Conference League: Η αύρα του Μουρίνιο που τα θέλει όλα και το «στοπ» στη Μαρσέιγ

Ρόμα και Φέγενορντ είναι το πρώτο ζευγάρι που θα βρεθεί σε έναν τελικό Europa Conference League στα Τίρανα!

Η Ρόμα ζει τη δική της… τρέλα και απέχει πλέον ένα βήμα μακριά από έναν τίτλο, που τόσο πολύ της λείπει όλα αυτά τα χρόνια. Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο, με την αύρα του Πορτογάλου στον πάγκο και το ενθουσιώδες κοινό που δημιούργησε μία τρομερή ατμόσφαιρα στη Ρώμη, έκλεισε θέση για τον τελικό των Τιράνων μετά το 1-0 επί της Λέστερ.

Το σχέδιο ήταν οι γηπεδούχοι να εκμεταλλευτούν την ορμή της έδρας και έτσι έγινε σε ένα καταπληκτικό πρώτο δεκάλεπτο. Η κεφαλιά του Τάμι Έιμπραχαμ που επέστρεψε στο σκοράρισμα έδωσε το γκολ που χρειαζόταν και η Ρόμα μπορούσε να υπηρετήσει το πλάνο που ήθελε, πίσω από την μπάλα και πάντοτε επικίνδυνη στο ανοιχτό γήπεδο.

Ακόμα και αν αυτήν τη φορά οι Πελεγκρίνι, Ζανιόλο δεν έβγαλαν… λαγό από το καπέλο, η Ρόμα του Μουρίνιο είναι στον τελικό του Conference League. Η στιγμή του αγώνα βέβαια ήταν το κλάμα του Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός έχει περάσει από τον πάγκο και των δύο ομάδων, οδηγώντας μάλιστα τις «αλεπούδες» στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας τους, στο παραμύθι που έφτασε ως την κατάκτηση της Premier League. Με το που τον αντιλήφθηκαν άπαντες από τα μάτριξ του γηπέδου τον αποθέωσαν και ο ίδιος δάκρυσε εμφανώς συγκινημένος…

Ο τραυματισμός του Παγιέ τα έκανε όλα ευκολότερα για τη Φέγενορντ

Η πορεία της Μαρσέιγ σταμάτησε έναν γύρο αφότου απέκλεισε τον ΠΑΟΚ. Μετά τους εκατέρωθεν… πυροβολισμούς στην Ολλανδία και το 3-2 της Φέγενορντ, το παιχνίδι στη Γαλλία έσβησε εντελώς και το 0-0 έστειλε τους Ολλανδούς στον τελικό.

Οι Μασσαλοί το πάλεψαν στο πρώτο εικοσάλεπτο, χάνοντας μία μεγάλη ευκαιρία με τον Ντιμίτρι Παγιέ, αλλά στη συνέχεια είδαν τον ηγέτη τους να τραυματίζεται. Η είσοδος του Μίλικ δε βοήθησε όσο ο Γάλλος εξτρέμ και η στιβαρή Φέγενορντ κράτησε με ασφάλεια το μηδέν.

Οι Ολλανδοί άντεξαν και μετά το 75′ όπου το παιχνίδι έγινε ροντέο, αλλά οι Σαλιμπά και Λιρόλα δε βρήκαν το γκολ που θα στείλει τον ημιτελικο στην παράταση, με τη Φέγενορντ να είναι και με τη βούλα το τελευταίο εμπόδιο του Μουρίνιο, που θέλει να γίνει ο πρώτος προπονητής στην ιστορία, ο οποίος θα κατακτήσει Champions, Europa και Conference League!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News