Europa League: Και στον τελικό θα γίνει της… Φρανκφούρτης!

Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Ρέιντζερς αποτελούν το ζευγάρι του μεγάλου τελικού του φετινού Europa League καθώς απέκλεισαν Γουέστ Χαμ (1-0) και Λειψία (3-1) και έδωσαν ραντεβού για τη Σεβίλλη στις 18 Μαΐου  

Από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, οι υπεύθυνοι των αστυνομικών αρχών της Ανδαλουσίας, μάλλον θα πρέπει να έχουν χάσει τον ύπνο τους!

Με νωπές ακόμη τις μνήμες της ποδοσφαιρικής Ευρώπης από την… κατάληξη των εξεδρών του «Καμπ Νόου» οι οπαδοί της Άιντραχτ Φρανκφούρτης ετοιμάζονται πλέον για την εκστρατεία της ζωής τους! Οι «αετοί» της καρδιάς τους, επιστρέφουν σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για πρώτη φορά μετά από 42 ολόκληρα χρόνια και τον γερμανικό εμφύλιο με την Γκλάντμπαχ το 1980. Με τους τελικούς του τότε Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, μάλιστα, να είναι διπλοί οι φανατικοί φίλοι της Άιντραχτ δεν είχαν καν χρειαστεί να ταξιδέψουν εκτός γερμανικών συνόρων για να συνοδεύσουν την αγαπημένη τους ομάδα.

Όχι ότι και φέτος απείχαμε αρκετά από το σενάριο γερμανικού εμφυλίου στον τελικό. Θεωρητικά η Λειψία αποτελούσε το μεγάλο φαβορί στο ζευγάρι με την Ρέιντζερς, ωστόσο οι Σκωτσέζοι εμφανίστηκαν ισοπεδωτικοί στη ρεβάνς του «Άιμπροξ», εκμεταλλεύτηκαν στο ακέραιο τις αμυντικές αδυναμίες που εμφάνισε η ομάδα του Ντομένικο Τεντέσκο και πανηγύρισαν απόλυτα δίκαια μια ιστορική πρόκριση σε ευρωπαϊκό τελικό.

Κι αν η Άιντραχτ χρειάστηκε τέσσερις δεκαετίες για να επιστρέψει σε τελικό, οι φίλοι της Ρέιντζερς θα ταξιδέψουν ως το τέλος της διαδρομής ευρωπαϊκής διοργάνωσης μετά από 14 χρόνια και τη μονομαχία τους με τη Ζενίτ το 2008 στον τελικό του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Όπως αντιλαμβάνεστε, ούτε ψύλλος στον κόρφο των αστυνομικών της Σεβίλλης και της ευρύτερης περιοχής της Ανδαλουσίας. Γιατί, άντε, πες ότι τα φέρνεις βόλτα με καμιά τριανταριά χιλιάδες Γερμανούς. Αν προσθέσεις δίπλα τους και καμιά… εικοσαριά χιλιάδες μεθυσμένους Σκωτσέζους, το μείγμα γίνεται εκρηκτικό!

Σε κάθε περίπτωση το φετινό Europa League εξελίχθηκε στη διοργάνωση των μεγάλων ευκαιριών και των ιστορικών υπερβάσεων. Γιατί στο ξεκίνημα της σεζόν ουδείς μπορούσε να προβλέψει το δίδυμο Άιντραχτ – Ρέιντζερς ως ζευγάρι του μεγάλου τελικού.

Κι αν πιστεύετε στα… σημάδια της τύχης, όταν η Ρέιντζερς είχε βρεθεί τελευταία φορά σε ευρωπαϊκό τελικό είχε συνυπάρξει με ελληνική ομάδα στον όμιλο (τον Παναθηναϊκό) και ηττήθηκε στον τελικό. Φέτος, η ομάδα που συνυπήρχε με γαλανόλευκα χρώματα στους ομίλους ήταν η Άιντραχτ (με τον Ολυμπιακό). Λέτε να ολοκληρώσει την έκπληξη μεγατόνων η ομάδα της Γλασκώβης και να εξασφαλίσει την παρουσία της στο Champions League της επόμενης περιόδου; Η απάντηση σε δύο Τετάρτες! 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News