Ρεάλ Μαδρίτης: Όταν το «Μπερναμπέου» έκραζε τον Κουρτουά και ζητούσε να παίζει ο Νάβας!

Ο Τιμπό Κουρτουά ήταν ο «ήρωας» της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Champions League και κατεβάζοντας ρολά κόντρα στη Λίβερπουλ, της χάρισε το 14ο ευρωπαϊκό στην ιστορία της. Οι οπαδοί των Μαδριλέων και ο ισπανικός Τύπος υποκλίνονται από το βράδυ του Σαββάτου στον Βέλγο τερματοφύλακα, ωστόσο η σχέση τους έχει περάσει από… 40 κύματα, αυτά τα 4 χρόνια που υπερασπίζεται την εστία της «Βασίλισσας». 

Ο Κουρτουά έγραψε ιστορία, αφού έκανε απίστευτες αποκρούσεις στα σουτ των «Reds», πραγματοποιώντας ίσως την καλύτερη εμφάνιση τερματοφύλακα σε τελικό στη διοργάνωση. Το γκολ του Βινίσιους Τζούνιορ ήταν το μοναδικό στον αγώνα και ο Βέλγος αναδείχτηκε MVP. Μάλλον, αρκετοί φίλοι της ισπανικής ομάδας θα έχουν μετανιώσει για το κράξιμο που του είχαν ρίξει παλαιότερα, αν και είχαν τους λόγους τους τότε. Αυτή άλλωστε είναι η αδικία της συγκεκριμένης θέσης. Πάντως ο Κάρλο Αντσελότι, αποκάλυψε στη συνέντευξη Τύπου ότι του είχε υποσχεθεί πως θα τον κάνει πρωταθλητή Ευρώπης με τη Ρεάλ. 

Το άγριο κράξιμο μετά την τεσσάρα από τον Άγιαξ

«Σήκω και φύγε, μακριά. Δεν σταματάει ούτε ταξί, φίλε. Να πας στην Ατλέτικο», του φώναζαν εξαγριωμένοι οι φίλοι της Ρεάλ, που περίμεναν τους παίκτες μετά τη βαριά ήττα και τον αποκλεισμό στους «16» του Champions League τον Μάρτιο του 2019, με 4-1 από τον Άγιαξ, με τον Βέλγο γκολκίπερ να έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για τον διασυρμό μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Τότε μάλιστα ζητούσαν ο πρώην παίκτης της μισητής Ατλέτικο Μαδρίτης, να μένει στον πάγκο και βασικός να είναι ο Κέιλορ Νάβας. 

Αλλαγή στο ημίχρονο από τον Ζιντάν 

Τον Οκτώβριο του 2019, ο Κουρτουά έζησε μία από τις χειρότερες στιγμές για την περηφάνια ενός τερματοφύλακα, αφού ο τότε προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Ζινεντίν Ζιντάν τον έκανε αλλαγή στο ημίχρονο, στον αγώνα κόντρα στην Μπριζ για τη φάση των ομίλων του Champions League. Οι Μαδριλένοι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από τους συμπατριώτες του και κατάφεραν να αποφύγουν το κάζο, ισοφαρίζοντας σε 2-2. Μάλιστα, ο αντικαταστάτης του, Αλφόνς Αρεολά, είχε πραγματοποιήσει μία σωτήρια επέμβαση, γλιτώνοντας το 3-0. Βεβαια, η επίσημη εκδοχή τότε από τη Ρεάλ Μαδρίτης ήταν ότι ο Βέλγος τερματοφύλακας υπέφερε από πόνους στο στομάχι από το πρωί εκείνης της ημέρας. Μάλιστα, δεν μπορούσε καν να οδηγήσει κατά την αποχώρησή του από το γήπεδο και τον πήγε σπίτι ο πατέρας του. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News