Μεταγραφές Ευρώπη: «Σφαγή» για Λεβαντόφσκι και Ζεσούς, τρελό ντόμινο με τα φορ

To sportday.gr καταγράφει κάθε πρωί τα μεταγραφικά κουτσομπολιά που κυκλοφορούν στην Ευρώπη για τα κορυφαία club της Γηραιάς Ηπείρου. 

 
Ας δούμε τι αναφέρουν τα διεθνή Μέσα σήμερα, Δευτέρα 6/6. 
 
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Oι «Reds» φέρονται να απέρριψαν μια αρχική προσφορά 24,5 εκατομμυρίων ευρώ συν 5 εκ. μπόνους από την Μπάγερν Μονάχου για την απόκτηση του Σαντιό Μανέ, σύμφωνα με την Daily Mail. Tην ίδια ώρα, ο Τζέιμς Μίλνερ αποδέχτηκε να μειώσει τον μισθό του και να υπογράψει νέο συμβόλαιο με τη Λίβερπουλ μέχρι τον Ιούνιο του 2023. 

 

«Η Λίβερπουλ αποσύρει την προσφορά της για τον Γκάβι αναφέρουν αγγλικά Μέσα και το «Fichajes.com». Μήλον της έριδος για «Reds» και Μπαρτσελόνα αποτελεί ο Ραφίνια της Λιντς, με την αγγλική ομάδα να ζητάει 60 εκ. ευρώ για τον 25χρονο Βραζιλιάνο εξτρέμ, που δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2024. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ τον θέλει ως αντικαταστάτη του Σαντιό Μανέ, εάν τελικά ο Σενεγαλέζος αποχωρήσει, σύμφωνα με το Sky Sports. Μάλιστα προτίθεται να παραχωρήσει τον Τακούμι Μιναμίνο ως μέρος της μεταγραφής. 

Επανένωση Μουρίνιο με Μάτιτς, η ώρα της αλήθειας για Τσουαμενί και Ρεάλ Μαδρίτης 

 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Ο Νεμάνια Μάτιτς θα υπογράψει στη Ρόμα συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2023 με οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμα χρόνο. Ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την κοινή τους θητεία σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, θέλει και πάλι να συνεργαστεί με τον Σέρβο αμυντικό μέσο που το συμβόλαιό του στους «Κόκκινους Διαβόλους» ολοκληρώνεται. 
 
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Η καθοριστική στιγμή για τον Ορελιέν Τσουαμενί. Όλα δείχνουν ότι αυτές οι επόμενες μέρες θα είναι καθοριστικές όσον αφορά την προσφορά των Μαδριλένων για τον πολλά υποσχόμενο μέσο της Μονακό. Μπορεί να φτάσει τα 100 εκ. ευρώ. Η Ρεάλ Μαδρίτης ετοιμάζει τη νέα της κίνηση, υπό την πίεση της Παρί Σεν Ζερμέν και της Λίβερπουλ. Κρίσιμες οι επόμενες 48 ώρες, αναφέρουν οι Ισπανοί. 

Προτεραιότητα ο Λεβαντόφσκι για Μπάρτσα και.. θυσία Ντε Γιονγκ για Μπερνάντο Σίλβα

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ο Φρένκι ντε Γιονγκ θέλει να συνεχίσει στην Μπαρτσελόνα και να παίζει στη θέση του Σέρχιο Μπουσκέτς. Ο Ολλανδός μέσος πιστεύει ότι η ιδανική θέση για αυτόν είναι ως αμυντικό χαφ, μία θέση που κατέχει αυτή τη στιγμή ο Μπουσκέτς. Ωστόσο, ο Τσάβι δεν είναι σύμφωνος με αυτό. Ίσως η αποχώρηση του Ολλανδού να είναι απαραίτητη λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, σύμφωνα με τον ίδιο. O Kαταλανός τεχνικός ξεκαθάρισε ότι θα θυσίαζε μόνο τον Ντε Γιονγκ προκειμένου να αποκτηθεί ένας ποδοσφαιριστής κορυφαίου επιπέδου. Προτεραιότητά του ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι. Και για να αντικαταστήσει τον Ντε Γιονγκ, αυτός που αρέσει περισσότερο στον προπονητή της Μπαρτσελόνα είναι ο Μπερνάρντο Σίλβα της Σίτι.

Και η Ρεάλ στο κόλπο για Ζεσούς, Ντι Μαρία στη Γιουβέντους και… ανταρσία Λεβαντόφσκι  

 
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ο Γκάμπριελ Ζεσούς προσφέρεται στην Ατλέτικο και τη Ρεάλ Μαδρίτης και θέλει να κερδίζει 5 εκατομμύρια ευρω καθαρά, ετησίως. Το «Cadena SER» αναφέρει  ότι η Ατλέτικο λέει «όχι» και η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται για τον Βραζιλιάνο επιθετικό του οποίου το συμβόλαιο λήγει το 2023 με τη Σίτι, αλλά το γεγονός ότι θα κατέχει θέση ξένου, το περιπλέκει.

 

 
ΤΣΕΛΣΙ: Ο Μέισον Μάουντ θα συναντηθεί με τη διοίκηση των «Μπλε» ώστε να διαπραγματευτεί την επέκταση του συμβολαίου του, που λήγει το καλοκαίρι του 2024. Η ανανέωσή του αποτελεί προτεραιότητα για τους Λονδρέζους. 

 

 
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Πολ Πογκμπά και Άνχελ ντι Μαρία σε πρώτο πλάνο για τους «μπιανκονέρι», σύμφωνα με την Tuttosport. «Όλα κρίνονται αυτή την εβδομάδα. Τα χαρτιά είναι τώρα στο τραπέζι: η Γιουβέντους προσέφερε στον Αργεντινό διετές συμβόλαιο για 7-7,5 εκατομμύρια συν μπόνους», αναφέρει η Corriere dello Sport. 
 
ΙΝΤΕΡ: Οι «νερατζούρι» θα συναντηθούν με τον ατζέντη του Πάουλο Ντιμπάλα, Χόρχε Αντούν, την επόμενη εβδομάδα, αλλά ακόμα δεν μπορεί να κλείσει τη συμφωνία λόγω του Αλέξις Σάντσες.  Η Ίντερ έχει προβάδισμα έναντι των Μπορούσια Ντόρτμουντ, Νιούκαστλ, Σεβίλλη και Άρσεναλ, για τον Αργεντινό φορ. Οι συζητήσεις είναι συνεχείς με το περιβάλλον του Ντιμπάλα και η Ίντερ είναι σίγουρη ότι θα εξασφαλίσει μια συμφωνία, αλλά πρέπει πρώτα να βρει νέα ομάδα για τον Σάντσες.
 
ΜΙΛΑΝ: Να «δέσουν» τον Ράφαελ Λεάο στο Μιλάνο έχουν προτεραιότητα οι «ροσονέρι», με τον MVP του φετινού Scudetto να απασχολεί κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Το συμβόλαιό του έχει ισχύ έως το 2024. Ο Πάολο Μαλντίνι αναζητά τρόπο να αυξήσει τις αποδοχές του Πορτογάλου εξτρέμ, χωρίς να αλλάξει την οικονομική στρατηγική της ομάδας του. Σε πρώτο πλάνο παραμένει ο Ρενάτο Σάντσες. 
 

 

ΤΟΤΕΝΑΜ: Έτοιμος να υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του φέρεται να είναι ο Χάρι Κέιν. Η Evening Standard αναφέρει ότι είναι πλέον ευχαριστημένος από την πρόοδο των «Spurs» υπό τον Αντόνιο Κόντε και αισιοδοξεί όλο και περισσότερο ότι μπορεί να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες του να κερδίσει ένα τρόπαιο. Ο Άγγλος διεθνής δεν έχει ακόμη συζητήσει με τον σύλλογο, με δύο χρόνια να υπολείπονται στο συμβόλαιό του και έχει επικεντρωθεί στην εξασφάλιση της πρόκρισης στο Champions League.
 
ΜΠΑΓΕΡΝ: Η εφημερίδα «Mundo Deportivo» δημοσιεύει ότι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι θα μπορούσε να κάνει χρήση του άρθρου 17 του Καταστατικού της FIFA για να λύσει μονομερώς το συμβόλαιό του με την Μπάγερν Μονάχου, με την οποία το συμβόλαιό του λήγει το 2023, ώστε να ενσωματωθεί τώρα στην Μπαρτσελόνα. Ο Πολωνός επιθετικός αρνείται να κάνει προετοιμασία με τους Βαυαρούς, ώστε να πιέσει την κατάσταση και να φορέσει τα «μπλαουγκράνα». 
 
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μάχη με τη Μάντσεστερ Σίτι για τον Γκαμπριέλ Ζεσούς οι «κανονιέρηδες». Σύμφωνα με τη «Sun», η Άρσεναλ είναι διατεθειμένη να του προσφέρει εβδομαδιαία αμοιβή 200.000 λιρών, καθιστώντας τον έναν από τους πιο ακριβοπληρωμένους παίκτες του συλλόγου.
 
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News