Conference League: «Καθάρισε» η Λέστερ, σοκ για την Σέλτικ!

Conference League: Η Λέστερ… καθάρισε την υπόθεση πρόκριση με το 4-1 επί της Ράντερς, ενώ η Μπόντο Γκλιμτ σόκαρε τη Σέλτικ στη Σκωτία, επικρατώντας 3-1. Με το ίδιο σκορ επικράτησε στη Γαλλία η Μαρσέιγ της Καραμπάγκ, ενώ η Παρτίζαν πήρε τη νίκη με 1-0 στην έδρα της Σπάρτα Πράγας.

Η Λέστερ… καθάρισε την υπόθεση πρόκριση επικρατώντας 4-1 της Ράντερς στο νησί, ενώ το ίδιο πέτυχε η Μαρσέιγ που αγχώθηκε στο φινάλε αλλά επικράτησε 3-1 της Καραμπάγκ. Η Μπόντο Γκλιμτ σόκαρε την Σέλτικ, επικρατώντας 1-3 στη Σκωτία. Τεράστια νίκη πέτυχε η Παρτιζάν με γκολ στο 78ο λεπτό, απέναντι στην Σπάρτα Πράγας, στη δεύτερη δόση των παιχνιδιών για τα playoffs του Conference League.

Λέστερ – Ράντερς 4-1

Για την Λέστερ των απουσιών και του εκτεταμένου rotation, το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά. Μετά τη χαμένη ευκαιρία του Ντιούσμπουρι Χολ στο 17′, ο Ν’ντίντι εκτέλεσε μέσα από την περιοχή για το 1-0 στο 23′. Οι Άγγλοι απείλησαν για το δεύτερο γκολ, αλλά αντ αυτού ο Μιστράτι βγήκε απέναντι στον Σμάιχελ, λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου και ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Δανοί δεν κατάφεραν να χαρούν καθόλου την ισοφάριση, αφού τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ένα πλασέ του Μπαρνς χαμηλά στην αριστερή γωνία του Κάλργκρεν, διαμόρφωσε το 2-1. Από τον χορό των γκολ δε γινόταν να λείπει ο Πατσόν Ντάκα, που βρέθηκε στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή, στο 54ο λεπτό για το 3-1!

Ο Ντιούσμπερι Χολ τελικά βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 74′ μετά την τρομερή ασίστ του Λούκμαν για το 4-1.

Μαρσέιγ – Καραμπάγκ 3-1

Μπορέι για τα πρώτα 40 λεπτά η Καραμπάγκ να άντεξε στη Μασσαλία, όμως σε εκείνο το σημείο ήταν η ώρα της κλάσης του Αρκάντιους Μίλικ να φανεί στον αγωνιστικό χώρο. Πρώτα στο 41′ όταν μετά το κόρνερ βρέθηκε σε θέση βολής για το 1-0 και τρία λεπτά αργότερα, νίκησε όλη την άμυνα των φιλοξενούμενων για να εκτελέσει με ένα σουτ από την περιοχή.

Παρόλα αυτά και αφού οι Γάλλοι απέτυχαν να διευρύνουν το προβάδισμά τους και ο Κάντι στο 85ο λεπτό, εξ επαφής, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-1. Ο Παγιέτ όμως είχε κρατήσει και άλλον… άσο στο μανίκι του, αφού στο 90+2′ ξανάφερε τη Μαρσέιγ σε προβάδισμα δύο τερμάτων, εκμεταλλευόμενος μία σέντρα στην περιοχή για να χαρίσει ένα από τα εξαιρετικά τελιώματά του, διαμορφώνοντας το 3-1!

Σέλτικ – Μπόντο Γκλιμτ 1-3

Οι Δανοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν την ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου. Ο Φέτλεσεν στο 7ο λεπτό πάσαρε στον Έσπεγιορντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την… αναμπουμπούλα στην περιοχή και σκόραρε για το 0-1. Η Σέλτικ δεν είχε κάτι αξιοσημείωτο έως το τέλος του ημιχρόνου και στο δεύτερο βρήκαν τον… μπελά τους.

Η Μπόντο Γκλιμτ σκόραρε ξανά στο ξεκίνημα του ημιχρόνου, όταν στο 55′ ο Πελεγκρίνο υποδέχτηκε την μπάλα και πλάσαρε ιδανικά για το 0-2. Οι Σκωτσέζοι προσπάθησαν να πιέσουν για να φέρουν το παιχνίδι ξανά προς το μέρος τους και στο 80ο λεπτό ο Γιουράνοβιτς βρήκε τον Μάεντα, που με κεφαλιά μείωσε προσωρινά σε 1-2, αφού ένα λεπτό αργότερα ο Φέτλεσεν σημάδεψε ιδανικά για το 1-3 της Μπόντο!

Σπάρτα Πράγας – Παρτιζάν 0-1

Όλα έδειχναν πως Σπάρτα Πράγας και Παρτιζάν θα έχουν κοινή αφετηρία στη ρεβάνς του Βελιγραδίου, όμως στο 78ο λεπτό ο Κουίνσι Μένιγκ χάρισε στους Σέρβους τη μεγάλη νίκη.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News