Champions League: Κλοπ, ξέρω πού ήσουν όταν ο Αντσελότι κέρδιζε το πρώτο του Πρωταθλητριών

O Κάρλο Αντσελότι διεκδικεί το βράδυ του Σαββάτου το 4ο Champions League της καριέρας του ως προπονητής, καλούμενος να τερματίσει την κυριαχία των Γερμανών συναδέλφων του, τις τρεις τελευταίες σεζόν στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πού ήταν αλήθεια ο Γιούργκεν Κλοπ όταν ο Ιταλός κατακτούσε το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών ως παίκτης και μετέπειτα ως προπονητής;

Ο κορυφαίος «Καρλέτο» έχει φάει τα ευρωπαϊκά γήπεδα με το κουτάλι τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και από την άκρη του πάγκου. Με την αγαπημένη του Μίλαν σήκωσε το πρώτο του ευρωπαϊκό στα 30 του χρόνια, το μακρινό 1989, στον τελικό του «Καμπ Νόου» κόντρα στη Στεάουα Βουκουρεστίου του Γκεόργκι Χάτζι, με τους «ροσονέρι» του Αρίγκο Σάκι να επικρατούν με 4-0. Τότε ο νυν τεχνικός της Λίβερπουλ, ήταν 22 ετών και αγωνιζόταν ως επιθετικός στην Βικτόρια Σίντλινγκεν, ομάδα της Φρανκφούρτης στις μικρότερες κατηγορίες. Ένα χρόνο μετά μάλιστα, οι «Reds» αναδείχτηκαν πρωταθλητές Αγγλίας για τελευταία φορά, πριν το 2020 όταν ήταν εκείνος που τους επανέφερε στην κορυφή της Premier League. To 1990 επίσης, ο Κλοπ υπέγραψε το πρώτο του συμβόλαιο, στην Μάιντς. 

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Old Days Football ®️ (@olddaysfootball_)

 

Ο Κάρλο Αντσελότι, σε ηλικία 44 ετών, έφτασε στην κορυφή της Ευρώπης και πάλι με τους «ροσονέρι» αλλά όντας στην τεχνική ηγεσία της πρώην ομάδας του, το 2003. Ήταν στον ιταλικό «εμφύλιο» με τη Γιουβέντους, που κρίθηκε στα πέναλτι στο «Ολντ Τράφορντ». Εκείνη την περίοδο, ο 36χρονος Κλοπ είχε ήδη ξεκινήσει την προπονητική του σταδιοδρομία και καθόταν για 2η χρονιά στον πάγκο της Mάιντς, την οποία ωστόσο οριακά δεν κατάφερε να ανεβάσει στην Bundesliga. Κάτι που πέτυχε τη σεζόν 2003-2004, για πρώτη φορά στην ιστορία του συλλόγου. 

 

Ο περσινός νικητής της διοργάνωσης με την Τσέλσι, Τόμας Τούχελ, το 2003 προπονούσε την U-19 της Στουγκάρδης ενώ ο προπέρσινος με την Μπάγερν Μονάχου, Xανς – Ντίτερ Φλικ, ήταν στην τεχνική ηγεσία της Χοφενχάιμ, που αγωνιζόταν τότε στην 3η κατηγορία της Γερμανίας. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News