ψυχική τους υγεία, επομένως η υποστήριξή σας μέσω εκδηλώσεων όπως αυτή είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσετε το Ίδρυμα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να προσφέρει προγράμματα που αλλάζουν τη ζωή τους και να κάνουν πραγματικά τη διαφορά στο μέλλον τους».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News