Μέσι – Ρονάλντο: Η μάχη με τον κοινό «αμείλικτο» εχθρό και το Champions League

Ο ένας διανύει το 35ο  έτος της ηλικίας του, ο άλλος έκλεισε πρόσφατα τα 37. Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο, συνήθως αντίπαλοι στα γήπεδα και στη συζήτηση για τον… GOAT, αυτή τη φορά δίνουν τη “μάχη” τους απέναντι σε έναν κοινό, αμείλικτο, εχθρό: τον χρόνο!

Αμφότεροι βλέπουν την κριτική από τον Τύπο και τον κόσμο να είναι… αδυσώπητη μαζί τους το τελευταίο χρονικό διάστημα. Το κοινό έχει τη μόνιμη απαίτηση να καταναλώνει γκολ και θέαμα από τους κορυφαίους, την ίδια ώρα που τα διψασμένα για ίντριγκα Media περιμένουν στη… γωνία για να περάσουν από τον μεγεθυντικό τους φακό κάθε τι (καλό ή κακό μικρή σημασία έχει) που αφορά τους δύο super stars της εποχής τους.

Λιονέλ Μέσι: 2 γκολ σε 15 ματς στη Ligue 1

Ο Αργεντινός σε 15 ματς στη Ligue 1, ήτοι σε 1.162 αγωνιστικά λεπτά, έχει σκοράρει όλες κι όλες δύο φορές. Μία απέναντι στη Ναντ, στις 20 Νοεμβρίου, κι άλλη μία εναντίον της Λιλ, στις 6 Φεβρουαρίου. Προφανώς, δεν το λες και θετικό το πρόσημο, με καθαρά στατιστικούς όρους. Ιδιαίτερα, όταν μιλάμε για το εξέχον μέλος για πλειάδας αστέρων, που 9,5 στις 10 περιπτώσεις κάνει μόνο… επίθεση. Πρόσφατα,  o Παπού Γκόμες προσπάθησε να εξηγήσει στο “ESPN Argentina”, ότι δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση για κάποιον να φεύγει από μία πόλη στην οποία ζούσε για 20+ χρόνια.

Ροτέν: «Ο Μέσι δεν θα αφήσει το σημάδι του στην Παρί Σεν Ζερμέν»

Αντιθέτως, ο πρώην άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, Ζερόμ Ροτέν, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2013, είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό “RMC”, ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν θα αφήσει το σημάδι τους το Παρίσι.

Η στήριξη Φάμπρεγκας, Αγουέρο και… Μπενζεμά!

Αντιθέτως, ο Σεσκ Φάμπρεγκας, πρώην συμπαίκτης του Μέσι, είπε σε συνέντευξή του στη Mundodeportivo”, ότι είναι τουλάχιστον γελοίο το να ασκείται κριτική στον Αργεντινό για το χαμένο πέναλτι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο Champions League. Κι επίσης απέκρουσε τους ισχυρισμούς, ότι ο Μέσι δεν είναι ευχαριστημένος στο Παρίσι, με το “Ο Μέσι είναι ευχαριστημένος όταν κερδίζει”. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν τόσο η αντίδραση του Σέρχιο Αγουέρο, όσο κι εκείνη ενός μόνιμου αντιπάλου του στα ισπανικά γήπεδα, του Καρίμ Μπενζεμά.

 

 

Ο Λεμπέφ, τα social media και η αντίδραση στο γκολ με τη Ρεάλ

Την ίδια ώρα ο Φρανκ Λεμπέφ, πρώην διεθνής Γάλλος ποδοσφαιριστής, δήλωνε στο ESPN, ότι ο Λιονέλ Μέσι δεν μπορεί πια να κάνει τα πράγματα που συνήθιζε τον καιρό της παντοκρατορίας του στη Μπαρτσελόνα, ενώ τα social media τον κατηγόρησαν ακόμη και για άρνηση να πανηγυρίσει το γκολ του Εμπαπέ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης!

 

Τα γκολ του Ρονάλντο δεν είναι αρκετά!

Αντίστοιχα προβλήματα αντιμετωπίζει και ο Κριστιάνο Ρονάλντο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Τα βρετανικά Μέσα έτσι κι αλλιώς συνηθίζουν να περνούν από… κόσκινο κάθε τι που αφορά το big – 6, πολλώ δε μάλλον όταν εδώ μιλάμε και για τον CR7. Με τη διαφορά των “κόκκινων διαβόλων” από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Premier League να είναι… χαοτική, τα 9 γκολ του Ρονάλντο σε 22 ματς πρωταθλήματος δεν είναι αρκετά για τα media, ένα μέρος των οποίων μάλιστα θεωρεί ότι ο Πορτογάλος δεν αποτελεί τη λύση, αλλά το πρόβλημα της Μάντεστερ Γιουνάιτεντ!

Η χειραψία και ο ύφος

Φυσικά, κάθε μικρή ή μεγάλη αφορμή δίνει τροφή στη συζήτηση. Όπως, για παράδειγμα η άρνηση του Ρονάλντο, στο παιχνίδι με την Τσέλσι, να δώσει το χέρι του στον Μάικλ Κάρικ, στον τότε προσωρινό προπονητή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αμέσως μετά από την απόλυση του όλε Γκούναρ Σόλσκιερ. Ή το γεγονός, ότι μετά από το παιχνίδι με την Έβερτον τόσο ο Ρονάλντο όσο και ο Φερνάντες δεν πήγαν να χαιρετήσουν τους φιλάθλους.

 

«Δεν ήρθα για την 7η θέση»!

Ο ίδιος, βέβαια, έχει τραβά πάνω του όλα τα βλέμματα κάθε φορά που μιλάει. Όπως στη συνέντευξή του στο Sky Sports, όταν δήλωσε ότι δεν πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να παλεύει για την έκτη και έβδομη θέση! Μάλιστα, ανέφερε ότι κάποιοι από τους συμπαίκτες του δεν αντέχουν την κριτική, δίνοντας ακόμη μεγαλύτερη τροφή για σχόλια και φυσικά, όταν συζητούν δημοσίως Γκάρι Νέβιλ και Τζέιμι Γκάραγκερ, ξέρεις ότι τίποτα δεν θα πέσει κάτω!

 

 

 

Το πεδίο του Champions League

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, κανείς, ότι η κριτική τόσο για τον Λιονέλ Μέσι όσο και για τον Κριστιάνο Ρονάλντο έχει περάσει σε… άλλο επίπεδο. Κι όμως, υπάρχει ένα πεδίο, το υψηλότερο που τους προσφέρεται, στο οποίο έχουν αμφότεροι την ευκαιρία να δώσουν (για μία ακόμη φορά) απαντήσεις: το Champions League. Η Παρί Σεν Ζερμέν έχει πάρει προβάδισμα πρόκρισης, με το 1-0, επί της Ρεάλ Μαδρίτης, στο Παρίσι, ενώ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, στη Μαδρίτη, την Ατλέτικο, στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για τους “16”. Μέχρι στιγμής, στην φετινή έκδοση της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, ο Μέσι μετρά 5 γκολ σε 6 ματς και ο Ρονάλντο 6 γκολ σε 5 ματς! Εκεί, ως… δια μαγείας, τα στατιστικά τους (για όσους κρίνουν μέσα από αυτά) εκτοξεύονται γιατί είναι η διοργάνωση που τους δίνει το έξτρα κίνητρο. Κατά συνέπεια, είναι και η ευκαιρία τους να τα βάλουν με τον… κοινό εχθρό: τον χρόνο!

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News