Bundesliga: Έμπρακτη στήριξη στην Ουκρανία

Bundesliga: Βοήθεια με διάφορους τρόπους προς την Ουκρανία δίνει το γερμανικό πρωτάθλημα.

Οι ημέρες που διανύουμε στην Ευρώπη είναι ζοφερές, με τον πόλεμο στην Ουκρανία να έχει αλλάξει άρδην πολλές καταστάσεις σε όλους τους τομείς. Ο δοκιμαζόμενος λαός της Ουκρανίας, βρίσκεται στο επίκεντρο οργανώσεων, που αναλαμβάνουν δράση για να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Ανάμεσα τους και η Bundesliga, η οποία εκτός των άλλων, άλλαξε τα χρώματα του logo της σ’ αυτά της σημαίας της ανατολικής ευρωπαϊκής χώρας.

Εδώ και αρκετές ημέρες, από διάφορα μέρη του πλανήτη, οι δράσεις για την βοήθεια του ουκρανικού λαού είναι αναρίθμητες.  Η εισβολή των Ρώσων έχει οδηγήσει εκατομμύρια ανθρώπους,ν’ αποχωριστούν τις ζωές και τα σπίτια τους. Ο τρόμος βρίσκεται παντού στην Ουκρανία και η αλληλεγγύη αποτελεί… ανάχωμα στις μαύρες σκέψεις.

Πρωτοπόρος στήριξης η Bundesliga

Η Bundesliga, είναι ένα από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που δείχνουν εμπράκτως τη στήριξη τους στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό με διάφορες δράσεις. Καταρχάς άλλαξε το πασίγνωστο logo της, σε κίτρινο και μπλε, δηλαδή στα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας. Στη συνέχεια σε συνεργασία με το Γερμανικό Κεντρικό Ινστιτούτο Κοινωνικών Ζητημάτων (DZI), έχει διαμορφώσει μια ατζέντα με ονόματα, διευθύνσεις και λογαριασμούς οργανισμών που βοηθούν αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν  από την Ουκρανία. Μέσω του συγκεκριμένου ινστιτούτου, αλλά και άλλων γερμανικών οργανώσεων έχουν ξεκινήσει παράλληλα δωρεές για την συγκέντρωση χρημάτων που αφορούν την στέγαση, τη σίτιση και την γενικότερη περίθαλψη των προσφύγων.

Στήριξη του ουκρανικού λαού, «όχι» στον πόλεμο

 

Η Bundesliga επίσης αποφάσισε να διαθέσει  το ποσό του ενός εκατ. ευρώ , ενώ είναι παράλληλα πρωτοφανές το κλίμα στήριξης αρκετών συλλόγων. Ομάδες όπως η Σαν Πάουλι, το Ανόβεο, η Χέρτα, η Σάλκε, η Λειψία, η Ντινάμο Δρέσδης, το Μαγδεβούργο , η Βέρντερ Βρέμης, η Ντάρμασταντ, η Μόναχο 1860, αλλά και πολλές άλλες ,έχουν γίνει κρίκοι μιας αλυσίδας βοήθειας και αλληλεγγύης, που όμοια της έχουμε συναντήσει ελάχιστες φορές.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News