Conference League: «Σόου» ο Ζαχάβι, μετ' εμποδίων στους «8» Λέστερ και Μαρσέιγ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στα απογευματινά παιχνίδια του Conference League για την φάση των «8»

Βροχή από γκολ επεφύλασσαν τα ματς του Conference League, με τις Μαρσέιγ, Αϊντχόφεν και Λέστερ να παίρνουν τα πρώτα εισιτήρια για τη φάση των «8».

Η Γαλλική ομάδα αν και δυσκολεύτηκε κόντρα στη Βασιλεία κατάφερε να επικρατήσει 2-1 και να προκριθεί στην επόμενη φάση. Εκεί, θα βρεθεί και η Αϊντχόφεν, η οποία ήταν καταιγιστική κόντρα στην Κοπεγχάγη, την οποία και «διέλυσε» με 4-0. Τέλος, η Ρεν πραγματοποίησε μία πολύ κακή εμφάνιση, ωστόσο το 2-0 του πρώτου αγώνα υπέρ της Λέστερ, ήταν ικανό για να της χαρίσει την πρόκριση.

Αναλυτικά τα παιχνίδια

Βασιλεία – Μαρσέιγ 1-2 (συνολικό 2-4)

Η Βασιλεία μπήκε αρκετά δυναμικά στην αναμέτρηση, με τον Μανταντά στο 14ο λεπτό να λέει «όχι» στους γηπεδούχους και την ομάδα του να «απαντά» σχεδόν δέκα λεπτά αργότερα, με τον Μπακαμπού να δοκιμάζει την κεφαλιά και την μπάλα να περνά άουτ. Η Μαρσείγ είχε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ πριν το ημίχρονο, με τον Λίντνερ να αποκρούει πέναλτι του Αρίτ και τον Μπακαμπού να μη μπορεί να πάρει το ριμπάουντ.

H πρώτη καλή στιγμή στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 62ο λεπτό με τον Μπακαμπού να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Λίντερ, ο οποίος δεν του… έκανε τη χάρη. Η Βασιλεία δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ατυχία των Γάλλων και ένα λεπτό αργότερα έκανε το 1-0,  μετά από υπέροχη σέντρα του Εσποσίτο και κεφαλιά του Εντογέ από πολύ κοντά!

Η Μαρσέιγ δεν κατέθεσε τα όπλα και στο 74ο λεπτό ο Ουντέρ σκόραρε μετά από εξαιρετική σέντρα του Πέρες, δίνοντας σκορ πρόκρισης στην ομάδα του, ενώ ο Ρονιέρ διπλασίασε τα τέρματά του στις καθυστερήσεις, δίνοντας στην ομάδα του το εισιτήριο για τους «8».

 

Κοπεγχάγη – Αϊντχόφεν 0-4 (συνολικό 4-8)

Γκολ με το… καλημέρα σημείωσε η Αϊντχόφεν, με τον συνήθη ύποπτο, Ζαχάβι να ανοίγει το σκορ με ένα σούτ μέσα από την περιοχή και τον Τζόνσον να μην υπολογίζει σωστά, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα για το 1-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι σε όλο το πρώτο ημίχρονο και το δεύτερο γκολ δεν άργησε να έρθει. Λίγο μετά την συμπλήρωση του μισαώρου, ο Μαξ «έστρωσε» στον Γκέτσε ο οποίος έκανε το 2-0.

Οι Ολλανδοί ήταν καταιγιστικοί και δέκα λεπτά πριν την λήξη, ο Ζαχάβι διπλασίασε τα τέρματά του μετά από ασίστ του Ντόαν. Το τελικό 4-0 έκανε ο Μαντουέκε στις καθυστερήσεις, με την Αϊντχόφεν να πανηγυρίζει μία τεράστια πρόκριση.

 

Ρεν – Λέστερ 2-1 (συνολικό 2-3)

Η Ρεν έκανε από νωρίς ξεκάθαρες τις προθέσεις της, όταν μόλις στο 9ο λεπτό, ο Μπόριγκορντ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σμάιχελ, βάζοντας την ομάδα του στο παιχνίδι της πρόκρισης. Μάλιστα, οι οπαδοί της Ρεν πανηγύρισαν τόσο έντονα το γκολ της ομάδας τους, όπου το προστατευτικό κάγκελο δεν άντεξε το βάρος και υποχώρησε!

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Λέστερ να «ανοίγει» την ψαλίδα και τον Φοφανά να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με απίθανη κεφαλιά, κάνοντας το 1-1 ενώ στο 73ο λεπτό ο Ιχεανάτσο έστειλε με κεφαλιά τη μπάλα στα δίχτυα, όμως ήταν σε θέση οφσάιντ.

Η Ρεν ωστόσο είχε μπει αρκετά δυναμικά και στο 74ο λεπτό, μετά από πολύ καλή συνεργασία, ο Ταΐτ έκανε το 2-1 και έβαλε εκ νέου τη Ρεν στο κόλπο της πρόκρισης!

Ωστόσο, το 0-2 του πρώτου μεταξύ τους ματς ήταν καθοριστικό και έτσι παρά την νίη της Ρεν, η Λέστερ «έφυγε» αγκαλιά με την πρόκριση.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News