Champions League: Οι Γάλλοι αποδίδουν σε «βιομηχανικής κλίμακας απάτη» το φιάσκο στον τελικό

Στην πλευρά της Λίβερπουλ επιρρίπτει η γαλλική κυβέρνηση την ευθύνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν έξω από το «Σταντ ντε Φρανς» το Σάββατο (28/5), πριν τον τελικό του Champions League με τη Ρεάλ, και τα οποία είχαν ως συνέπεια την καθυστερημένη έναρξη του αγώνα.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση της κυβέρνησης, το μεσημέρι, ο υπουργός Εσωτερικών, Ζεράλντ Νταρμανέν, έκανε λόγο για «βιομηχανικής κλίμακας απάτη», αναφέροντας ότι τα δύο τρίτα των Αγγλων φιλάθλων που βρέθηκαν στο Παρίσι, είτε δεν είχαν καθόλου εισιτήρια, είτε είχαν πλαστά. Παράλληλα κατηγόρησε τη Λίβερπουλ για την επιλογή της να προμηθεύσει τους οπαδούς της με τυπωμένα εισιτήρια, αντί για ηλεκτρονικά.

Ο κ. Νταρμανέν υπερασπίστηκε επίσης το έργο της αστυνομίας, υποστηρίζοντας ότι «οι αποφάσεις που ελήφθησαν απέτρεψαν θανάτους ή σοβαρούς τραυματισμούς», και πρόσθεσε ότι βρίσκονται υπό εξέταση τα βίντεο, που δείχνουν έναν αστυνομικό να χρησιμοποιεί δακρυγόνα κατά των φιλάθλων. Έκανε επίσης λόγο για εμπλοκή «ντόπιων ταραξιών» στα επεισόδια, αναγνωρίζοντας ότι η γαλλική αστυνομία δεν είχε προετοιμαστεί για ένα ανάλογο ενδεχόμενο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News