Μάρκο Βεράτι: «Οι Πορτογάλοι φοβούνται την Ιταλία»

Οι δηλώσεις του άσου της Παρί Σεν Ζερμέν για την εθνική Ιταλίας και τα παιχνίδια του Μουντιάλ

Στην πορεία της εθνικής Ιταλίας αναφέρθηκε ο Μάρκο Βεράτι, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά την προπόνηση των «ατζούρι».

Ο άσος της Παρί Σεν Ζερμέν, αναφέρθηκε στους στόχους της εθνικής στο Μουντιάλ, στον «φόβο» της Πορτογαλίας για τα μεταξύ τους ματς ενώ φυσικά δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει και την ήττα από την Ρεάλ Μαδρίτης.

«Περιμένουμε δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια, αλλά θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Θα πρέπει να έχουμε χαρά και ενθουσιασμό και να βοηθάμε ο ένας τον άλλο, όπως κάναμε και στο Euro. Είμαστε συνηθισμένοι να παίζουμε με αυτή την πίεση. Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στους εαυτούς μας να μείνουμε εκτός τελικής φάσης Μουντιάλ.

Αρκετοί συμπαίκτες στην ομάδα μου (σ.σ. Παρί Σεν Ζερμέν) είναι Πορτογάλοι και μας… φοβούνται λίγο γι’ αυτό που κάναμε στο Euro και για αυτό είμαστε. Με την ομάδα μας δεν ζούμε ευχάριστες στιγμές έχουμε διαφορετικούς στόχους.

Με στενοχωρεί ο αποκλεισμός από την Ρεάλ, όμως τώρα έχουμε στο μυαλό μας μόνο την Ιταλία και προπονούμαστε όσο το δυνατόν καλύτερα γιατί θέλουμε όλοι να πάμε στο Μουντιάλ.

Οι μεγάλες ήττες, όπως οι μεγάλες νίκες, μένουν πάντα στην καρδιά σου. Σε σύγκριση με το ματς με την Σουηδία το 2018 (σ.σ. παιχνίδια που οδήγησαν στον αποκλεισμό της Ιταλίας απ’ το Μουντιάλ της Ρωσίας) υπάρχει διαφορετικό κλίμα, θέλουμε να παίξουμε τώρα αμέσως για να δείξουμε την αξία μας.

Στο πρόσφατο Euro δείξαμε πως ήμασταν όλοι μας σημαντικοί. Σε αυτά τα ματς δεν έχει σημασία ποιος παίζει, ποιος σκοράρει ή ποιος βγάζει ασίστ. Αυτό που έχει σημασία είναι το σύνολο. Έπειτα μένει στον προπονητή να κάνει τις επιλογές, ο οποίος έχει δείξει ήδη τις ικανότητές του».

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News