Βιγιαρεάλ: Έτοιμη για το τρίτο «ταξίδι» στους 8 του Champions League

Βιγιαρεάλ: Το «κίτρινο υποβρύχιο» προκρίθηκε για τρίτη φορά στην ιστορία του στα προημιτελικά του Champions League συνεχίζοντας το συναρπαστικό ευρωπαϊκό ταξίδι του.

Μετά την ιστορική πρόκριση επί της Γιουβέντους η ομάδα του Ουνάι Έμερι θα παίξει για τρίτη φορά στην ιστορία της στα προημιτελικά του θεσμού, ενώ με δύο ματς εξασφαλισμένα θα έχει συμπληρώσει από πέρσι 25 συνεχόμενες ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Την περσινή αγωνιστική περίοδο η Βιγιαρεάλ έδωσε 15 ματς μέχρι να κατακτήσει το Europa League, το οποίο ήταν και ο πρώτος τίτλος της ιστορίας της σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις. Φέτος η ξέφρενη πορεία συνεχίζεται και ουδείς γνωρίζει που μπορεί να σταματήσει.

Το πρόσφατο παρελθόν στο Champions League

Την αγωνιστική περίοδο 2005-2006 η Βιγιαρεάλ έπαιζε για πρώτη φορά στη διοργάνωση και δεν έφτασε απλά μέχρι τα προημιτελικά. Η τότε ομάδα του Μανουέλ Πελεγρίνι ήταν ένα βήμα πριν τον τελικό. Ακόμα θυμούνται το χαμένο πέναλτι του Ρικέλμε στον ημιτελικό με την Άρσεναλ. Εκείνη τη σεζόν λοιπόν το «κίτρινο υποβρύχιο» είχε τερματίσει πρώτο σε έναν όμιλο με Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λιλ και Μπενφίκα. Εν συνεχεία απέκλεισε την Ρέιντζερς και την Ίντερ, για να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά.

Η δεύτερη φορά που η Βιγιαρεάλ έφτασε στα προημιτελικά ήταν τη σεζόν 2008-2009, όταν είχε αποκλείσει τον Παναθηναϊκό με τα γκολ του Αριέλ Ιμπαγάσα και του Γιοσέμπα Γιορέντε στην Αθήνα μετά το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Μαδριγάλ».

Η ιστορία συνεχίζεται

Σίγουρα για πολλούς μπορεί να ήταν και έκπληξη το χτεσινό αποτέλεσμα. Ωστόσο για μία ομάδα που την τελευταία 25ετία λειτουργεί πάνω σε σταθερές βάσεις, η δουλειά αποδίδει και για να γίνει αυτό και να γιγαντωθεί το όνομά της θέλει έναν προπονητή που να εμπνέει σιγουρά και να μεταφέρει θετική ενέργεια, πέρα από τις δεδομένες ικανότητές του στο στρατηγικό κομμάτι. Αυτός ο προπονητής δεν είναι άλλος από τον Ουνάι Έμερι. Ο «Βασιλιάς» του Europa League έφτασε μέχρι τέλους στη διοργάνωσή του πριν από μερικούς μήνες και τώρα θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και στο Champions League. Για την ώρα κατάφερε να βρεθεί στα προημιτελικά για πρώτη φορά στην προπονητική καριέρα του. Ο ίδιος έχει και την υπομονή και την τακτική και αυτό ακριβώς το στοιχείο δείχνουν και οι ομάδες του στον αγωνιστικό χώρο. 

Διοικητική σταθερότητα

O 74χρονος πλέον Βαλενθιάνος επιχειρηματίας, Φερνάντο Ροτς, αγόρασε τη Βιγιαρεάλ έναντι 432.000 ευρώ το 1997 και μόλις τον Αύγουστο του 1998 η ομάδα έπαιξε το πρώτο παιχνίδι της στην πρώτη κατηγορία, στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Μεταξύ άλλων η Βιγιαρεάλ είναι βασισμένη πάνω σε τρεις πολύ συγκεκριμένους άξονες: ακαδημίες, υποδομές και δεσμός με την τοπική κοινωνία. Το τελευταίο στοιχείο είναι πολύ έντονο, αφού μιλάμε για τη Βίλα-Ρεάλ, μία πόλη με κάτι παραπάνω από 50 χιλιάδες κατοίκους. Η ατμόσφαιρα είναι φανταστική, το κλίμα οικογενειακό και το αγωνιστικό πλάνο σταθερό. Λογικό ήταν λοιπόν για τον Ουνάι Έμερι να απορρίψει πριν από μερικούς μήνες τα εκατομμύρια της Νιούκαστλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ: Το «κίτρινο υποβρύχιο» βύθισε τη Γιουβέντους, από την τηλεόραση οι Ιταλοί το Champions League

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Τα highlights της Ισπανικής πρόκρισης στο Τορίνο

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ 0-3: Ισπανική φιέστα στο Τορίνο

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News