Champions League: Η πάσα μιας ιδιοφυίας που έσωσε τη «βασίλισσα»

Ο Αλέξανδρος Σόμογλου σχολιάζει το μυθικό Ρεάλ – Τσέλσι 2-3 και μια ακόμη βραδιά ποδοσφαιρικής πανδαισίας που μας χάρισε το UEFA Champions League.

Και τώρα εκατομμύρια αναγνώστες site σε ολόκληρο τον πλανήτη περιμένουν από διάφορους επώνυμους και λιγότερο διάσημους αναλυτές να εξηγήσουν όσα ακριβώς ζήσαμε στο χορτάρι του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Που να βρεις λέξεις για να τα μεταφέρεις με ακρίβεια στην οθόνη ενός ψυχρού υπολογιστή ή ενός κινητού; 

Δεν ήταν φυσικά η πρώτη φορά που ζήσαμε στο Champions League τα αδύνατα που γίνονται… δυνατά! Γιατί το 3-0 με το οποίο προηγήθηκε η Τσέλσι μέσα στο σπίτι της «βασίλισσας» Ρεάλ δεν ήταν κάποιο πρωτόγνωρο σενάριο για τους Μαδριλένους τα τελευταία χρόνια, αλλά έμοιαζε ακατόρθωτο για τα δεδομένα της τρέχουσας περιόδου.

Η σπάνια πινελιά ενός καλλιτέχνη της «στρογγυλής θεάς» 

Κι όμως, η ομάδα του Τόμας Τούχελ άγγιξε το θαύμα, χάιδεψε για λίγα λεπτά μια σπάνια ονείρωξη. Πιθανότατα να τα είχε καταφέρει κιόλας αν δεν έβρισκε απέναντι της μια ποδοσφαιρική ιδιοφυΐα να της κλέψει τη δόξα με μια στιγμή έμπνευσης που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σπάνιο ποδοσφαιριστή που ονομάζεται Λούκα Μόντριτς.

Όχι, ο Κροάτης δεν σκόραρε, δεν ντρίμπλαρε, δεν κεραυνοβόλησε, αλλά η «μαγική» πάσα με το εξωτερικό που επέτρεψε στον Ροντρίγκο να μειώσει σε 3-1, ενώ όλα έμοιαζαν χαμένα για τη Ρεάλ, θα μνημονεύεται για χρόνια ως ένα από τα αριστουργήματα της σπουδαίας καριέρας του.

Μια ξεχωριστή πινελιά που έμελλε να αποτελέσει το φιλί της ζωής για την πληγωμένη θανάσιμα, μέχρι εκείνο το σημείο, ομάδα του Κάρλο Αντσελότι, να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση και εκεί να δώσει την ευκαιρία στον Καρίμ Μπενζεμά να γράψει τον επίλογο του… κυρίως θέματος που είχε παρουσιάσει στο Λονδίνο πριν από μία εβδομάδα.

Για να συμβούν όλα αυτά, χρειάστηκε και μια άλλη καλλιτεχνική δημιουργία, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση ο αρτίστας φορούσε γάντια και λεγόταν Τιμπό Κουρτουά! 

Βέβαια, όλα τα μπράβο της βραδιάς ανήκουν στον τελικά… αποκλεισμένο. Σε μια περίοδο δοκιμασίας εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων, η Τσέλσι όχι μόνο έδειξε μετά από καιρό ότι διαθέτει ακόμη σφυγμό, αλλά έστειλε και ηχηρό μήνυμα στους υπόλοιπους μνηστήρες της τετράδας στην Premier League που ήλπιζαν σε κατρακύλα της μετά την αποχώρηση του Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Ναι, η Τσέλσι έχασε στη Μαδρίτη μια επική πρόκριση που κράταγε στα χέρια της για 80 λεπτά. Έχασε τα κεκτημένα της ως κάτοχος του τροπαίου. Ενδεχομένως, όμως, να κέρδισε το μέλλον της!  

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News