Μεταγραφές: Το γκολ πληρώνεται... ακριβά, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ «σφάζονται» στα πόδια του Ντάρβιν Νούνιες

Μεταγραφές: Το γκολ πληρώνεται… ακριβά, Λίβερπουλ και Γιουνάιτεντ «σφάζονται» στα πόδια του Ντάρβιν Νούνιες | Premier League

Ο Ντάρβιν Νούνιες εξελίσσεται στο πιο «καυτό» όνομα της μεταγραφικής αγοράς. Ο Ουρουγουανός σέντερ φορ της Μπενφίκα βρίσκεται στην λίστα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, της Λίβερπουλ, της Νιούκαστλ κι άλλων ομάδων. Το κόστος της μεταγραφής του αναμένεται να ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους και άλλες επιπρόσθετες αμοιβές.

Στην διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων δεν υπάρχει κλαμπ της ευρωπαϊκής ελίτ που να μην έχει δώσει εντολή σε απεσταλμένο του να βρεθεί στο «Ντα Λουζ» ή σε άλλο γήπεδο ώστε να παρακολουθήσει ζωντανά τον Ντάρβιν Νούνιες να παίζει. Η Μπαρτσελόνα, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Ατλέτικο, η Μίλαν και η Ίντερ, η Μάντσεστερ Σίτι, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Λίβερπουλ, η Τσέλσι, η Μπάγερν Μονάχου…

Το ενδιαφέρον αυτών και πολλών άλλων συλλόγων αυτομάτως εκτοξεύει την τιμή. Έπειτα, ο Νούνιες κάνει μια από τις πιο δύσκολες δουλειές στον αγωνιστικό χώρο να μοιάζει εύκολη. Σκοράρει ακατάπαυστα. Την σεζόν 2019-20 έβαλε 16 γκολ σε 32 ματς με την Αλμερία. Την επόμενη 14 σε 44 συμμετοχές με την Μπενφίκα και αυτή που ολοκληρώθηκε είχε 34 τέρματα σε 44 αγώνες με τους «αετούς».

Όλο το πακέτο

Το τρίτο που έχει… εκτοξεύσει την τιμή του είναι η ζήτηση. Το γκολ πληρώνεται και μάλιστα ακριβά, ιδίως όταν δεν υπάρχουν πολλές επιλογές. Ο Κιλιάν Εμπαπέ δεν είναι διαθέσιμος. Η Μάντσεστερ Σίτι έσβησε από το… ταμπλό τα ονόματα των Έρλινγκ Χάαλαντ και Χουλιάν Άλβαρες. Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θέλει να πάει στην Μπαρτσελόνα και άλλες λύσεις (πχ. Ρομέλου Λουκάκου, Λαουτάρο Μαρτίνες) είναι περίπλοκες τόσο για το κόστος της μεταγραφής όσο και για τις απαιτήσεις τους, ενώ υπάρχουν κι εκείνες οι περιπτώσεις που δεν έχουν όλο το… πακέτο (πχ. Σεμπαστιάν Αλέ, Τζανλούκα Σκαμάκα, Ραούλ δε Τομάς, Ιάγο Άσπας, Ενές Ουνάλ, Τζοβάνι Σιμεόνε, Γουϊσάμ Μπεν Γεντέρ, Μούσα Ντεμπελέ).

Έτσι, ο 22χρονος και με όλο το μέλλον μπροστά του Νούνιες είναι ο πιο ελκυστικός γκολτζής που υπάρχει στην αγορά. Το αν αξίζει τη «μάχη» που γίνεται για τις υπηρεσίες του είναι μάλλον δευτερεύων. Ως τώρα, έχει αποδείξει πως μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και με άνεση και οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι τον είδαν να το κάνει στο κορυφαίο επίπεδο – κόντρα σε Μπαρτσελόνα, Μπάγερν Μονάχου, Άγιαξ, Λίβερπουλ…

Το ταλέντο αν μη τι άλλο υπάρχει. Είναι δυνατός στον αέρα, μπορεί να παίξει με πλάτη, γνωρίζει να κινείται στο χώρο, έχει εξαιρετικό συγχρονισμό και κυρίως είναι άσος στο ξεμαρκάρισμα και στο τελείωμα των φάσεων. Οπότε υπάρχουν βάσιμα επιχειρήματα για την αξία του, αν και η βιομηχανία του ποδοσφαίρου τον εκτιμά περισσότερο σε σύγκριση για παράδειγμα με τον Ορελιάν Τσουαμενί – αν ένας 22χρονος κεντρικός μέσος πιάνει 100 εκατομμύρια στην αγορά, ένας στράικερ εξίσου πολλά υποσχόμενος δεν μπορεί να δοθεί για λιγότερα.

Η Γιουνάιτεντ, η Νιούκαστλ και η… Λίβερπουλ

Από την κούρσα για την απόκτηση του Νούνιες έφυγαν πρώτες οι ιταλικές ομάδες, μετά οι ισπανικές και στο τέλος η Μάντσεστερ Σίτι. Έχουν απομείνει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η Νιούκαστλ και η… Λίβερπουλ. Η Γιουνάιτεντ και η Νιούκαστλ παρουσιάζονται διατεθειμένες να δώσουν τα χρήματα που ζητά η Μπενφίκα.

H Γιουνάιτεντ θέλει να δώσει στον Έρικ τεν Χαχ τα καλύτερα εργαλεία προκειμένου να κάνει την ομάδα και πάλι ανταγωνιστική. Η Νιούκαστλ τον θέλει για να ηγηθεί του πρότζεκτ της νέας ιδιοκτησίας από τη Σαουδική Αραβία.

Δεν αποκλείεται, όμως, να γίνει και… σίριαλ. Η Αλμερία, η προηγούμενη ομάδα του, θα καρπωθεί το 20% της μεταπώλησής του. Οπότε αν πωληθεί για 100 εκατομμύρια ευρώ, η Μπενφίκα θα πάρει 80. Θα κοιτάξει να… δημοπρατήσει τον παίκτη ώστε να αυξήσει την τιμή του για να πάρει όσα παραπάνω μπορεί.

Όσο για την Λίβερπουλ, δεν πρόκειται να φτάσει σ’ αυτό το σημείο λένε τα αγγλικά ΜΜΕ. Πέραν του ότι έχει κι άλλες ανάγκες να καλύψει, μια τέτοια επένδυση ενώ παραμένουν ανοικτές οι υποθέσεις των Μοχάμεντ Σαλάχ και Σάντιο Μανέ μπορεί να προκαλούσαν «έκρηξη» στ’ αποδυτήρια. Από το «Άνφιλντ» διαρρέουν πως έχουν έτοιμες πιο προσιτές εναλλακτικές. Για την ώρα, η Λίβερπουλ ακολουθεί την… τακτική Λουίς Ντίας – περιμένει να δει το ποσό που θα κάτσει η… μπίλια κι αν το θεωρεί «λογικό» θα κινηθεί.

Πάντως, δημοσίευμα της Record ισχυρίζεται ότι ο Κλοπ ετοιμάζεται να τινάξει την μπάνκα στον αέρα και να διαθέσει 100 εκατομμύρια για τον στράικερ της Μπενφίκα, μετατρέποντάς τον στον πιο ακριβοπληρωμένο ποδοσφαιριστή στην ιστορία της Λίβερπουλ. 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News