Παναθηναϊκός: Τα μπόνους δείχνουν τις φιλοδοξίες του Γιοβάνοβιτς

Το Sportday.gr εξηγεί τις διαφορές στο νέο συμβόλαιο που θα υπογράψει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με τον Παναθηναϊκό και τι σημαίνουν.

Η συμφωνία ανάμεσα στον Γιάννη Αλαφούζο και στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς για τη συνέχιση της συνεργασίας τους, δεν άργησε να επιτευχθεί. Άλλωστε, δεν ήταν μία συζήτηση που άρχισε από μηδενική βάση: στον μεγαλύτερο βαθμό βασίστηκε στα συμφωνηθέντα του Μαΐου του 2021.

Οι πάγιες αποδοχές του Γιοβάνοβιτς θα αγγίξουν το ένα εκατομμύριο ευρώ, ελαφρώς αυξημένες σε σχέση με πέρυσι που κυμάνθηκαν περίπου στις 900.000 ευρώ. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά στο νέο συμβόλαιο του Σέρβου προπονητή εστιάζεται στα μπόνους επίτευξης στόχων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Sportday.gr, ο Γιοβάνοβιτς και ο Αλαφούζος συμφώνησαν σε πλουσιοπάροχες επιβραβεύσεις του «πράσινου» κόουτς, εφόσον ο Παναθηναϊκός εκπληρώσει συγκεκριμένες αγωνιστικές επιτυχίες.

Στο συμβόλαιο του Γιοβάνοβιτς με την ΠΑΕ, προβλέπονται μπόνους της τάξεως του 20% των αποδοχών του 60χρονου τεχνικού, για την κατάκτηση του τίτλου του πρωταθλητή και για την είσοδο στους ομίλους του Conference League.

Αυτό σημαίνει πως ο Γιοβάνοβιτς έχει κίνητρο να οδηγήσει την ομάδα σε διακρίσεις. Αφού εκτός από την απόδειξη ότι παραμένει ικανός προπονητής, θα αποκομίσει κέρδη.

Ο Γιοβάνοβιτς απέδειξε με τη μέχρι τώρα συμπεριφορά του απέναντι στο Τριφύλλι, πως σέβεται τον Σύλλογο και τα λεφτά του εργοδότη του. Και επιθυμεί να συνδυάσει την αμοιβή του με την εξέλιξη του Παναθηναϊκού. Αυτό φαίνεται και στον τρόπο σύνταξης του νέου συμβολαίου του, που κατά κάποιο τρόπο είναι ανταποδοτικό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News