Λιντς: Η σύγκριση της εποχής Μπιέλσα με την εποχή Μαρς

Στις αρχές του Μαρτίου, οι διοικούντες της Λιντς έλαβαν μια απόφαση που προκάλεσε αίσθηση αλλά το «σοκ» που υπέστη η ομάδα δεν αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα.

Ο Μαρσέλο Μπιέλσα, μια μορφή που αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε όλη τη πόλη καθώς συνέβαλε στο τέλος της «εξορίας» της Λιντς από την Premier League και την επιστροφή στην κορυφαία κατηγορία μετά από 16 χρόνια καθώς και σε μια εξαιρετική πρώτη σεζόν με την κατάκτηση της 9ης θέσης στη σεζόν 2020-2021.

Φέτος, τα αποτελέσματα δεν ήταν ίδια, η χρονιά έδειχνε να χάνεται μετά τα Χριστούγεννα με τις ήττες να διαδέχονται η μία την άλλη, μέχρι τις αρχές Μαρτίου όταν έγινε γνωστή η απομάκρυνση του «El Loco» και η πρόσληψη του Αμερικανού Τζέσε Μαρς.

Πολλοί αναρωτήθηκαν, «ποιος είναι αυτός ο Μαρς;» καθώς δεν γνώριζαν πως ένας Αμερικανός προπονητής βρέθηκε στην Αγγλία για να αναλάβει μία ιστορική ομάδα όπως τα «παγώνια». Τον Ιούλιο του 2018, πήρε τη θέση του βοηθού προπονητή στη Λειψία, έχοντας δίπλα του τον νυν υπηρεσιακό τεχνικό της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ραλφ Ράνγκνικ, ο οποίος αποτέλεσε και η κύρια πηγή ιδεών του Αμερικάνου στην συνέχεια της καριέρας του.

Φέτος, κλήθηκε να σώσει τη σεζόν για την Λιντς αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ούτε απογοητευτικά ούτε άκρως ικανοποιητικά. Για την ακρίβεια έχει συγκεντρώσει 11 πολύτιμους βαθμούς σε επτά αναμετρήσεις, την ίδια στιγμή που στα προηγούμενα επτά ματς, με τον Μπιέλσα στον πάγκο, η Λιντς είχε πάρει μόνο 4 βαθμούς!

Μεγάλη είναι η διαφορά στην αμυντική προσήλωση που δείχνουν οι ποδοσφαιριστές, κάτι που αγώνα με αγώνα αποτυπώνεται στον αγωνιστικό χώρο ακόμα καλύτερα, μιας και στα δυο τελευταία ματς, η Λιντς έχει κρατήσει το μηδέν στην άμυνα.

Μετά το 0-0 εκτός έδρας με την Κρίσταλ Πάλας το βράδυ της Δευτέρας, η Λιντς συμπλήρωσε πέντε αγώνες αήττητη, ούσα στην 16η θέση, στο +5 από την ζώνη του υποβιβασμού και την Εβερτον.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News