Ρόμα: Εβαλε μυαλό ο Μουρίνιο ή θα την πατήσει ξανά από την Μπόντο Γκλιμτ;

Εχουν υπάρξει πολλές στιγμές στον 21ο αιώνα για τις οποίες οι φίλαθλοι της Ρόμα έχουν νιώσει ντροπή, όπως για παράδειγμα τα επτά γκολ από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2007 ή το 5-2 από την Λίβερπουλ το 2018.

Καμία εξ αυτών όμως δεν συγκρίνεται με το 6-1 από τη Μπόντο Γκλιμτ πριν έξι μήνες για τους ομίλους του Conference League. Εκτοτε έχουν αλλάξει αρκετά και στις δυο ομάδες, με τους Ρωμαίους του Ζοσέ Μουρίνιο να πραγματοποιούν ένα εξαιρετικό, μέχρι στιγμής, 2022, βασιζόμενος κυρίως στους «βετεράνους» του ροτέισον, Ρούι Πατρίσιο, Κρις Σμόλινγκ και Χένρικ Μικιταριάν.

 

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε σήμερα, στις 22:00, η Μπόντο Γκλιμτ να υποδέχεται εκ νέου την Ρόμα, αυτή τη φορά για την προημιτελική φάση του Conference League.

Παρά τα έξι γκολ που δέχθηκε την τελευταία φορά που επισκέφθηκε τη Νορβηγία, η Ρόμα είναι το φαβορί του ζευγαριού. Εχει αναμφίβολα ποιοτικότερο ρόστερ, έχει μεγαλύτερη εμπειρία σε νοκ άουτ ευρωπαϊκών διοργανώσεων ενώ πρέπει να σημειωθεί και το γεγονός ότι στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο η Μπόντο Γκλιμτ αποδυναμώθηκε αισθητά με τις αποχωρήσεις των Μπεργκ και Μποτχάιμ.

 

Σήμερα, η Ρόμα και ο Ζοσέ Μουρίνιο προσωπικά, οφείλουν να αποδείξουν ότι έμαθαν το μάθημά τους από την Μπόντο Γκλιμτ, ότι δεν πρέπει να την υποτιμήσουν σε κανένα σημείο και των δυο αγώνων, αν θέλουν να προκριθούν στα ημιτελικά της νεοσύστατης διοργάνωσης.

Τα υπόλοιπα, επί χόρτου απόψε στις 22:00!

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News