ΛΕΣΤΕΡ - ΤΟΤΕΝΑΜ 2-3: Nίκη με... buzzer beater - Απίστευτη ανατροπή με δυο γκολ στο 90+5 και 90+7!

Η Τότεναμ επικράτησε 3-2 της Λέστερ για την 17η αγωνιστική της Premier League

Σε ένα τρομερό ματς αν και βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ, η Τότεναμ πήρε την νίκη με 3-2  κόντρα στην Λέστερ για την 17η εξ αναβολής αγωνιστική της Premier League.

Tα πρώτα λεπτά οι ομάδες προχώρησαν σε αναγνωριστικές μπαλιές χωρίς να πιέζουν ιδιαίτερα. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε για την Τότεναμ στο 10΄, όταν ο Κέιν μπήκε στην περιοχή, έκανε δυνατό σουτ προς το δεξί δοκάρι, με την αντίπαλη άμυνα να τον σταματά. Λίγα λεπτά αργότερα, προσπάθησε να ανόιξει το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ωστόσο δεν ήταν και η… καλύτερη επιλογή, με την μπάλα να βρίσκει στα σώματα.

Τότεναμ το θέαμα, Λέστερ το γκολ

Η Τότεναμ ήταν καταιγιστική στο 18΄ ο Σκιπ έκανε ένα έξυπνο κοντρόλ και σούταρε από την άκρη της περιοχής, όμως η άμυνα της Λέστερ πραγματοποίησε σωτήρια επέμβαση. Μόλις ένα λεπτό αργότερα, ο συνήθης ύποπτος, Κέιν, πήρε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερν, με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι.

Κόντρα στην ροή του ματς, το σκορ άνοιξε η Λέστερ στο 24′, με τον Πάτσον Ντάκα να παίρνει την μπάλα μέσα στην περιοχή και να την στέλνει χαμηλά στο αριστερό δοκάρι.

Τα «σπιρούνια» δεν το έβαλαν κάτω και συνέχισαν να δείχνουν ποιος είναι το… αφεντικό της αναμέτρησης. Στο 34′ ο Λορίς έκανε μία θαυμάσια απόκρουση σε σουτ του Μάντισον, «κρατώντας» την ομάδα του στο παιχνίδι.

Σόλο του Κέιν…

Ο επιμένων νικά και στην περίπτωση του Κέιν, σκοράρει! Ο άσος της Τότεναμ, μετά από μία τρομερή κούρσα,μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και η μπάλα αφού χτύπησε στο δοκάρι, κατέληξε μέσα στα δίχτυα.

Ούτε τρία λεπτά αργότερα, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής έφτασε κοντά στο να διπλασιάσει τα τέρματά του, με την μπάλα να καταλήγει πάνω από τα δοκάρια. Ο Κέιν, έκανε το δικό του σόλο στο ματς, αφού λίγο πριν το ημίχρονο δοκίμασε να σουτάρει με τον ίδιο τρόπο που σκόραρε, ωστόσο ο Σμάιχελ δεν την… πάτησε ξανά.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ακριβώς όπως τελείωε το πρώτο, με τον Κέιν να δίνει… σόου. Στο 53′ πραγματοποίησε μία τρομερή κούρσα, έφτασε μέσα στην περιοχή αλλά δεν έκανε ιδανικό τελείωμα.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο…

Αν και η Λέστερ ήταν πιο «ήσυχη», στο 59΄ο Μάντισον έχασε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 2-1, όταν δοκίμασε σουτ προς το δεξί δοκάρι, με τον Λορίς να μπλοκάρει εύκολα. H «απάντηση» ήρθε από τον Τανγκάνγκα στο 64′, ο οποίος μετά από καλό κοντρολ έστειλε την μπάλα στην κορυφή της εστίας. Σαν από μηχανής Θεός, ο Σμάιχελ εκτινάχθηκε και απέκρουσε το δύσκολο σουτ.

Τα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του «αγώνα» έπεσε, με την Τότεναμ ωστόσο να διατηρεί την υπεροχή της στο γήπεδο. Στο 73′ ο Κέιν αποτέλεσε και πάλι… πονοκέφαλο για τους αντιπάλους, καθώς σουτ-βολίδα κατέληξε λίγο πάνω από το δοκάρι.

Ωστόσο, ξανά σε αντίθεση με την ροή του αγώνα, το 2-1 ήρθε για την Λέστερ στο 76′ με τον Μάντισον να σκοράρει με σουτ μέσα από την περιοχή.

Η Τότεναμ συνέχισε να έχει την κατοχή στο παιχνίδι και να πραγματοποιεί κοντινές πάσεςμε σκοπό να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και να βγουν στην αντεπίθεση. 

Τα πέντε λεπτά των καθυστερήσεων ήταν αρκετά για για έρθει η ολική ανατροπή στο ματς. Με δύο τρομερά γκολ στο 90+5 και στο 90+7′ ο Μπέρχβαϊν «γύρισε» το ματς, κάνοντας το 3-2 υπερ της Τότεναμ.

 

ΛΕΣΤΕΡ: Σμάιχελ ,Ολμπράιτον, Σεγιουντζιού, Βέστεργκααρντ,Τόμας, Τσουντχουρί, Ντιούσμπερι Χολ, Μάντισον, Λούκμαν,Ντάκα

ΤΟΤΕΝΑΜ:Λορίς, Έμερσον, Τανγκάνγκα, Σάντσες, Ντέιβις, Ρεγκιλόν, Σκιπ, Χόιμπιεργκ, Γουίνκς, Κέιν, Μόουρα

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News