Ρεάλ Μαδρίτης: Βινίσιους, ο «νέος Νεϊμάρ», στη θέση του Κριστιάνο που έγινε... Εμπαπέ αντί του Εμπαπέ!

Ρεάλ Μαδρίτης: Βινίσιους, ο «νέος Νεϊμάρ», στη θέση του Κριστιάνο που έγινε… Εμπαπέ αντί του Εμπαπέ! | Τελικός Champions League

Αν κάποιος μπορεί να επωφεληθεί από την απόφαση του Κιλιάν Εμπαπέ να παραμείνει στην Παρί Σεν Ζερμέν αυτός είναι ο Βινίσιους Ζούνιορ. Σε περίπτωση ο Γάλλος σταρ πήγαινε στη Ρεάλ Μαδρίτης, η θέση του Βραζιλιάνου θα ήταν στον… αέρα αφού ο παίκτης των 100 εκατομμυρίων (μεικτών) τον χρόνο θα έπρεπε να παίζει όπου ήθελε – κυρίως δηλαδή προς τα αριστερά εκεί όπου ο Βινίσιους Ζούνιορ έχει χαράξει την δική του περιοχή.

Στην υπερβολή που ζει η Ρεάλ Μαδρίτης – για το καλό ή το κακό, δεν έχει σημασία, όλα «γιγαντώνονται» – ο Βινίσιους Ζούνιορ έγινε από… απελπισία – ελπίδα. Τώρα, γίνονται οι πρώτες επαφές για την ανανέωση του συμβολαίου του καθώς αμείβεται με τρία εκατομμύρια ευρώ ετησίως και είναι από τους πιο χαμηλόμισθους στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Όταν τον έκλεισε η «βασίλισσα» στα 16 του δίνοντας 45 εκατομμύρια ευρώ στη Φλαμένγκο υπήρχαν δύο απόψεις στην ισπανική πρωτεύουσα κι ακόμη δεν τον είχαν δει να κλωτσάει μπάλα ζωντανά: ή θα γινόταν το επόμενο πρότζεκτ του Φλορεντίνο Πέρεθ για την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας ή θα αποδεικνυόταν ένα… παλτό για το οποίο δόθηκαν χρήματα εκτός αγοράς.

Οι κύκλοι του Βινίσιους

Υπήρχε ένα διάστημα που οι συμπαίκτες του στη Ρεάλ Μαδρίτης τον έβλεπαν και χειρονομούσαν. Κυρίως τρεις: ο Τόνι Κρόοζ, ο Λούκα Μόντριτς κι ο Καρίμ Μπενζεμά. Του έδειχναν με το δάχτυλο και το χέρι τις κινήσεις που θα έπρεπε να κάνει, πότε θα έπρεπε να τις κάνει και σε ποιο χώρο θα έπρεπε να βρίσκεται.

Οι σεζόν 2018-19 και 2019-20 χαρακτηρίστηκαν από τη διαδικασία εκμάθησης του ποδοσφαίρου στο υψηλότερο επίπεδο. Αυτή ήταν μια διαδικασία που ο Ζινεντίν Ζιντάν δεν ήθελε να την περάσει. Γι’ αυτό και δεν τον λογάριαζε βασικό κι αναντικατάστατο. Με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να παίρνει λάθος αποφάσεις μπροστά από την αντίπαλη εστία ή στην τελική πάσα, ακόμη και στα γραφεία της Ρεάλ Μαδρίτης πίστεψαν πως είναι μονάχα καλός στο ένας εναντίον ενός.

Με τον Φλορεντίνο Πέρεθ ν’ αναζητά απεγνωσμένα ένα αστέρι και να χτυπάει την «πόρτα» του Νεϊμάρ και του Εμπαπέ προτού πάρει τον Αζάρ, πρόσφερε τον Βινίσιους Ζούνιορ σε όποια ομάδα θα μπορούσε να τον πληρώσει – καμία δεν πείστηκε.

Η βελτίωσή του, όμως, ήταν εμφανής την περασμένη σεζόν εκμεταλλευόμενος τα πολλά προβλήματα φυσικής κατάστασης του Βέλγου. Στην τρέχουσα, όμως, έκανε το άλμα. «Είναι απλά θέμα ωριμότητας και αυτοπεποίθησης», λέει ο Κάρλο Αντσελότι για το τί άλλαξε σε σύγκριση με την εποχή που ήταν ο Ζιντάν προπονητής του Βραζιλιάνου.

Η σιγουριά φαίνεται…

Στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Ρεάλ Μαδρίτης στο Βαλδεμπέμπας, υπογραμμίζουν πως η σιγουριά του Βινίσιους Ζούνιορ φαίνεται από τις επιλογές του. Χρησιμοποιεί πλέον και τα δύο πόδια, τα σουτ και οι πάσες έχουν λιγότερα… φάλτσα και μεγαλύτερη δύναμη – δεν ψάχνει τα κόλπα παίζει αποφασισμένος. Το μόνο που θέλουν να διορθώσει είναι το… θέατρο γιατί του έχει βγει η κακή φήμη και υπάρχουν περιπτώσεις που δεν σφυρίζονται παραβάσεις εξαιτίας αυτού.

Με 21 γκολ και 16 ασίστ σε 51 συμμετοχές στην τρέχουσα σεζόν, ο 21χρονος επιθετικός είναι το παρόν και το μέλλον της Ρεάλ Μαδρίτης. Όταν τον πήραν ήταν ο «νέος Νεϊμάρ» που έπαιξε στη θέση του Κριστιάνο Ρονάλντο και τώρα είναι ο αντί-Εμπαπέ, αγωνιστικά, αλλά και εμπορικά, η καινούρια ρεκλάμα για τα εγκαίνια του νέου «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Τις αμφιβολίες τις ξεπέρασε στο ένας εναντίον ενός.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News