Γουέιν Ρούνεϊ: Ο ηγέτης που κανείς δεν είδε να έρχεται...

Γουέιν Ρούνεϊ: Ο ηγέτης που κανείς δεν είδε να έρχεται… και η προοπτική της Premier League

Η Ντέρμπι υποβιβάστηκε από την Championship. Θα παίξει στην 3η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου για πρώτη φορά από το 1986. Στον αγωνιστικό χώρο μάζεψε αρκετούς βαθμούς για να παραμείνει, αλλά οι 21 βαθμοί που της αφαιρέθηκαν σε δύο διαφορετικές ποινές για διοικητικές παραβάσεις ήταν… βουνό που δεν μπόρεσε να ανέβει. Σε μια σεζόν γεμάτη κρίσεις και προβλήματα, ο προπονητής Γουέιν Ρούνεϊ αναδείχθηκε σε ηγετική φυσιογνωμία.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ συνήθως δεν συνδυάζεται με την λέξη ηγέτης. Είναι πολλά τα… μπαγκάζια που κουβαλάει και με το επόμενο σκάνδαλο να τον περιμένει στη γωνία, ήταν δύσκολο τόσο για τους οπαδούς όσο και για τα tabloids να τον δουν ως τέτοιο. Καμία σχέση για παράδειγμα με άλλους της γενιάς του, όπως ο Στίβεν Τζέραρντ ή ο Φρανκ Λάμπαρντ, πιο ήσυχοι και πιο μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας στην προσωπική τους ζωή.

Η προοπτική της Premier League

Μετά την ήττα από την ΚΠΡ με 1-0, ο Μαρκ Γουόρμπερτον, ο αντίπαλος προπονητής, δήλωσε: «Έμαθε μέσα σε εννιά με 12 μήνες όσα άλλοι προπονητές μαθαίνουν σε εννιά με 12 χρόνια καριέρας. Πρέπει να του πιστωθεί το πώς κράτησε την ομάδα ενωμένη, αλλά και για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν».

Ο Ρούνεϊ χαρακτηρίζεται ειλικρινής και το μήνυμά του περνάει ιδίως στους πιο νεαρούς παίκτες του, αφού η πλειονότητα ήθελαν να γίνουν ο… Ρούνεϊ. Έχοντας περάσει από δύσκολα αποδυτήρια κατάφερε και «έδεσε» το συγκρότημά του. «Ψάξαμε να κάνουμε κάτι μοναδικό. Δούλεψα όλη τη χρονιά με τα χέρια και τα πόδια μου δεμένα. Δυστυχώς δεν το καταφέραμε», δήλωσε ο 36χρονος Άγγλος τεχνικός. Δημιούργησε ένα σύνολο που τράβηξε τα βλέμματα μεγαλύτερων κλαμπ, προσπάθησε να παίξει επιθετικά με παίκτες που ένιωθαν τη φανέλα και διψούν για να κάνουν όνομα στον κόσμο του ποδοσφαίρου.

Η προοπτική της Premier League υπάρχει καθώς εντυπωσίασε στην πρώτη του φουλ σεζόν ως κόουτς. Ανέλαβε την Ντέρμπι πέρυσι και κρέμασε ταυτόχρονα τα παπούτσια του. Έκτοτε έχει συνδεθεί με την Έβερτον και εσχάτως με την Μπέρνλι. Το καλοκαίρι ίσως ανοίξουν κι άλλες πόρτες.

Το όραμα

Ωστόσο, εκείνος θέλει να «χτίσει» την Ντέρμπι Κάουντι στην League One. «Ξέρω ποιους παίκτες θέλω, αλλά θα πρέπει να πουληθεί το κλαμπ όσο πιο γρήγορα γίνεται», είπε. Ο Κρις Κίρτσνερ, ένας Αμερικανός επιχειρηματίας ενδιαφέρεται για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αλλά υπάρχουν εμπόδια.

«Αν δεν συμβεί τότε το μέλλον του κλαμπ θα είναι αβέβαιο και ως εκ τούτου το δικό μου στην ομάδα», ανέφερε. Μιλώντας στους οπαδούς έξω από το προπονητικό κέντρο εμφανίστηκε και πάλι ενωτικός, έτοιμος να βγει μπροστά και να εμπνεύσει.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News