Ντομένικο Τεντέσκο: Ο συμμαθητής του Γιαννίκη που απογείωσε την Λειψία

Η Λειψία είναι στο κυνήγι της τετράδας στην γερμανική Bundesliga και βρίσκεται στα ημιτελικά του Europa League, εν πολλοίς χάρις στον Ντομένικο Τεντέσκο.

Ο 36χρονος Ιταλός τεχνικός μετά από θητεία σε Αουε, Σάλκε και Σπαρτάκ Μόσχας, ανέλαβε την Λειψία στις 9 Δεκεμβρίου του 2021, αντικαθιστώντας τον Τζέσε Μαρς, με τον 47χρονο Αμερικανό να είχε προσληφθεί ως ο αντι-Νάγκελσμαν.

Με τον Τεντέσκο, η Λειψία ξεκίνησε με ένα εντυπωσιακό 4-1 επί της Γκλάντμπαχ ενώ προ ολίγων ημερών διέλυσε με το ίδιο σκορ την Μπορούσια Ντόρτμουντ μέσα στο Signal Iduna Park, με τους «Ταύρους» να συγκεντρώνουν 33 πόντους σε 15 παιχνίδια στο γερμανικό πρωτάθλημα, έχοντας 10 νίκες, 3 ισοπαλίες και μόλις 2 ήττες.

 

Από εκεί που επί ημερών Μαρς η Ευρώπη έδειχνε να απομακρύνεται επικίνδυνα, μαζί με τον Τεντέσκο ήρθαν και νίκες ψυχολογίας επί Χέρτα και Γκρόιτερ Φιρτ και πλέον η έξοδος στο Champions League είναι αρκετά πιθανή.

Την ίδια στιγμή, η Λειψία προκρίθηκε στα ημιτελικά του γερμανικού κυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την Ουνιόν Βερολίνου, με πιθανή νίκη να σημαίνει την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης για τρίτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Κι εκτός συνόρων, όμως, η Λειψία τα πηγαίνει εξαιρετικά, καθώς την Πέμπτη κέρδισε μέσα στο Μπέργκαμο την Αταλάντα με 2-0 και πανηγύρισε την πρόκριση στην ημιτελική φάση του Europa League, όπου καλείται να αντιμετωπίσει την Ρέιντζερς για μια θέση στον μεγάλο τελικό.

 

Πολλά εξ αυτών οφείλονται στην δαιμωνιώδη φόρμα του Κρίστοφερ Ενκουνκού, με τον Γάλλο επιθετικό να είναι τρίτος στον πίνακα των σκόρερ και δεύτερος στις ασίστ στην Bundesliga.

Οι μέρες του Τεντέσκο στην Λειψία, θυμίζουν σε πολλούς την ένδοξη, αλλά όχι μακρινή, εποχή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, με τους δυο νεαρούς προπονητές να αποφοιτούν μαζί από την προπονητική σχολή της Κολωνίας, όπως και ο Αργύρης Γιαννίκης που αποχώρησε πριν λίγο καιρό από την ΑΕΚ.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News