Λίβερπουλ - Ρεάλ Μαδρίτης: Τα πέντε ζευγάρια που θα κρίνουν τον τελικό

Λίβερπουλ – Ρεάλ Μαδρίτης: Τα πέντε ζευγάρια που θα κρίνουν τον τελικό | Champions League

Στο «Σταντ ντε Φρανς» διεξάγεται απόψε (22:00, MEGA) το σπουδαιότερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι της ευρωπαϊκής σεζόν – ο τελικός του Champions League. Η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης διεκδικούν το τρόπαιο. Σ’ αυτά τα ματσαρίσματα εκτιμούμε πως θα κριθεί το μεγάλο ματς.

Νοοτροπία vs μομέντουμ

Ο Γιούργκεν Κλοπ αποκαλεί την ομάδα του «mentality monsters» γιατί διαχειρίζονται καλύτερα από κάθε άλλον, κάτα την άποψή του, τις απαιτήσεις της ελίτ του ποδοσφαίρου. Η Λίβερπουλ δεν λυγίζει κι αυτό φάνηκε σε όλη την διάρκεια της σεζόν. Ωστόσο, θα παίξει σημαντικό ρόλο το πώς θα αντιδράσει κόντρα σε μια ομάδα που έχει το μομέντουμ αφενός για τον τρόπο που έφτασε στον τελικό και αφετέρου για το γεγονός πως το 2018, αλλά και το 2021 που ξανασυνάντησε τους «κόκκινους» στην διοργάνωση ήταν κατά πολύ ανώτερη.

Η Ρεάλ ξέρει να διαχειρίζεται τις… στιγμές του Champions League καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα με την Λίβερπουλ, όμως, να βρίσκεται… κοντά της.

Η επίθεση της Λίβερπουλ vs η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης

Η άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης αντιμετώπισε τρεις πολύ καλές ομάδες στα νοκ άουτ και κόντρα σε όλες τους υπέφερε. Το γεγονός πως έφτασε στον τελικό το οφείλει εν μέρει στον Τιμπό Κουρτουά και εν μέρει στην… αστοχία των αντιπάλων της. Οι αμυντικοί των «μπλάνκος» και ιδίως ο Έντερ Μιλιτάο έχουν πρόβλημα όταν βρίσκονται υπό μεγάλη πίεση και τους «κυνηγούν», μπορούν να υποπέσουν σε εύκολα λάθη. Αν η Λίβερπουλ πιέσει ψηλά και σωστά ως σύνολο χωρίς να φοβάται την «ακάλυπτη» πλάτη της, τότε ίσως να φτάσει πιο εύκολα στη νίκη.

Φίρχιλ φαν Ντάικ vs Καρίμ Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά μετράει δέκα γκολ στην διάρκεια της νοκ άουτ φάσης του Champions League. Είναι ο κορυφαίος επιθετικός αυτή τη σεζόν στην Ευρώπη και βρίσκεται σε… ρέντα. Η άμυνα της Λίβερπουλ δεν έχει αντιμετωπίσει τέτοιον παίκτη τόσο στη φετινή διοργάνωση, αλλά ακόμη και στην Premier League – έναν που να θέλει μισή… φάση για να βάλει γκολ. Το πώς θα τον αντιμετωπίσει ο Φίρχιλ φαν Ντάικ έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Ολλανδός καλείται να προσαρμοστεί σ’ έναν κινητικό επιθετικό με μεγάλη ικανότητα στο ξεμαρκάρισμα και στη σωστή τοποθέτηση. Αν ο Μπενζεμά βρίσκεται στη μέρα του, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει σημαντικό πλεονέκτημα για να κατακτήσει τον τίτλο.

TAA vs Vini

Από όλα τα… ζευγάρια του τελικού πιθανώς να είναι και το πιο… εντυπωσιακό. Δύο από τους ταχύτερους παίκτες της Ευρώπης, ο καλύτερος δεξιός μπακ στον κόσμο κόντρα στον καλύτερο αριστερό εξτρέμ αυτή την περίοδο. Ο Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ καλείται να αντιμετωπίσει τον Βινίσιους Ζούνιορ, που είναι εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Άγγλου, όμως, είναι πως ο Βραζιλινάνος έχει βελτιωθεί πολύ στο να «διαβάζει» τις άμυνες και να κινείται μεταξύ του μπακ και του στόπερ, εκεί ακριβώς που ο Αλεξάντερ-Άρνολντ έχει ακόμη πρόβλημα να καλύψει – ιδίως όταν δεν τον βοηθάει ο Μοχάμεντ Σαλάχ. Η Ρεάλ Μαδρίτης επιτίθεται κυρίως από τα αριστερά. Ο Αλεξάντερ-Άρνολντ θα βρεθεί υπό πίεση. Η αποτελεσματικότητα του ενός ή του άλλου μπορεί να γείρει τη ζυγαριά υπέρ της Λίβερπουλ ή της Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι χαφ της Λίβερπουλ vs οι χαφ της Ρεάλ Μαδρίτης

Η μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ που από πλευράς επιπέδου φτάνει εκείνη της Μάντσεστερ Σίτι, μπορεί να κάνει την αντίστοιχη της Ρεάλ Μαδρίτης να… υποφέρει. Τα νιάτα και η δύναμη των «κόκκινων» μπορούν τους δώσουν το πάνω χέρι στο ματσάρισμα κόντρα στους Τόνι Κρόοζ, Λούκα Μόντριτς και Κασεμίρο.

Θα έχει μεγάλη σημασία αν μπορέσει να παίξει και σε τί βαθμό ετοιμότητας θα παρουσιαστεί – αν τα καταφέρει ο Τιάγκο – καθώς μ’ αυτόν στον αγωνιστικό χώρο, η Ρεάλ Μαδρίτης θα έχει πρόβλημα ακόμη και σε σετ παιχνίδι.

Από την άλλη, όμως, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει έναν άσο στο μανίκι της. Ο Κάρλο Αντσελότι σε κάποια στιγμή θα ρίξει στο ματς τον Εντουάρντο Καμαβίνγκα ή και και τον Φεδερίκο Βαλβέρδε (αν δεν είναι βασικός αυτός) που δίνουν μια διαφορετική διάσταση στο physical game της ομάδας, τότε η μεσαία γραμμή της Λίβερπουλ θα κληθεί να δείξει το… μέταλλό της.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News