Ατλέτικο Μαδρίτης - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Κοιμήθηκε ο Κριστιάνο και... ο Θεός!

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε το προβάδισμα έως το 80′, αλλά η ανύπαρκτη και χωρίς ιδέες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο ισοφάρισε με τον Ελάνγκα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Η Ατλέτικο Μαδρίτης είχε το προβάδισμα έως το 80′, αλλά η ανύπαρκτη και χωρίς ιδέες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Κριστιάνο ισοφάρισε με τον Ελάνγκα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς.

Οι Μαδριλένοι υποδέχτηκαν σε «καυτή» ατμόσφαιρα την ομάδα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Πορτογάλος πέρασε και… δεν ακούμπησε στο παιχνίδι, αλλά η Γιουνάιτεντ που για ένα ημίχρονο υπέφερε από τον Λόντι, βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 80ο λεπτό με τον teenager Ελάνγκα και περιμένει στο «Ολντ Τράφορντ» να παίξει ζαριά… πρόκρισης στους «8» του Champions League.

Το πρόβλημα του Λίντελοφ και 1-0 ο Φέλιξ

Η Ατλέτικο μπήκε στο παιχνίδι με προφανή σκέψη το γρήγορο 1-0, που θα της έδινε χώρο να υπηρετήσει καλύτερα το πλάνο της. Το πλάνο του Ράνγκνικ με τον Λίντελοφ ως δεξί μπακ ήρθε ως… δώρο στον Σιμεόνε και ο Λόντι πήγε να χτυπήσει ακριβώς εκεί. Αυτή ήταν η ιστορία του πρώτου γκολ, όταν στο 7′ ο Βραζιλιάνος μάζεψε την απομάκρυνση ενός κόρνερ και με «φαρμακερή» σέντρα, σημάδεψε τον Φέλιξ, που πρόλαβε τον Μαγκουάιρ για το 1-0.

Ο Κοντογκμπιά «κατάπινε» χιλιόμετρα στη μεσαία γραμμή, μαζί και τους μέσους της Γιουνάιτεντ, κάνοντας ένα πραγματικά σπουδαίο ημίχρονο. Η ομάδα του Ράνγκνικ δυσκολευόταν στην κυκλοφορία της μπάλας και παρότι την πήρε στα πόδια της μετά το γκολ, έκανε αρκετά λάθη στην πίεση των Μαδριλένων, έχοντας αρκετά κενά στο δεξί άκρο, με τον Λόντι να παίρνει όλες τις μονομαχίες από τον Λίντελοφ.

Δύο σουτ των Πορτογάλων, Μπρούνο Φερνάντεζ και Κριστιάνο Ρονάλντο δεν απείλησαν και η Ατλέτικο έφτασε μία… ανάσα από το 2-0, όταν ξανά ο Λόντι σέντραρε από τα αριστερά αλλά ο αμαρκάριστος Βρσάλκο με κεφαλιά που κόντραρε σημάδεψε το δοκάρι.

Ο Ράνγκνικ διόρθωσε το λάθος και ο Ελάνγκα ισοφάρισε για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Η συνθήκη δε θα άλλαζε στο δεύτερο ημίχρονο, αφού η Ατλέτικο δίνοντας την μπάλα στη Γιουνάιτεντ, τη μετέτρεψε σε… δευτεραγωνίστρια, με τους Άγγλους να έχουν στρογγυλές μηδέν επαφές στην αντίπαλη περιοχή σε ένα ημίχρονο. Οι Ισπανοί θα έψαχναν τις δικές τους στιγμές στην κόντρα, έχοντας ασφάλεια πίσω από την μπάλα, με τη Γιουνάιτεντ να μην μπορεί να βρει συνεργασίες πάνω από το κέντρο του γηπέδου.

Ο Ράνγκνικ προσπάθησε να διορθώσει το αρχικό του σχέδιο, με τριπλή αλλαγή στο 66′, που είχε ως βασικό άξονα την είσοδο του Γουάν Μπισάκα αντί του Λίντελοφ στα δεξιά. Μία ακόμα αλλαγή, αυτήν του Ελάνγκα, ήταν και η πιο… φασαριόζα στο γήπεδο. Ο νεαρός εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα του Φερνάντεζ στο 80′ και η ακίνδυνη -μέχρι εκείνο το σημείο- Γιουνάιτεντ ισοφάρισε με το πλασέ του σε 1-1.

Το σκορ αυτό φυσικά δεν έκανε στην Ατλέτικο, που κατάφερε να ελέγξει σε μεγάλο μέρος το παιχνίδι και έτσι οι γηπεδούχοι αναζήτησαν το γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Γκριεζμάν έφτασε πολύ κοντά, όταν στο 87′ είδε την μπάλα να πέφτει στα πόδια του μέσα στην περιοχή και σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι του Ντε Χέα.

Τελευταία στιγμή στο παιχνίδι ένα σουτ του Λίνγκαρντ που δεν ανησύχησε στον Όμπλακ, αφήνοντας τις δύο ομάδες με ανοιχτούνς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς στο «Ολντ Τράφορντ».

Ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένεζ, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Βρσάλκο, Γιορέντε, Κοντογκμπιά, Ερέρα, Λόντι, Κορέα, Ζοάο Φέλιξ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαράν, Μαγκουάιρ, Σο, Λίντελοφ, Φρεντ, Πογκμπά, Ράσφορντ, Σάντσο, Μπρούνο Φερνάντεζ, Κριστιάνο Ρονάλντο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News