Bundesliga: Στην Γκλάντμπαχ άνευ… συνέχειας το ματς με την Μπόχουμ

Bundesliga: Στην Μπορούσια Μέχενγκλάντμπαχ κατοχυρώθηκε το διακοπέν παιχνίδι με την Μπόχουμ.

Σε μια απόφαση που δεν παίρνει συχνά, προχώρησε η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αναφορικά με το ματς που διεκόπη την περασμένη αγωνιστική ανάμεσα στην Μπόχουμ και την Γκλάντμπαχ. Αποφάσισε να κατοχυρώσει τη νίκη με σκορ 2-0 στα «πουλάρια», που απομακρύνονται ακόμη περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη.

Ήταν το 70ο λεπτό του αγώνα στο παιχνίδι της 27ης αγωνιστικής της Bundesliga ανάμεσα στην Μπόχουμ και την Γκλάντμπαχ. Οι φιλοξενούμενοι προηγούνταν με 2-0, όταν ένας ανεγκέφαλος οπαδός των γηπεδούχων πέταξε ένα πλαστικό ποτήρι μπύρας στον βοηθό διαιτητή Κρίστιαν Γκίτελμαν, που ζαλίστηκε και έπεσε στο έδαφος. Το ματς διεκόπη αρχικά προσωρινά και μετά από ένα τέταρτο διαβουλεύσεων ανάμεσα στην διαιτητική τριάδα, τον κομισάριο του αγώνα και τις δύο ομάδες, αποφασίστηκε η οριστική διακοπή της αναμέτρησης για να ηρεμήσουν τα… πνεύματα.

Ίδια απόφαση έντεκα χρόνια μετά

Κι ενώ όλα έδειχναν πως το παιχνίδι θα συνεχιζόταν από το σημείο που διεκόπη και η Μπόχουμ παράλληλα θα ήταν υπεύθυνη για το συμβάν, η Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB) σήμερα αποφάσισε μετά από συνεδρίαση της να κατοχυρώσει το παιχνίδι με το υπάρχον σκορ (2-0) υπέρ της Γκλάντμπαχ. Στην Μπόχουμ περίμεναν να «παιχτούν» τα τελευταία είκοσι λεπτά της αναμέτρησης, αλλά η Ομοσπονδία είχε διαφορετική γνώμη. Τελευταία φορά που πήρε ανάλογη απόφαση ήταν πριν από έντεκα χρόνια στην αναμέτρηση της Σάλκε με την Σαν Πάουλι, με το σκορ εκείνου του αγώνα να ήταν επίσης το 2-0. Τότε είχε τιμωρηθεί η ομάδα του Αμβούργου που στη συνέχεια υποβιβάστηκε και στην Μπόχουμ ελπίζουν να μην έχουν κι αυτή ανάλογη τύχη…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News