Παρί Σεν Ζερμέν: Η πρόκληση της… πρώτης φοράς του Μέσι στα 35 του χρόνια!

Την περασμένη Παρασκευή ο Λιονέλ Μέσι γιόρτασε τα 35ά γενέθλιά του περιμένοντας τις εξελίξεις στην Παρί Σεν Ζερμέν. Το πώς θα μοιάζει η δεύτερη σεζόν της… σειράς «Ο Λέο στο Παρίσι» έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο σύλλογος αποφάσισε πως μπαίνει «τέλος στη χλιδή», εμπιστεύεται τον Κιλιάν Εμπαπέ για να έχει λόγο σε αθλητικές αποφάσεις, ενώ αντιμετωπίζει δυσκολίες για να ισορροπήσει τα οικονομικά (μέχρι τέλος του μήνα θα παρουσιάσει απώλειες 200 με 300 εκατομμύρια – περί τα 600 εκατομμύρια ευρώ την τελευταία 3ετία) και δεν μπορεί να παραχωρήσει εύκολα τους παίκτες που δεν υπολογίζει ώστε να προχωρήσει στις μεταγραφές που έχει κλείσει ή θέλει να κλείσει (π.χ. Βιτίνια, Σκρίνιαρ που θα ξεπεράσουν τα 100 εκατομμύρια ευρώ).

Στο Παρίσι φοβούνται ότι στο μυαλό του Μέσι βρίσκεται πρώτα το Κατάρ και μετά η Παρί

Ο Μέσι επηρεάστηκε πολύ από το καλεντάρι των προκριματικών του Μουντιάλ που έγινε άνω κάτω λόγω του κορωνοϊού. Πάνω, δε, που βρήκε ρυθμό ιδίως όταν παιζόταν η φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, νόσησε ο ίδιος με Covid-19 και όπως παραδέχθηκε βιάστηκε να επιστρέψει σε σημείο που έκανε κακό στον εαυτό του καθώς δυσκολευόταν ακόμη και ν’ ανασάνει και δεν είχε αντοχή. Εχοντας αφήσει όλα αυτά τα ζητήματα πίσω του ο Αργεντινός σταρ προετοιμάζεται για τη νέα σεζόν, αλλά και για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Στο Παρίσι υποψιάζονται πως αυτός είναι ο μεγάλος του στόχος και σε δεύτερη μοίρα βρίσκονται οι επιθυμίες της Παρί Σεν Ζερμέν – το οποίο είναι και λογικό μιας και η αγωνιστική περίοδο θα διαρκέσει κοντά στους δέκα μήνες, οπότε μετά το Μουντιάλ θα υπάρχει πολύς χρόνος.

Για πρώτη φορά στην καριέρα του ο Μέσι θα συνεργαστεί με μη ισπανόφωνο κόουτς

Αυτές τις μέρες στα γραφεία του «Παρκ ντε Πρενς» η ανησυχία σχετικά με τον Μέσι έχει να κάνει με το αν θα συνεχίσει να νιώθει άνετα στο κλαμπ και στην πόλη με δεδομένο πως έχει ήδη φύγει ο Ανχελ Ντι Μαρία και μπήκε πωλητήριο στον Λεάνδρο Παρέδες. Αυτοί είναι δύο από τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους είχε την πιο στενή σχέση. Επιπλέον, νιώθουν πως ίσως η ικανότητα του νέου κόουτς Κριστόφ Γκαλτιέ να… διαχειρίζεται τους εγωισμούς των παικτών να αποδειχθεί σημαντικότερη από οποιαδήποτε τακτική. Ο Γάλλος είναι ο πρώτος μη ισπανόφωνος κόουτς στην καριέρα του Μέσι, ο οποίος δεν μιλάει καλά αγγλικά και δεν γνωρίζει γαλλικά.

Πως σκέφτεται να αξιοποιήσει ο Γκαλτιέ τον Μέσι

Ο Κριστόφ Γκαλτιέ εδώ και μέρες παρακολουθεί βίντεο της Παρί Σεν Ζερμέν και καταστρώνει τα πρώτα του σχέδια για το πως θα παίζει η ομάδα του από τη νέα αγωνιστική περίοδο. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα «L’ Equipe», το πως θα ισορροπήσει η ομάδα παίζοντας με τον Λιονέλ Μέσι αποτελεί το σημείο που έχει ρίξει τη μεγαλύτερη βαρύτητα. Ο Γκαλτιέ επί του παρόντος προσανατολίζεται σε δύο συστήματα: το 3-4-3 και το 4-2-3-1. Στο πρώτο, ο Αργεντινός θα παίζει δεξιά, ο Εμπαπέ στην κορυφή κι ο Νεϊμάρ αριστερά. Ο δεξιός μπακ – χαφ Ασράφ Χακίμι μαζί με την παρουσία ενός χαφ που θα θυσιάζεται και του δεξιού κεντρικού αμυντικού (Σκρίνιαρ ή Ράμος) θα καλύπτουν την αδυναμία του Μέσι να πιέζει ψηλά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η άλλη λύση είναι το 4-2-3-1, με τον Αργεντινό σε ρόλο επιτελικού μέσου, πίσω από τον σέντερ φορ Εμπαπέ και με τον Νεϊμάρ στ’ αριστερά. Αγνωστο ποιος θα μπορούσε να παίξει δεξιά ή ποιος θα ήταν ο παρτενέρ του Μάρκο Βεράτι στον άξονα της μεσαίας γραμμής, σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είναι ποδοσφαιριστές με αθλητικές αρετές (πχ. Ρενάτο Σάντσες). Ωστόσο, συνεργάτες του Γκαλτιέ υποστηρίζουν πως αυτές δεν είναι παρά ορισμένες αρχικές ιδέες και τίποτα δεν είναι «γραμμένο στην πέτρα» και όλα θα αποφασιστούν όταν δει πως θα εξελιχθεί το πάρε – δώσε του μεταγραφικού παραθύρου και στη συνέχεια πως θα αλληλεπιδρούν οι παίκτες μεταξύ τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News