Άρσεναλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αρτέτα για αστέρια, Τεν Χαχ για... Conference!

Άρσεναλ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Αρτέτα για αστέρια, Τεν Χαχ για… Conference! Θρίαμβος με 3-1 των Λονδρέζων στο ντέρμπι της Premier League

Η Άρσεναλ θριάμβευσε με 3-1 απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πραγματοποίησε μεγάλο βήμα προς την επιστροφή της στο Champions League και ενδεχομένως στέλνει την νέα εποχή Τεν Χαχ στους «κόκκινους διαβόλους» σε ευρωπαϊκή εκκίνηση στο… Conference League! 

Μάλλον το πρόβλημα δεν είναι ο Μαγκουάιρ

Ο Ράγκνικ είχε δηλώσει πως ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα έμενε στον πάγκο για το σημερινό ντέρμπι, με σκοπό να αποφορτιστεί από την δύσκολη καθημερινότητα που βιώνει τις τελευταίες μέρες. Λίντελοφ και Βαράν αποτέλεσαν τις επιλογές του Αυστριακού τεχνικού για το κέντρο της άμυνας, με τους Τέλες και Νταλότ στα άκρα της. Οι παίκτες της Άρσεναλ δεν χρειάστηκαν παραπάνω από δύο λεπτά για να εκμεταλλευτούν ένα παιδικό λάθος της άμυνας των «Κόκκινων Διάβολων». Ο Γκρανίτ Τσάκα σέντραρε, Βαράν και Τέλες έκαναν ταυτόχρονα τσαφ, ο Ντε Χέα απέκρουσε εκπληκτικά το σουτ του Σάκα όμως για άλλη μια φορά δεν είχε καμία κάλυψη από την άμυνα του, πράγμα που έδωσε την ευκαιρία στον Ταβάρες να εξιλεωθεί σκοράροντας σε κενή εστία.

Έβγαλε αντίδραση η Γιουνάιτεντ, εντυπωσιακός ρυθμός στο ματς

Το γρήγορο γκολ του Ταβάρες έθεσε τις βάσεις για να δούμε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αντέδρασαν και μόλις στο πέμπτο λεπτό ο Ελάνγκα νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Ράμσντειλ ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Μπρούνο Φερνάντες είδε τον Γκάμπριελ Μαγκαλιάες να του παίρνει τη μπουκιά από το στόμα σε φάση τετ α τετ, διορθώνοντας το λάθος του τερματοφύλακά του. Ένας κεραυνός του Ντιόγκο Ντάλοτ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι αφύπνισε τους παίκτες της Άρσεναλ οι οποίοι είδαν τον Ντε Χέα να δείχνει την κλάση του ένα λεπτό αργότερα, σταματώντας τον Έντι Νκέτια σε τετ α τετ μετά από μαγικό τακουνάκι του αρχηγού της Άρσεναλ, σήμερα, Μάρτιν Όντεγκαρντ.

Ένα εκρηκτικό πεντάλεπτο με ακυρωθέν γκολ, πέναλτι Σακά για το 2-0 και γκολ Ρονάλντο για το 2-1

Στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης ο Όντεγκαρντ βρήκε μαεστρικά τον Μπουκάγιο Σάκα ο οποίος ανατράπηκε από τον Άλεξ Τέλες. Στην πτώση του βρήκε τον Νκέτια ο οποίος σκόραρε για το 2-0. Ο VAR όμως είχε διαφορετική άποψη καθώς ο νεαρός Άγγλος φορ ήταν χιλιοστά μπροστά από το κεφάλι του Τέλες κι έτσι ακυρώθηκε το γκολ. Το ριπλέι, όμως, έδειξε πως υπήρχε ξεκάθαρη ανατροπή κι έτσι ο διαιτητής της αναμέτρησης, Κρεγκ Πόουσον υπέδειξε την παράβαση αφού πρώτα είδε και ο ίδιος τη φάση. Ο Μπουκάγιο Σάκα ευστόχησε σε δεύτερη συνεχόμενη εκτέλεση πέναλτι, μετά από την εύστοχη της Τετάρτης στο Στάμφορντ Μπριτζ, δείχνοντας ότι έχει ξεπεράσει για τα καλά το σοκ του χαμένου τελικού του Euro.

Στην αμέσως επόμενη φάση, ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδειξε στη νεαρή αμυντική γραμμή της Άρσεναλ πως ένας παίκτης της κλάσης του μπορεί να εκμεταλλευτεί την παραμικρή στιγμή αδράνειάς τους. Ο Τέλες σέντραρε, ο Ράμσντειλ ενώ αρχικά έκανε κίνηση δίστασε να βγει και ο Πορτογάλος σούπερσταρ απέφυγε εύκολα το χαλαρό μαρκάρισμα του Γκάμπριελ Μαγκαλιάες, και σκόραρε για το 2-1 κρατώντας την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι. Η συνέχεια του ημιχρόνου συνεχίστηκε στους ίδιους ρυθμούς με τους δύο τερματοφύλακες να κρατάνε το σκορ στα επίπεδα του 2-1.

Ο Ράμσντειλ και τα δοκάρια κράτησαν τους Κανονιέρηδες

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βγήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σπασμένα τα φρένα. Η πρώτη τεράστια χαμένη ευκαιρία ήρθε μετά το ανόητο χέρι του άπειρου Ταβάρες και την άστοχη εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού της, σήμερα, Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος σημάδεψε το κάθετο δοκάρι του Άγγλου γκολκίπερ της Άρσεναλ. Το χαμένο πέναλτι όχι μόνο δεν έριξε ψυχολογικά τους «Κόκκινους Διάβολους» αλλά τους έκανε να μοχθήσουν ακόμα περισσότερο και να συνεχίσουν να απειλούν. Ελάνγκα και Ντάλοτ είδαν τον Ράμσντειλ να αποκρούει εντυπωσιακά τις προσπάθειές τους ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο τον VAR να ακυρώνει το γκολ του στο 60ο λεπτό για οφσάιντ. Η πολιορκία, όμως, διήρκεσε για 25 λεπτά.

Τσάκα-Μπουμ και η σεμνή τελετή έλαβε τέλος

Ενώ όλα έδειχναν πως η απειρία στα μετόπισθεν και η έλλειψη ποιότητας και βάθους θα κόστιζαν στην Άρσεναλ, ήρθε στο 70ο λεπτό ο Γκρανίτ Τσάκα ο οποίος με έναν κεραυνό νίκησε από απόσταση τουλάχιστον 25-30 μέτρων τον Νταβίντ Ντε Χέα, κάνοντας το 3-1 και “κόβωντας τα πόδια” των παικτών του Ραλφ Ράγκνικ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν κατάφερε να βγάλει την παραμικρή αντίδραση, ο Αρτέτα έβαλε τον Χόλντινγκ γυρνώντας την άμυνα σε πεντάδα και έτσι οι “Κανονιέρηδες” δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News