Ρεάλ Μαδρίτης: «Χάνεται» χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά

Ρεάλ Μαδρίτης: Χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά ο Κάρλο Αντσελότι έχει χρησιμοποιήσει 8 διαφορετικά επιθετικά σχήματα σε La Liga, Champions League και Copa del Rey.

Όταν απουσιάζει ο Γάλλος επιθετικός, η Ρεάλ Μαδρίτης είναι εντελώς αποσυντονισμένη, με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει χρησιμοποιήσει 8 διαφορετικά επιθετικά σχήματα στα 8 ματς χωρίς τον πρώτο σκόρερ των «μερένγκες».

Το πρόσφατο Clasico έδειξε και πάλι την ανάγκη να αποκτηθούν παίκτες που θα «δέσουν» με τον Καρίμ Μπενζεμά και χάρη στην ενδεχόμενη παρουσία τους ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα προχωράει σε αλχημείες στην ενδεκάδα, όταν παρουσιάζεται η ανάγκη κάλυψης αυτού του σημαντικού κενού.

Οι επιλογές χωρίς τον Καρίμ Μπενζεμά

Χωρίς τον παίκτη, ο οποίος αποτελεί σημείο αναφοράς στο σκοράρισμα στη μετά Κριστιάνο Ρονάλντο εποχή, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει πετύχει μόλις 8 γκολ σε ισάριθμα παιχνίδια την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Εξ άλλου με τον Καρίμ Μπενζεμά εκτός αγωνιστικής δράσης πέφτει και η απόδοση του Βινίσιους.

Ο Κάρλο Αντσελότι λοιπόν για να αναπληρώσει το κενό αυτό, έχει βάλει δύο φορές βασικό τον Μαριάνο Ντίας και άλλες δύο τον Λούκα Γιόβιτς, τον Μάρκο Ασένσιο και τον Ροντρίγο, καθώς επίσης τον Ίσκο και τον Γκάρεθ Μπέιλ. Επίσης αυτός που έπαιζε στην κορυφή κόντρα στην Μπαρτσελόνα ήταν ο Λούκα Μόντριτς.

Επιτακτική η ανάγκη ανανέωσης

Μπορεί να έρθει ο Έρλινγκ Χάαλαντ, μπορεί να έρθει ο Κιλιάν Εμπαπέ, μπορεί και οι δύο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ρεάλ Μαδρίτης πρέπει να ανανεώσει το δυναμικό της. Με την Μπαρτσελόνα να έχει πάρει και πάλι τα πάνω της, οι Μαδριλένοι χρειάζονται βάθος στο ρόστερ και επιλογές, προκειμένου να μην καταστρέφεται το τακτικό κομμάτι και να μην χρειάζεται να βγει ένας «μαέστρος» από το κέντρο και να πάει στην κορυφή. Γιατί και στο κέντρο υπάρχει πρόβλημα αναφορικά με τις εναλλακτικές στην τριάδα Καζεμίρο-Μόντριτς-Κρόος. Λείπει ένας ποδοσφαιριστής και γίνεται ένα «ντόμινο» αλλαγών για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Έλλειψη εμπιστοσύνης στους αναπληρωματικούς

Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι ο Καρλο Αντσελότι δεν έχει δώσει ευκαιρίες φέτος στον Ίσκο, στον Μπέιλ, στον Αζάρ, στον Γιόβιτς και πάει λέγοντας. Ο ίδιος ο Ιταλός είπε ότι έκανε λάθος και το είδαμε όλοι μας. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι και οι συγκεκριμένοι παίκτες δεν έχουν δείξει ότι μπορεί να τους εμπιστεύεται απόλυτα ο προπονητής τους και να αισθάνεται ασφάλεια, πόσο μάλλον σε ένα Clasico. Κάτι παραπάνω βλέπει, τους παρατηρεί και στις προπονήσεις και για να μην τους βάζει, κάτι συμβαίνει. Γι’ αυτό και όπως όλα δείχνουν, θα περάσει αρκετός κόσμος την πόρτα της εξόδου το επόμενο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ρεάλ Μαδρίτης: Ο εφιάλτης επιστρέφει

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Γκάφα ολκής του Καρβαχάλ – Έκανε like σε πανηγυρισμούς της Μπαρτσελόνα

 ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Οπαδός ταξίδεψε από Κολομβία για το clasico – «Πρώτη φορά σε 24 χρόνια, φεύγω πριν τη λήξη»

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News