Παρί Σεν Ζερμέν - Μπορντό 3-0: Γκολ και κράξιμο στο «Παρκ ντε Πρενς»

Η Παρί Σεν Ζερμέν, μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Champions League την περασμένη Τετάρτη, «προσγειώθηκε» και πάλι στο γαλλικό πρωτάθλημα και νίκησε άνετα 3-0 την Μπορντό, με «οδηγό» τον Λιονέλ Μέσι και «εκτελεστές» τους Κιλιάν Εμπαπέ, Νεϊμάρ και Λεάντρο Παρέδες. Νέα βαθμολογική απώλεια για τους Γιρονδίνους, που βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στον υποβιβασμό. 

Ωστόσο, αυτό που μένει από το παιχνίδι είναι ότι κατά την είσοδό τους στο γήπεδο, αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες του Μαουρίσιο Ποτσετίνο αποδοκιμάστηκαν από τους φίλους της ομάδας τους. Ούτε ο Αργεντινός σταρ γλίτωσε από τη γιούχα, σε αντίθεση με τον… φευγάτο Γάλλο άσο που έμεινε στο απυρόβλητο. 

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και βρέθηκαν κοντά στο γκολ με τον Ουντέν και τον Oνανά, σε δύο διαδοχικές φάσεις, με τον Κέιλορ Νάβας να κάνει εντυπωσιακή απόκρουση και να γλιτώνει τους Παριζιάνους από ψυχρολουσία, υπό τις αποδοκιμασίες των θεατών του «Παρκ ντε Πρενς», σε Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ. H πίεση από τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκε και στα επόμενα λεπτά, με τους πρωτοπόρους να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Στο 21′ η Παρί κέρδισε φάουλ στο ύψος της περιοχής της Μπορντό, αλλά ο Νεϊμάρ έστειλε τη μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πουσέν.

Ο… συνήθης ύποπτος Εμπαπέ το 1-0 

To γκολ ήρθε τρία λεπτά αργότερα μετά από ωραία ενέργεια του Λιονέλ Μέσι, που πάσαρε στον Βαϊνάλντουμ κι εκείνος έβγαλε κάθετα στον Κιλιάν Εμπαπέ, που δεν είχε κανένα πρόβλημα να βρει δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ. Από εκεί και πέρα, οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον έλεγχο του αγώνα, με τους φιλοξενούμενους να περιορίζονται στην κόντρα επίθεση. Η αδυναμία της Παρί ωστόσο να διασπάσει την άμυνα των Γιρονδίνων, με οργανωμένες επιθέσεις, διατήρησε το σκορ στο 1-0, μέχρι τη λήξη του πρώτου 45λέπτου. 

Με αυτό το γκολ, ο Εμπαπέ έγινε ο ο 6ος Γάλλος παίκτης που σκοράρει τουλάχιστον 15 γκολ σε 4 συνεχόμενες σεζόν στα κορυφαία 5 ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τον 21ο αιώνα, μετά τους Ανρί, Γκριεζμάν, Λακαζέτ, Μπενζεμά και Γιεντέρ. 

Απάντηση στις αποδοκιμασίες με γκολ ο Νεϊμάρ 

Στο δεύτερος μέρος, το παιχνίδι ξεκίνησε σε πιο χαλαρό ρυθμό, χωρίς αξιόλογες φάσεις από τις δύο ομάδες. Μέχρι το 52′, όταν ο Νεϊμάρ βρήκε δίχτυα με κοντινό πλασέ, μετά τη μπαλιά του Χακίμι από δεξιά, σε μία φάση που ξεκίνησε πάλι από ωραία ενέργεια του Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός έβγαλε μία υποδειγματική κάθετη στον Μαροκινό, πριν εκείνος μοιράσει την ασίστ στον Βραζιλιάνο. 

 

Στο 61′ η Παρί τριπλασίασε τα τέρματά της με τον Παρέδες, έπειτα από ομαδική συνεργασία με Μέσι και Εμπαπέ. O 27χρονος Aργεντινός μέσος «άδειασε» με ωραία προσποίηση δύο αντιπάλους και έστειλε τη μπάλα στην εστία του Πουσέν με σουτ, πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό του γκολ. 

 

Oι ενδεκάδες: 

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Νάβας, Χακίμι (88′ Κερέρ), Μαρκίνιος, Κιμπεμπέ, Μέντες (84′ Ντιαλό), Παρέδες, Περέιρα, Βαϊνάλντουμ (88′ Ντράξλερ), Νεϊμάρ, Μέσι, Εμπαπέ

Μπορντό (Γκιόν): Πουσέν, Γκρέγκερσεν, Μαρσέλο, Αχμεντχόντιτς, Κουατένγκ, Γκιλαβογκί, Ονάνα (68′ Ιγκνατένκο), Οί – Τζο (80′ Νιάνγκ), Ουντέν (69′ Μενσά), Αντλί (80′ Ντιλροσούν), Ελίς (68′ Μάρα) 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News