Λιντς - Τότεναμ 0-4: Tη λιντσάρισε μέσα στο σπίτι της

Premier League. Λιντς – Τότεναμ 0-4: Tη λιντσάρισε μέσα στο σπίτι της

H Tότεναμ πέρασε σαν σίφουνας από το Λιντς καθαρίζοντας τη νίκη από το πρώτο ημίωρο. Ήταν τόσο «βίαιο» το πέρασμα από το «Έλαντ Ρόουντ», που έμοιαζε με «λιντσάρισμα». Η νέα ήττα έφερε τους γηπεδούχους πιο κοντά στο φάσμα του υποβιβασμού.

H Λιντς απειλησε πρώτη στο 3΄αλλά η κεφαλιά του Στρόικ έστειλε την μπάλα εκτός εστίας. Η Τότεναμ απάντησε άμεσα με σουτ του Σον στο 6΄που μπλόκαρε ο Μεσλιέ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας όμως δεν μπορούσε να κάνει τίποτα στο 10΄όταν ο Ματ Ντόχερτι εξ επαφής αξιοποίησε τη σέντρα του Σεσενιόν κι άνοιξε το σκορ (0-1).

Απανωτά πλήγματα από Κουλουσέφσκι, Κέιν

Πριν προλάβει να συνέρθει από το σοκ η Λιντς δέχθηκε και δεύτερο γκολ, από τον Ντεγιάν Κουλουσέφσκι ο οποίος με ατομική προσπάθεια και σουτ βρήκε δίχτυα (0-2). 

Και η δυστυχία έγινε μεγαλύτερη για τη Λιντς στο 27΄όταν ο Χάρι Κέιν με άψογο τελείωμα στην κίνηση και από δύσκολη γωνία νίκησε τον Μεσλιέ κι έκανε το 0-3. Με το γκολ αυτό η Λιντς έγινε η πρώτη ομάδα μετά τη Σάντερλαντ το 2005 που δέχτηκε τρία γκολ σε πέντε συνεχόμενα ματς της Premier League.

Αλλαγές ο Μπιέλσα στο ημίχρονο

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπιέλσα προχώρησε σε δυο αλλαγές μήπως και αλλάξει τη μοίρα του. Έβγαλε τον Στρόικ κι έβαλε τον Κλιχ, στη θέση του Χάρισον πέρασε τον Ροντρίγκο. Ανακάτεψε και τους ρόλους στην ομάδα. Η Λιντς άρχισε να πιέζει πιο ψηλά, όμως η τακτική αυτή άφηνε περισσότερο εκτεθειμένα τα νώτα της.

Στο 60΄ο Ντόχερτι ήταν έτοιμος να πετύχει το δεύτερο του γκολ αλλά ο Μεσλιέ του είπε «όχι» στο τετ α τετ. Στο 64΄το σουτ του Σεσενιόν έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Ο Κουλουσέφσκι στο 66΄πήγε να κάνει ό,τι και στη φάση του γκολ αλλά αυτή τη φορά ο Μεσλιέ ήταν σε ετοιμότητα. 

Η Λιντς έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει στο 76΄ όταν ο Ντάλας πέρασε και τον Γιορίς αλλά καθυστέρησε πολύ να σουτάρει και τον πρόλαβε ο Ντέιβις. Η Τότεναμ άγγιξε το 0-4 στο 84΄ύστερα από φανταστική πάσα του Κέιν αλλά ο Μεσλιέ έσωσε για άλλη μια φορά την εστία του απέναντι στον Έμερσον.

Ασίστ Κέιν, εκτέλεση Σον

Ωστόσο ο Γάλλος δεν απέφυγε το τέταρτο γκολ. Στο 66΄ο Κέιν έδωσε άλλη μια ασίστ και ο Σον κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας στη νίκη της Τότεναμ χαρακτήρα θριάμβου (0-4). Ο Ραφίνια είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ στο 90+1. Και η τύχη δεν ήταν με το μέρος της Λιντς.

ΛΙΝΤΣ: Μελιέ, Άιλινγκ, Φίρπο (79′ Σάκλετον), Γιορέντε, Στρούγικ (46′ Κλιχ), Φόρσο, Κοχ, Ραφίνια, Ντάλας, Χάρισον (46′ Ροδρίγο), Τζέιμς

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις, Ντόχερτι, Χόιμπιεργκ, Γουίνκς, Σεσενιό (78′ Ρόγιαλ), Σον (87′ Σκάρλετ), Κέιν, Κουλουσέφσκι (78′ Μπερχβάιν)

Δείτε τα highlights του Λιντς – Τότεναμ 0-4

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News