Λιντς: Επίσημα τέλος ο Μαρσέλο Μπιέλσα από την τεχνική ηγεσία

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Μαρσέλο Μπιέλσα αποτελεί παρλεθόν από την τεχνική ηγεσία της Λιντς, όπως ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ο σύλλογος της Premier League. 

Η βαριά εντός έδρας ήττα από την Τότεναμ με 4-0 το Σάββατο (26/2), δεν άφησε άλλα περιθώρια και οδήγησε τη Λιντς σε αυτή την απόφαση. 

 

«Η Λιντς Γιουνάιτεντ μπορεί σήμερα να επιβεβαιώσει ότι ο σύλλογος διακόπτει τη συνεργασία με τον προπονητή Μαρσέλο Μπιέλσα. Ο 66χρονος ήταν επικεφαλής της ομάδας για πάνω από τρεισήμισι χρόνια, έχοντας αναλάβει τα ηνία τον Ιούνιο του 2018. Άλλαξε τις τύχες του συλλόγου στο γήπεδο, με συντριβή με 3-1 με τη  Στόουκ Σίτι στο Έλαντ Ρόουντ και δύο μήνες αργότερα οδήγησε τη Λιντς στα Play-Off του Πρωταθλήματος, στην πρώτη του πλήρη σεζόν ως επικεφαλής. Στη δεύτερη σεζόν του, ο Μπιέλσα πέτυχε αυτό που είχαν αποτύχει οι προκάτοχοί του, οδηγώντας τον σύλλογο στον τίτλο του Πρωταθλήματος στην Championship και καταλήγοντας στην άνοδο στην Premier League για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια. Κατά την επιστροφή του συλλόγου στην κορυφαία κατηγορία, η Λιντς τερμάτισε ένατη, εξασφαλίζοντας τους υψηλότερους βαθμούς από μια ομάδα που μόλις ανέβηκε στην Premier League από την περίοδο 2000/01. Ωστόσο, η φετινή σεζόν αποδείχτηκε δύσκολη και η ομάδα έχει σημειώσει μόλις πέντε νίκες στην Premier League», ήταν η ανακοίνωση της αγγλικής ομάδας. 

 

Ο πρόεδρος της Λιντς, Andrea Radrizzani, δήλωσε: «Αυτή ήταν η πιο σκληρή απόφαση που έπρεπε να πάρω κατά τη διάρκεια της θητείας μου στη Λιντς Γιουνάιτεντ, λαμβάνοντας υπόψη όλη την επιτυχία που είχε ο Μαρσέλο στον σύλλογο. Με τον Μαρσέλο ως πρώτο προπονητή, είχαμε τρεις απίστευτες σεζόν και οι καλές στιγμές επέστρεψαν στο Elland Road. Άλλαξε την κουλτούρα του συλλόγου και έφερε μια νοοτροπία νικητή σε όλους μας. Οι στιγμές που δημιουργήθηκαν, ιδιαίτερα τη σεζόν 2019/20 και η άνοδος στην Premier League, θα μείνουν φυσικά για πολύ σε όλες μας τις αναμνήσεις, συμπεριλαμβανομένων εμένα και των φιλάθλων. Ωστόσο, πρέπει να ενεργήσω προς το συμφέρον του συλλόγου και πιστεύω ότι απαιτείται αλλαγή τώρα για να διασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Πρέμιερ Λιγκ. Τα πρόσφατα αποτελέσματα και οι επιδόσεις δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες μας. Βρισκόμαστε σε μια επισφαλή θέση στο πρωτάθλημα και νιώθω ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να φέρω έναν νέο προπονητή, προκειμένου να επηρεάσουμε την αποφασιστική φάση της σεζόν. Φυσικά, εγώ, μαζί με όλους τους άλλους στον σύλλογο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μαρσέλο για τις προσπάθειες και τα επιτεύγματά του και του ευχόμαστε τα καλύτερα για το μέλλον».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News