ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ: Έφτασε τα 301 γκολ με τη Ρεάλ Μαδρίτης - Απειλεί το ρεκόρ του Ντι Στέφανο

Ο Γάλλος επιθετικός το είχε προσπαθήσει χωρίς επιτυχία απέναντι στη Χετάφε, ωστόσο τα κατάφερε κόντρα στη Βαλένθια και απέχει πλέον 7 από τον θρυλικό Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Νέα χρονιά σημαίνει νέες συνήθειες; Όχι για έναν γεννημένο σκόρερ όπως ο Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος το έπιασε από εκεί που το άφησε το 2021 με τα δύο γκολ στο ματς με την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το πρώτο ποδοσφαιρικό θύμα του τη νέα χρονιά ήταν η Βαλένθια και πλέον ο τέταρτος σκόρερ όλων των εποχών της Ρεάλ Μαδρίτης μετράει 300 γκολ με τη λευκή φανέλα. Είναι θέμα χρόνου να ξεπεράσει τον Ντι Στέφανο, ενώ δεν είναι και πολύ μακριά ο Ραούλ με τα 323 γκολ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έχει πετύχει 451 γκολ με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης και για την ώρα δεν μπορούμε ούτε κατά διάνοια να ανοίξουμε μία τέτοια συζήτηση. 

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει πλέον 403 γκολ συνολικά στην επαγγελματική καριέρα του με τη Λιόν, τη Ρεάλ Μαδρίτης αλλά και την εθνική ομάδα της Γαλλίας. Αυτό σημαίνει ότι ο Τιερί Ανρί με τα 411 γκολ εδώ και καιρό δεν αισθάνεται και πολύ άνετα. Θυμίζουμε ότι ο πρώην παίκτης της Άρσεναλ μεταξύ άλλων είναι στην κορυφή των Γάλλων σκόρερ με τα περισσότερα γκολ σε συλλογικό και διεθνές επίπεδο.

Με τη Ρεάλ Μαδρίτης ο Καρίμ Μπενζεμά μετράει πλέον 584 εμφανίσεις σε όλες τις επίσημες διοργανώσεις: 403 έχει στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, 116 στο Champions League, 44 στο Copa del Rey, 9 στο ισπανικό σούπερ καπ, 8 στο παγκόσμιο συλλόγων και 4 στο ισπανικό σούπερ καπ.

Αυτό που μένει να δούμε με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον πλέον είναι και οι αριθμοί του Καρίμ Μπενζεμά μέσα στο 2022. Για πρώτη φορά στην καριέρα του επί ισπανικού εδάφους έχει τη χρυσή ευκαιρία να πάρει το βραβείο “Pichichi”, να είναι δηλαδή στο τέλος της σεζόν ο πρώτος σκόρερ του ισπανικού πρωταθλήματος. Αυτήν τη στιγμή έχει 17, τη στιγμή που ο Βινίσιους έχει 12 και ο Χουάνμι της Μπέτις 11 γκολ.

Αξίζει φυσικά να θυμηθούμε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έρχεται με κεκτημένη ταχύτητα από το 2021. Μέσα στο προηγούμενο ημερολογιακό έτος ο Γάλλος επιθετικός ξεπέρασε σε γκολ και τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λιονέλ Μέσι. Πέτυχε 38 έναντι 34 του Αργεντινού και 32 του Πορτογάλου. Φέτος έκανε την αρχή έχοντας φτάσει τα 209 γκολ καριέρας στην Primera División. Όσο περνούν οι αγωνιστικές, τόσο περισσότερο θα μας δείχνει ο Καρίμ Μπενζεμά ότι είναι ένας γεννημένος σκόρερ. Και πέρα από αυτό η συνεργασία του με τον Βινίσιους γίνεται όλο και καλύτερη. Το σίγουρο είναι ότι τα ακόμα  καλύτερα έρχονται.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News