Ρεάλ Μαδρίτης: Η ζωή μετά...

Ρεάλ Μαδρίτης: Η ζωή μετά… Πώς φτάνει στις ανατροπές στο Champions League;

Αυτό που έχει πετύχει φέτος η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει ποδοσφαιρική εξήγηση. Ακόμη και οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές δεν ξέρουν πως να το ερμηνεύσουν γιατί δεν είναι απλό, δεν συμπυκνώνεται σε μια λέξη ή μια φράση αν και τόσο ο Κάρλο Αντσελότι όσο και οι παίκτες του προσπαθούν να το… βάλουν σ’ ένα μπουκάλι. «Η πίστη που έχουμε», αλλά αυτή είναι η ομάδα που ζει τη ζωή μετά το… τέλος.

Ο Τιμπό Κουρτουά δήλωσε μετά το τέλος του ματς: «Αφού έγινε το 2-1 και στην παράταση οι της Σίτι ήταν νεκροί, τους έβλεπες στο γήπεδο». Σε μια βραδιά, όμως, που οι πάντες αναζητούσαν το «γιατί» συνέβη μια τέτοια ανατροπή, οι ερωτήσεις ήταν επίμονες. «Ειλικρινά έβλεπες εφικτό να γυρίσετε το ματς στο 89′;» τον ρώτησαν. «Η αλήθεια είναι πως όχι».

«Ναι, είναι δύσκολο να εξηγήσω τί συνέβη», πρόσθεσε ο Κάρλο Αντσελότι. Μια λογική εξήγηση είναι πως έβγαλε από το ματς τα…μυαλά (Μόντριτς – Κρόοζ) και η ομάδα του έπαιξε με τα πόδια (Ροδρίγο – Καμαβίνγκα) και το θράσος που έχουν οι νεαροί που θέλουν να γράψουν το δικό τους όνομα στην ιστορία του κλαμπ. Η Σίτι, όμως, ήταν καλύτεροι και μ’ εκείνους μέσα.

Η πίστη, ο Θεός, τα πνεύματα και τα… χρωστούμενα στον Αντσελότι

Έτσι, η… μπάλα φεύγει από τον αγωνιστικό χώρο και πάει στο μεταφυσικό ή σε πράγματα που δεν είναι απτά. «Αυτό είναι το μεγαλείο αυτού του συλλόγου. Ποτέ δεν σταυρώνουμε τα χέρια, ακόμη κι όταν όλα μοιάζουν να έχουν τελειώσει», πρόσθεσε ο «Καρλέτο». «Αυτή η ομάδα έχει τεράστια πίστη».

Στα ισπανικά ΜΜΕ ούτως ή άλλως η Ρεάλ Μαδρίτης έπαψε να εξηγείται ποδοσφαιρικά αφότου πέρασε την Παρί Σεν Ζερμέν και την Τσέλσι. Τα σχόλια στην ισπανική εφημερίδα MARCA, για παράδειγμα, πέρασαν από το «Τσάμπιονς Λιγκ είναι γι’ αυτούς που το δουλεύουν» στο «να κατέβει ο Θεός και να το εξηγήσει». Αρχικά, πάντως, προσπαθούσαν να το εξηγήσουν με την ικανότητα αυτής της ομάδας να εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες – ένα σφύριγμα, ένα λάθος όπως αυτό του Ντοναρούμα, κάτι… Αυτό που ο Κουρτουά επανέλαβε χθες (4/5): «Σ’ αυτό το γήπεδο συμβαίνουν πράγματα…».

Στην «As», ο Αλφρέδο Ρελάνιο, ένας από τους σπουδαιότερους αθλητικούς δημοσιογράφους της Ισπανίας, απέδωσε τις ανατροπές στα… πνεύματα που κατοικούν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και στο ένδοξο παρελθόν – ένας άλλος τρόπος να εκφραστεί το βάρος της φανέλας. Από την άλλη, όμως, οι φροντιστές της Ρεάλ πρέπει να είχαν κάνει λάθος γιατί για 178 λεπτά στη σειρά με τη Σίτι, η «βασίλισσα» την «κυνηγούσε» στο σκορ.

Μήπως, όμως, είναι η αποπληρωμή προς τον Αντσελότι όσων του χρωστάει η μπάλα για την Λα Κορούνια (όταν η Ντεπορτίβο γύρισε το 4-1 το 2004) και για την Κωνσταντινούπολη και δεν του τα ξεχρέωσε με το γκολ του Σέρχιο Ράμος στην Λισαβόνα;

Ο Κασεμίρο, πάντως, δεν θέλησε να μπει σε αναλύσεις κι αυτό είναι που μένει. «Είναι το καλύτερο συναίσθημα», είπε ο Βραζιλιάνος. Το πώς τα καταφέρνει η Ρεάλ Μαδρίτης παραμένει μυστήριο.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News