Παρί Σεν Ζερμέν: Τα πιο εύκολα 10 εκατομμύρια της ζωής του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο

Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο ανέλαβε την Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιανουάριο του 2021, αντικαθιστώντας τον Τόμας Τούχελ. Αποστολή του ήταν να οδηγήσει τους Παριζιάνους στη Γη της Επαγγελίας, εκεί όπου βρισκόταν το Άγιο Δισκοπότηρο, το τρόπαιο του Champions League.

Έπειτα από 1,5 χρόνο στο Πάρκο των Πριγκήπων, ο Αργεντινός τεχνικός αποχωρεί με λεία ένα πρωτάθλημα Γαλλίας και ένα Κύπελλο, ένας μάλλον πενιχρός απολογισμός για το μπάτζετ και τις φιλοδοξίες των Καταριανών ιδιοκτητών. Το δε Champions League παραμένει ένα άπιαστο όνειρο…

Οι Άραβες, που δεν έχουν και μεγάλη υπομονή, αφού πληρώνουν αδρά και ό,τι επιθυμούν το θέλουν… χθες, δεν μπορούσαν να δώσουν κι άλλη πίστωση χρόνο στον Ποτσετίνο. Είναι θέμα αρχής. Έτσι, το συμβόλαιό του λύθηκε, μολονότι ανανεώθηκε πέρυσι, αλλά επί 15 μέρες οι δύο πλευρές προσπαθούσαν να βρουν μια μέση οδό για την αποζημίωση του πρώην, πια, τεχνικού της Παρί.

Σύμφωνα με την Equipe, η τομή βρέθηκε και θα κοστίσει στους ιδιοκτήτες 10 εκ. ευρώ! Ναι, ο Ποτσετίνο θα εισπράξει δέκα μύρια, τον προϋπολογισμό μιας μικρομεσαίας ομάδας, για να αρνηθεί τα προσυμφωνημένα που ήταν 17 εκ. ευρώ, να πάρει το καπελάκι του και να ανοίξει το δρόμο για την έλευση του νέου Μωυσή, Κριστόφ Γκοτιέ.

Για τους Καταριανούς, για όσο καιρό η χώρα παράγει φυσικό αέριο και για όσο οι τιμές του θα φτάνουν στο… διάστημα, τα χρήματα δεν θα στέκονται εμπόδιο στις φιλοδοξίες τους. Τα τρόπαια, όμως, και δη το μεγάλο ευρωπαϊκό, δεν κερδίζονται μόνο με τα χρήματα.

Για τον Ποτσετίνο, πάλι, η αποτυχία κατάκτησης του Champions League δεν θα αποτελέσει τροχοπέδη για να βρει μια άλλη μεγάλη ομάδα και να αναλάβει τις τύχες της. Ακόμα κι αν δεν τα καταφέρει άμεσα, πάντως, τα 10 εκ. είναι μια καλή κάβα για να μείνει στο «ταμείο ανεργίας» για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακόμα και για την υπόλοιπη ζωή του…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News