Παναθηναϊκός: Τέσσερα πρόσωπα, δύο διλήμματα και στη μέση ο Γιοβάνοβιτς

Αλεξανδρόπουλος ή Γκατσίνοβιτς και Κώτσιρας ή Σάντσες; 4-3-3 ή 3-4-3; Το Sportday.gr δίνει απαντήσεις για τις σκέψεις του Γιοβάνοβιτς για το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ.

Εννιά σίγουροι και δύο εκκρεμότητες… Αυτά είναι τα δεδομένα για την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού στο σημερινό (3/4, 19:00) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης», τουλάχιστον με βάση τις δοκιμές του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη διάρκεια της εβδομάδας.

Καταρχάς, ο Γιοβάνοβιτς μοιάζει να έχει κατασταλάξει στην επαναφορά του 4-3-3. Με αυτό το σύστημα δούλεψε ο Ιβάν στις περισσότερες ασκήσεις τακτικής. Παρότι αφιέρωσε χρόνο και στο 3-4-3, οι συνθήκες προκρίνουν τον αγαπημένο φετινό σχηματισμό του Σέρβου.

Περαιτέρω, δύο θέσεις ακολουθούνται από δύο διλήμματα: Αλεξανδρόπουλος ή Γκατσίνοβιτς και Κώτσιρας ή Σάντσες. Γιατί οι υπόλοιπες εννιά έχουν βρει κάτοχο.

Στο δεξιό άκρο της άμυνας, ο Κώτσιρας δείχνει να έχει το προβάδισμα για να αρχίσει βασικός. Ωστόσο, ο Σάντσες είναι πιο αξιόπιστος ανασταλτικά και μπορεί να λειτουργεί ως τρίτος στόπερ, για να προσφέρει περισσότερη ισορροπία.

Στη μεσαία γραμμή, Αλεξανδρόπουλος και Γκατσίνοβιτς είναι υποψήφιοι για να συμπληρώσουν την τριάδα του «άξονα», μαζί με τους Ρούμπεν και Βιγιαφάνιες. Ο Αλεξανδρόπουλος έχει τρεξίματα, ενέργεια και ένταση, ο Γκατσίνοβιτς κράτημα της μπάλας, σωστές μεταβιβάσεις και δημιουργία. Με τον Γιοβάνοβιτς να πρέπει να τα ζυγίσει και να αποφασίσει…

Κατά τ’ άλλα, ο Μπρινιόλι θα υπερασπιστεί την εστία, οι Βέλεθ και Σένκεφελντ θα παίξουν στο κέντρο της άμυνας και ο Χουάνκαρ θα καλύψει το αριστερό άκρο. Στην επίθεση, ο Παλάσιος θα είναι ο δεξιός εξτρέμ και ο Αϊτόρ ο αριστερός εξτρέμ, ενώ ο Ιωαννίδης θα αγωνιστεί στην κορυφή.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News