ΚΑΡΛΟ ΑΝΤΣΕΛΟΤΙ: Διατηρεί στη Ρεάλ τον βασικό κορμό του Ζιντάν

Ο Ιταλός τεχνικός, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν αλλάζει τα βασικά στοιχεία της ενδεκάδας της Ρεάλ Μαδρίτης και εμπιστεύεται πάνω κάτω τους ίδιους παίκτες.

Πέρα από τον Βαράν και τον Ράμος, που δεν είναι πια στην ομάδα, οι υπόλοιποι είναι σταθεροί. Μιλάμε φυσικά για τους Κουρτουά, Καρβαχάλ, Μεντί, Καζεμίρο, Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους και Μπενζεμά. Η αγωνιστική περίοδος ξεκίνησε με τον Κάρλο Αντσελότι να έχει τη διάθεση να δείξει εμπιστοσύνη σε όλους ή τουλάχιστον στους περισσότερους από τους ποδοσφαιριστές του. Όπως ήταν βέβαια λογικό με το πέρας των αγωνιστικών κάποιοι έχασαν τη θέση τους και η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε περίπου στην ίδια κατάσταση με πέρσι. Η διαφορά έχει να κάνει περισσότερο με το στυλ παιχνιδιού, με τον Ιταλό να συνεχίζει να ψάχνει περισσότερο την ταχύτητα στην επίθεση, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες του Βινίσιους και του Μπενζεμά. Αυτό είναι και το στοιχείο που έχει βοηθήσει μεταξύ άλλων τον Βραζιλιάνο να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες του. 

Στα της αμυντικής γραμμής ο Αλάμπα και ο Μιλιτάο λειτουργούν άψογα μεταξύ τους στις περισσότερες περιπτώσεις και δείχνουν άξιοι αντικαταστάτες του δίδυμου Ράμος-Βαράν. Ο Λούκας από την άλλη, τώρα που έχει επιστρέψει και ο Καρβαχάλ, είναι μπροστά στην τριάδα και δείχνει ότι κερδίζει τη θέση του συγκριτικά με τους υπόλοιπους της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ωστόσο και με τον Ζινεντίν Ζιντάν είχε πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής και βέβαια λόγω και της δυνατότητάς του παίζει δεξί μπακ προσφέρει λύσεις (με τα όποια λάθη μπορεί να κάνει σε κάποια παιχνίδια). 

Ο Κάρλο Αντσελότι (ανεξαρτήτως τραυματισμών ή όχι) φαίνεται ότι κρατάει στον πάγκο τους Ίσκο, Αζάρ, Ασένσιο, Γιόβιτς, Μαριάνο και Καμαβινγκά. Το προηγούμενο διάστημα φάνηκε σε κάποια ματς ότι είχαν τη δυνατότητα να… ασκήσουν πίεση στους βασικούς, ωστόσο είναι ξεκάθαρο πλέον ότι έχουν περάσει σε δεύτερο πλάνο. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα παίρνουν χρόνο συμμετοχής λόγω ενδεχόμενων απουσιών των συμπαικτών τους και λόγω ανάγκης διαχείρισης χρόνου συμμετοχής σε κάποιες αναμετρήσεις. 

Κάπου εδώ σίγουρα θα αναρωτιέστε γιατί δεν έχουμε αναφέρει τον Μαρσέλο. Από τον Βραζιλιάνο δεν έχει κανένα παράπονο ο Κάρλο Αντσελότι. Απλά είναι δεδομένο ότι προτιμάει τον Μεντι, ο οποίος με το που επέστρεψε, έπαιξε βασικός στο αριστερό άκρο της άμυνας στις 4 από τις 5 συμμετοχές του (3 στο πρωτάθλημα και 2 στο Champions League). Τέλος να αναφέρουμε τον Βαλβέρδε και τον Ροντρίγκο, τους οποίους πιστεύει ο Κάρλο Αντσελότι και δεν διστάζει να τους βάλει βασικούς, ανάλογα και με τις ανάγκες κάθε αγώνα. Αυτός είναι ο λόγος που τους περιμένει πως και πως να επιστρέψουν στη δράση. 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News