Ρούμπεν Πέρεθ στο sportday.gr: «Δεν είδα καν την πέτρα, έτρεξα να προστατέψω τον Αϊτόρ και τον ίδιο τον αγώνα»

Ο Ρούμπεν Πέρεθ ήταν ο «εγκέφαλος» του Παναθηναϊκού καθ΄όλη τη διάρκεια της σεζόν, έχοντας ηγετικό ρόλο στην ανάπτυξη του παιχνιδιού των «πράσινων». Mε 39 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις και τις περισσότερες μπάλες να περνούν από τα πόδια του, αποτέλεσε ακρογωνιαίο λίθο στις επιτυχίες της ομάδας του. 

Η πολύ καλή φετινή πορεία του «τριφυλλιού» επισφραγίστηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου, μετά τη νίκη με 1-0 στον τελικό του ΟΑΚΑ κόντρα στον ΠΑΟΚ, χάρη στο γκολ του Αϊτόρ. Ο Παναθηναϊκός βελτιωνόταν συνεχώς από παιχνίδι σε παιχνίδι και ολοκλήρωσε τη σεζόν, επιστρέφοντας στους τίτλους και συνάμα στην Ευρώπη. Ο έμπειρος μέσος των «πράσινων» ήταν βασικός και αναντικατάστατος, πολύτιμος τόσο στα ανασταλτικά του καθήκοντα, όσο και στην οργάνωση του παιχνιδιού, τροφοδοτώντας παράλληλα τους συμπαίκτες του, με εξαιρετικές κάθετες μπαλιές. 

«Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί στον πρώτο μου χρόνο στην ομάδα, κατακτήσαμε το Κύπελλο. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και να βελτιωνόμαστε συνεχώς. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της ομάδας, με τον οποίο είμαστε σαν οικογένεια και πάντα μας στηρίζουν».

 

Για την δική του απόδοση, στην πρώτη του σεζόν στο «τριφύλλι», ο Ρούμπεν Πέρεθ θα πει: 

«Από τη στιγμή που αγωνίζομαι ως μέσος είναι φυσιολογικό να περνούν πολλές μπάλες από τα πόδια μου και από τη μεσαία γραμμή. Είναι μία θέση που μου αρέσει να παίζω και το απολαμβάνω πολύ». 

Για τον 32χρονο μέσο, αυτός ο τίτλος είναι ο δεύτερος στην καριέρα του, καθώς έχει στο παλμαρέ του το τρόπαιο του Europa League ως παίκτης που άνηκε στην Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά δεν αγωνιζόταν τότε στους «ροχιμπλάνκος». Ποιον από τους δύο ξεχωρίζει; 

«Είναι τελείως διαφορετικό. Με τον Παναθηναϊκό συμμετείχα ενεργά και είμαι πολύ υπερήφανος για αυτό που έχουμε πετύχει». 

«Δεν κατάλαβα τι έγινε με την πέτρα, έτρεξα για να προστατέψω τον Αϊτόρ και τον αγώνα»

Όταν ο Αϊτόρ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και άνοιξε το σκορ στο ΟΑΚΑ, έτρεξε μπροστά και πανηγύρισε, δέχτηκε μία πέτρα από τους οπαδούς του ΠΑΟΚ και τραυματίστηκε στο χέρι, με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα. Ο Ρούμπεν Πέρεθ για μία ακόμα φορά απέδειξε τον ηγετικό του ρόλο, τόσο αγωνιστικά, όσο και εκτός παιχνιδιού. Έσπευσε να απομακρύνει τους συμπαίκτες του από το σημείο και να τους οδηγήσει προς τη σέντρα. Όμως, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετέδωσε η Cosmote ΤV, θα μπορούσε η πέτρα να τον είχε βρει στο κεφάλι. Πώς το σχολιάζει ο ίδιος:

«Η αλήθεια είναι ότι δεν το κατάλαβα, πάνω στην ένταση της στιγμής. Tώρα τo αφήνουμε πίσω γιατί είμαι πολύ χαρούμενος για αυτή τη νίκη και την κατάκτηση του τροπαίου. Είχα ως στόχο να προστατέψω τόσο τους συμπαίκτες μου, όσο και την συνέχεια του αγώνα, που ήταν πολύ κρίσιμος και οι οπαδοί είχαν ήδη μεγάλη ένταση. Ήθελα να τους απομακρύνω από τη ζώνη εκείνη που ήταν οι οπαδοί των αντιπάλων». 

Για τη ζωή του στη χώρα μας και την άμεση προσαρμογή του, τόνισε: 

«Είμαι πολύ χαρούμενος εδώ στην Ελλάδα όπως και η οικογένειά μου επίσης. Η Ελλάδα μοιάζει πολύ με την Ισπανία άλλωστε. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με προέτρεψε να υπογράψω στον Παναθηναϊκό και μου έδειξε εμπιστοσύνη από την αρχή. Γενικά το κλίμα στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό και ταυτόχρονα χαρακτηρίζεται από επαγγελματισμό. Υπάρχουν εξαιρετικές σχέσεις και με τον προπονητή και με τους συμπαίκτες μου».

Για τον τελικό του Champions League ανάμεσα στη Ρεάλ Μαδρίτης και την Λίβερπουλ, που θα φιλοξενηθεί το ερχόμενο Σάββατο στο Παρίσι, ανέφερε:

«Ελπίζω να είναι ένα ωραίο ματς και να κερδίσει ο καλύτερος. Ως Ισπανός, θα μπορούσαμε να πούμε ότι θα ήταν καλό να κερδίσει η Ρεάλ αλλά προτιμώ να δούμε ένα καλό παιχνίδι και νικητής να είναι αυτός που το αξίζει. Θελω να δούμε ωραίο θέαμα, αυτό με νοιάζει περισσότερο».  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News